PDA

Zobacz pełną wersję : Prędkość internetu, a komfort użytkowania

siemalysy
21-11-2023, 20:37
Cześć,

Mam pytanie do osób znających temat. Od pewnego czasu zauważyłem, że podczas oglądania filmów na You Tube straszliwie się one tną. Nie ma pomysłu co może być. Czy coś z moim nestem jest nie tak?. Nie wiem. Sytuacja jest taka sama przy podłączeniu kablem jak i porzez Wi-Fi.
Poniżej wynik testu łącza.

77406

Czy coś tu jest nie tak? Czy jest coś co można z tym zrobić?

patronat
21-11-2023, 21:13
Mam podobnie. Zauważyłem że starsze filmy idą gorzej, więc obstawiam problem z buforowaniem po stronie yt. Jak sobie odpalam staty dla nerdow, wykazuje mi łącze 200 Mbit i bufor 0.

siemalysy
21-11-2023, 21:15
Przy starszych filmach nie zauważyłem jeszcze. Przy świeżych, dość często ostatnio.

OjTam
21-11-2023, 21:15
Pewnie kolejny sposób namawiania użytkowników do YT premium...

Ewentualnie zerknijcie na innej przeglądarce, u mnie swego czasu któraś wtyczka jaja z YT robiła.

patronat
21-11-2023, 21:34
Problem jest na wszystkim, od tv po telefon. No i ja mam premium.

crusiek
21-11-2023, 21:35
Jeśli chodzi YT to mi też tnie, na UPC, obecnie Play.

siemalysy
21-11-2023, 21:47
Czyli nie jestem sam. OjTam na YT premium też tnie ;)
Na Chrome, Edge tak samo tnie.

OjTam
21-11-2023, 21:50
A u mnie nie. ¯\_(ツ)_/¯
A nie mam premium. Ba, nawet AdBlock działa. ;)

Może serio coś dostawca ma problem?

siemalysy
21-11-2023, 22:05
Multimedia mi dostarcza internet. Nie sądzę, że to coś u nich. Filmy na platformach streamingowych odtwarzają się płynnie.

patronat
22-11-2023, 08:24
Tez UPC. Sprawdze dzisiaj w firmie tam mam niezaleznego dostawce.

sneer
22-11-2023, 10:59
Multimedia mi dostarcza internet. Nie sądzę, że to coś u nich. Filmy na platformach streamingowych odtwarzają się płynnie.

Multimedia czy Vectra? Multimedia zostały przejęte przez Vectrę, resztę dopowiec sobie sam. U mnie jest w porządku. Mam Vectrę.;-)

cz4rnuch
22-11-2023, 16:03
Ponoć winowajcą jest sam Gugiel. A że przy okazji dostaje się też niewinnym to trudno.

https://spidersweb.pl/2023/11/google-potwierdza-youtube-spowalnia.html

patronat
22-11-2023, 17:06
No nie do końca tak jest.
Największe zwiechy mam na aplikacji w tv. Po interwencji w play, zresetowałem modem do ustawień fabrycznych i na nowo skonfigurowałem. Testuję już 3 godzinę, wszystko wygląda ok.
W firmie na safarynce najmniejszych problemów. Na tym samym lapku w domu zwiechy bywały. Czyli jednak dostawca coś namodził.

cz4rnuch
22-11-2023, 17:49
To co piszesz wcale nie kłóci się (a przynajmniej nie musi) z tym co twierdzi google. Ja też mam problemy z yt a nie używam żadnych adblokerów i nie mam netu w MM. Za to yt raz śmiga a raz nie, nawet w tej samej sieci. Skoro ich rzecznik twierdzi, że coś modzą to może też oznaczać, że przejściowo te działania dotykają też innych. Lub można im zaradzić, ale nie każdy wie jak, bo yt nie informuje wprost co to za działania. Niewykluczone przecież, że to yt coś zrobił a teraz dostawcy muszą sobie z tym radzić.

siemalysy
22-11-2023, 18:19
Adblocka nie używam.
Może rzeczywiście coś jest po stronie samego YT. Może niebawem wszystko wróci do normy.

- - - - kolejny post - - - - - -

Multimedia czy Vectra? Multimedia zostały przejęte przez Vectrę, resztę dopowiec sobie sam. U mnie jest w porządku. Mam Vectrę.;-)

Nawet nie zwróciłęm uwagi, że Multimedia jest już w Vectrze.

patronat
22-11-2023, 21:04
Apka w tv dwa razy zmieniła wygląd w tym tygodniu. Mam automatyczną aktualizację. To też może dokładać do pieca :)