Zobacz pełną wersję : [ Nikkor bagnet F ] Micro Nikkor 70-180 4,5-5,6 D
Witam. Czy w obiektywie takowym moga wystepowac jakies luzy na pierscieniu zooma? Zetknal sie ktos z czyms takim..?
- - - - kolejny post - - - - - -
Pierscien ma taki drobny luz wzdluz obiektywu. Tak klika jak sie go przeciaga. Bardzo nieznacznie..
Przed chwilą sprawdziłem na swoim i luzu przód-tył praktycznie nie ma. Jedynie baaaardzo minimalny można wyczuć ruszając delikatnie w lewo i w prawo w okolicach 180mm. Ale to naprawdę szukanie na siłę.
Dzieki wielkie. Kupilem w Japonii oniektyw w idealnym wrecz stanie, ale pierscien klika.. ciekawe bo nie ma zadnych sladow ingerencji.. nowka. Trzeba odeslac i szukac kolejnego bo obrazek wymiata na D850
Jak byłbyś przejazdem w Łodzi, to by się porównało
Mieszkam w USA.. za daleko…? Ale dzieki… po prostu pierscien klika przod tyl i nie jaest plynny. Mam 20-35/2,8 AFD oraz 80-200/2,8 AFD wiec mam porownanie.
Też mam te dwa szkiełka i one są trochę lepiej wykonane, pierścień 80-200 jest ciaśniejszy i bardziej solidny, ale 70-180 nie odstaje jakoś bardzo.