Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Pastelowy świt
Pastelowy świt w drodze na Trzydniowiański Wierch.
W sumie plan wycieczki był prosty. Pobudka 4.30, wyjście chwilę po 5-tej aby zdążyć zobaczyć pierwsze promienie słońca na wspominanym już Trzydniowiańskim. Potem Kończysty Wierch i danie główne czyli Starobociański. Powrót przez Ornak i na liczniku koło 17km i 11 godzin. To był piękny górski dzień :)
78555
sauron10
25-01-2024, 21:22
Wspaniałe, cóż więcej mówić.
Wspaniałe, cóż więcej mówić.
Dzięki wielkie :)
To wspaniały widok był.
Fajne kolory. Dawaj więcej :mrgreen:
pacze i zazdraszczam. tez bym polazl...
Piękne kolory
Ciąć dół :) (troszkę ciąć)
Dzięki wielkie, fajowo że się podoba :)
Co do kadrowania to zgoda - lepiej wygląda z ciut ciętym dołem.
Wind Mill
27-01-2024, 05:24
Mi się podoba jak jest; z uciętym dołem jest inne, ale wcale nie lepsze.
Jeszcze jeden kadr, zbliżenie na Rohacze.
78576
Wind Mill
27-01-2024, 17:37
Jeszcze jeden kadr...
Tyż piknie! :)
...zbliżenie...
Optyczne czy crop?
Dla mnie 1-ka to jedno z tych zdjęć, które robią w całości, ale także można na różne sposoby bawić się nożyczkami; również w pionie, i efekty cięcia są miłe dla oka.
Tyż piknie! :)
Optyczne czy crop?
Dla mnie 1-ka to jedno z tych zdjęć, które robią w całości, ale także można na różne sposoby bawić się nożyczkami; również w pionie, i efekty cięcia są miłe dla oka.
Inny kadr. 24-200 na 200mm.
Ten pierwszy to panorama z kilku pionowych tym samym obiektywem ale na szerszej ogniskowej.
Jestem w trakcie testów mojego zestawu górskiego Z5 + 24-200. Projekt z cyklu - one ring to rule them all ;)
To już ostatnie z tego świtu.
3.
Majestatyczny Wołowiec i strzeliste turnie Rohaczy.
Te małe kropeczki na szczycie Wołowca to słupek szczytowy i turyści :)
78595
1 jest piękna. Skojarzenia z obcą planetą. Świetne kolory.
Krunz, więc tak, albo najpierw idziemy na browary i potem jak nogi poniosa pofocić, albo na odwrót, wybieraj :twisted:
Bo jak sam pojadę i nawet sobie zafunduję czteropak, to z takiego światła nic nie będzie !
Tylko spakowanie Ciebie tam przy mojej obecności ma sens ;-)
Krunz, więc tak, albo najpierw idziemy na browary i potem jak nogi poniosa pofocić, albo na odwrót, wybieraj :twisted:
Bo jak sam pojadę i nawet sobie zafunduję czteropak, to z takiego światła nic nie będzie !
Tylko spakowanie Ciebie tam przy mojej obecności ma sens ;-)
Hehe - zdecydowanie najpierw foty potem browary - inaczej nic z tego nie wyjdzie :)
Więc spoko. musimy w końcu się w tych Tatrach umówić, Twoja obecność sprawi , że będzie światło w końcu takie, jakiego nigdy samemu nie widziałem ;-)
Więc spoko. musimy w końcu się w tych Tatrach umówić, Twoja obecność sprawi , że będzie światło w końcu takie, jakiego nigdy samemu nie widziałem ;-)
Jak będziemy się wybierać w Taterki nie na ostatnią chwilę ale z lekkim wyprzedzeniem to dam znaka. A z tym światełkiem to mam tak samo jak patrzę na zdjęcia Nienartowicza - skąd on wie, że akurat taki warun będzie tylko, że on praktycznie co kilka dni jest na plenerze :)
Kurcze jeszcze jeden pastelowy znalazłem. Z następnego dnia. Darujcie, że taki tasiemiec wyszedł :)
4. 78683
brzezior
03-02-2024, 02:54
Pastelowy tasiemiec. Bardzo ładny. Czyli warto rano wstać.
Wind Mill
03-02-2024, 11:51
...Darujcie, że taki tasiemiec wyszedł :)
Co za głupoty? Chyba już to piwo obalone na szczycie, że tak gada. ;)
Wincyj! :)
Minimale piękne, ale ta czwóreczka do mnie najbardziej gada - te linie prowadzące, przecinające się, granie i układ chmur. Zdjęcie kompletne.
Co za głupoty? Chyba już to piwo obalone na szczycie, że tak gada. ;)
Wincyj! :)
Chętnie bym więcej zapodał ale już ze świtu brak niestety.
Minimale piękne, ale ta czwóreczka do mnie najbardziej gada - te linie prowadzące, przecinające się, granie i układ chmur. Zdjęcie kompletne.
Miło się czyta takie komentarze, co ciekawe to 100% kadru nic nie było tu przycinane.
pacze i zazdraszczam. tez bym polazl...
Akustyk, a Ty nadal na tym forum! :)
Super Cie widzieć :)
Zdjecie piękne.