Zobacz pełną wersję : Zabawa w RAWki 25/2023 - GŁOSOWANIE
Dobry wieczór. :)
Przystępujemy do głosowania w kolejnej edycji zabawy nowego cyklu.
Tym razem mamy 12 prac :)
Głosujemy na maksymalnie 3 (słownie: TRZY!!!) prace, które Wam się spodobają.
Można oczywiście zagłosować na mniej, np. na jedną ...
Bardzo prosiłbym o sumienne podejście do tematu i nie głosowanie na więcej. Głosowanie ma charakter publiczny.
Proszę pamiętać aby nie oddawać głosu na swoją pracę. Głos taki będzie nie ważny (patrz: regulamin).
Autorem zdjęcia jest: Rafaello666
Termin głosowania zakończy się za 3 dni - poniedziałek (13.11.2023)
Numer danego zdjęcia znajduje się NAD nim.
W przypadku remisu nastąpi jednodniowa dogrywka.
Po skończonym głosowaniu proszę o wypowiedzenie się na temat zwycięskich prac.
"Oryginał"
77125
Paczka z pracami znajduje się tu: klik (https://drive.google.com/file/d/1njfodA_pv9tjVP3E-X3ro7VTQt7kXrsX/view?usp=sharing)
Zachęcam do pobrania paczki aby porównać zdjęcia w pełnym rozmiarze.
WASZE PROPOZYCJE
1
77135
2
77134
3
77133
4
77132
5
77131
6
77130
7
77129
8
77128
9
77127
10
77126
11
77137
12
77136
Po zakończonym głosowaniu zostanie ujawniona lista autorów wraz z numerami zdjęć.
Jeżeli ktoś się nie zgadza na ujawnienie to proszę o PW z taką informację.
Za chwilę lub dwie a być może prawie trzy ;) otrzymacie na skrzynkę numer, pod którym znajduje się Wasza praca :)
Zapraszam :-)
.
wiem która moja :), ale nie wiem na , którą głosować :(
Rafaello666
10-11-2023, 23:17
Wiadomo, na moją :lol:
https://i.chzbgr.com/full/6735016704/hD0AAC936/vote
Byle nie na moją. Różowego gałgana chcę. A może nawet przyfarcę, i dostanę i tu i w TMT? ?
Byle nie na moją. Różowego gałgana chcę. A może nawet przyfarcę, i dostanę i tu i w TMT? ������
z tego co widzę to RÓŻOWY MOj i nie mam zamiaru się dzielić :)
Dobra, dobra. Pożyjemy zobaczymy. ;)
:-)
trudny wybór tym razem żeby trzy wybrać.
panowie....
za co się dostaje "różowego gałgana"?
Za jakiś twórczy wybryk?
:-D
Patrzyłem do regulaminu i nic nie znalazłem :-D
Taki dodatek do pracy, która nie dostała głosów, taki żarcik na otarcie łez [emoji846]
Taki dodatek do pracy, która nie dostała głosów, taki żarcik na otarcie łez [emoji846]
to NAJCENNIEJSZA nagroda :)
To pewnie. Iwsze miejsce jest co edycja. Różowy gamoń nie. :3
Rzadkie okazy zawsze są droższe.
No, to już wszystko wiadomo. :lol:
PS. Bójka o I oraz o Różowego Gamonia (nie oddam!).
Zapomniałem podrzucić swojej pracy nr 4, czyli wesołej wyobraźni pod imieniem popłynięcia :) ;)
Po 12 głosach po jednej pracy na skrzynce. Jednorożec na pół.
������
77154
Zapomniałem podrzucić swojej pracy nr 4, czyli wesołej wyobraźni pod imieniem popłynięcia :) ;)
I bez głosu by ta praca nie została :smile: Ale niestety taki kadr nie spełniał wymogów Regulaminu (wyleciało za dużo oryginalnego kadru).
Tak jest.
Dzisiaj ma być ponownie widoczna zorza.
Myślałem, czy by się nie wybrać koło 21:00 ale kurcze z tą moją chora noga nie pójdę po piasku plażowym ech.
Rafaello666 tak tylko przypomnę o ewentualnym wyróżnieniu na priv... oczywiście, jeśli ktoś zasłużył [emoji846]
Po 12 głosach po jednej pracy na skrzynce. Jednorożec na pół. będę się musiał podzielić, tylko nie wiem, równo czy sprawiedliwie ?
Rafaello666
12-11-2023, 12:00
No to wyRÓŻniłem ;)
Ktoś się jeszcze dorzuci ? :D
- - - - kolejny post - - - - - -
Czołem :)
1 miejsce na podium zajął ponownie paparapa
2 miejsce zajął Dune
3 miejsce zajęli crusiek oraz Bartek
Autor wyróżnił pracę nr 7 :D
Przesyłam gratulację dla zwycięzców.
Zachęcam do napisania kilku słów od siebie o zdjęciach, obróbce Dzięki temu można uzyskać dodatkowe 3 pkt :)
# 1 paparapa
77241
#2 Dune
77242
#3 crusiek
77243
#3 #Bartek
77244
#Praca wyRÓŻniona - Dune :)
77242
Wyróżnienie dla pracy nr 7. Trochę cieplejsza obróbka, niż moja. Pousuwane przeszkadzajki w kadrze, jak ludzie i taśma ostrzegawcza przy zamku.
Pozdrawiam
Rafaello666
#Wyczekany RÓŻokreciorożec dla - nikogo :) :)
:)
paparapa - poprosimy ładnie o RAWka do kolejnej zabawy :) ...
Przyjemnego wieczoru! :)
Coś mi nie pyklo z tą fontanną [emoji1787]
paparapa zgarnął wszystko :mrgreen:
Wpadł jak do siebie i nie pytał o zdanie [emoji1787][emoji1787][emoji1787]
a mi pokazuje ankieta że nikt na mnie nie glosował, co mnie oczywiście okropnie dziwi :-), a pożądanego przez wszystkich różowego jednorożca nie dostałem.
reklamacja :-)
Bo jest dwóch takich co mają zero, a król może być tylko jeden.
Pewnie ktoś kogoś przekupił dolarami, stąd brak głosów [emoji6]
Rafaello666
13-11-2023, 23:10
Dzięki za głosy i gratki dla uczestników. Było kadrowanie, prostowanie i usuwanie ludzi, oraz biało-czerwonych taśm przy zamku. Poza tym, korekta ekspozycji, wyciąganie cieni i korekta balansu bieli. Niebo zaznaczałem i osobno bawiłem się nasyceniem. Lokalnie, korekta kontrastu. Od dołu gradient z lekkim przyciemnieniem. Świateł i bieli za bardzo nie gasiłem, bo chciałem żeby było widać to słońce. To na tyle :)
Bo jest dwóch takich co mają zero, a król może być tylko jeden.
Pewnie ktoś kogoś przekupił dolarami, stąd brak głosów [emoji6]
aaaa to przepraszam
a tak poważnie to chyba spieprzyłem taki piekny zamek "jajecznicą" która mi wyszła na murze :-)
Moja obróbka to było głównie prostowanie perspektywy, przyciemnienie nieba, wyostrzenie i ocieplenie murów.
I jak teraz na to patrzę to mi sie to ocieplenie przestało podobać :-).
Najwięcej czasu spedziłem na usuwaniu ludzi za pomocą "clone and stamp".
Postawiłem sobie za cel żeby poćwiczyć to narzędzie i usunąć wszystkich. Najtrudniej było z chłopcem z plecakiem bo za nim stała latarnia i po usunięciu chłopca trzeba było odtworzyć latarnię.
A tak z innej beczki to jest według mnie najładniejszy zamek w Polsce zachowany w takim dobrym stanie.
Fajna zabawa i gratuluję wszystkim ich rezultatów.
Wiele razy miałem okazję, ale nigdy tam nie byłem.
paparapa
13-11-2023, 23:28
Oj porobiło się...
Miły akcent na koniec nie za fajnego dnia. :)
Gratki dla wszystkich uczestników.
crusiek widzę że dodałeś do zdjęcia jakąś górę... W oryginale jej nie było. Czy to aby zgodne z regulaminem .... :mrgreen:.
Oczywiście żartowałem.
Zdjęcie wbrew pozorom łatwe nie było. Jak ktoś dobrze pogrzebał, to na parę min mógł wleźć. :)
Dzięki za głosy i wyróżnienie, gratulacje dla zwycięzcy i pozostałych uczestników.
Gratulacje dla zwycięzców!
Dzięki za głosy! 77254
marcin255
15-11-2023, 07:34
Gratulacje, najbardziej zależało mi na wyprostowaniu tego pałacyku .
August68
15-11-2023, 10:29
Gratulacje dla zwycięzców. Nie będę oryginalny - też zacząłem od prostowania zamku i kadrowania. Starałem się bardziej podkreślić różnicę między światłem i cieniem - więc podbiłem trochę mocniej światła i zostawiłem cienie mniej "wyciągnięte".
Zapraszam do nowej ZABAWY (https://forum.nikoniarze.pl/threads/316503-Zabawa-w-RAWki-26-2023) :)