PDA

Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] sara

sailor
16-07-2007, 23:24
w pustym magazynie....
http://photoheaven.net/%7Esailor/gaga/sara/s_PFA4065.jpg

Kompozyt
16-07-2007, 23:29
pierwsza moja mysl to malo modelki na fotce...

sailor
16-07-2007, 23:32
no i?
przeciez nie napisalem ze to portret... :)

Adams
16-07-2007, 23:33
Ładna ;-)

pebees
16-07-2007, 23:35
Zdjęła buty, smutna, bo zaraz musi wskoczyć do tego zbiornika ze żrącą substancją w środku.. No i krzywe ;-)

Kompozyt
16-07-2007, 23:49
no i?
przeciez nie napisalem ze to portret... :)

ale modelka przyciaga uwage na tej fotce i MZ malo jej widac:)

to_ti
16-07-2007, 23:58
Wygląda trochę jak "dostawa" z Chin w kontenerze, bo sceneria taka i rysy wschodnie modelki...:) No i te buty...co z nimi w zamyśle?

david555
17-07-2007, 00:01
Niestety dość nienaturalnie wygląda ta fotka i pierwsze co mi przyszło do łba, to, to, że to montaż.

szmyca
17-07-2007, 00:11
Wedłóg mnie za dużo jest tutaj elementów odwracających uwage.

swiatlo
17-07-2007, 00:15
Wszystko jeszcze zależy kto robi zdjęcia. Jak widzę podpis "sailor" to się spodziewam że spadnę z krzesła z wrażenia, i potem jak widzę po prostu bardzo ładny portret to jest zupełnie inne wrażenie niż jakbym widział to zdjęcie w wykonaniu jakiegoś nieznanego fotografa, w którym to wypadku bym rzeczywiście z krzesła spadł.
A tak to jak widzę podpis "sailor" to już jakoś podświadomie jestem przygotowany na spadnięcie, czyli zapinam pasy, i wrażenie przy oglądaniu już nie takie duże.. :)
Co nie świadczy bynajmniej o słabej jakości, wręcz przeciwnie, ale po prostu spodziewam się podświadomie czegoś spektakularnego...

sailor
17-07-2007, 00:15
Niestety dość nienaturalnie wygląda ta fotka i pierwsze co mi przyszło do łba, to, to, że to montaż.
czemu nienaturalnie??

auć :(
jakich na przyklad? co ci nie pasuje w kompozycji?

swiatlo
17-07-2007, 00:18

Nieprawda. Jeśli chodzi o samą matematyczną teorię to żaden z elementów nie odwraca uwagi. Modelka ma sukienkę w kolorze od razu rzucającym się w oczy, jest w mocnym punkcie, podczas gdy owe elementy są szarawe i są wyłącznie w charakterze rekwizytów. Kompozycja jest według mnie bezbłędna - nie ma żadnych elementów niepotrzebnych.

david555
17-07-2007, 00:35
czemu nienaturalnie??

Wiem, że chodziło Ci o kontrast, ale dla mnie jest za duży i według mnie modelka zupełnie nie pasuje do tego kontenera. Gdybym to ja zestawiał, to na pewno unikałbym takich elementów jak ten kontener, bo kontrast i owszem np. z odrapaną ścianą, czy ceglanym murem, murem z kamienia, ale to zestawienie mnie razi. I dlatego pewnie miałem takie skojarzenie.

sailor
17-07-2007, 00:40
bo kontrast i owszem np. z odrapaną ścianą, czy ceglanym murem, murem z kamienia, ale to zestawienie mnie razi.

czemu zawsze ma byc standardowo z odrapana sciana? i czemu znowu ceglana?.. w koncu zacznie byc nudno ..
co zlego w kontenerze? czemu nie zlamac standardu odrapanej sciany bialym kontenerem zachowujac rownowage kompozycji?

kaktus
17-07-2007, 00:40
jakich na przyklad? co ci nie pasuje w kompozycji?
Nie wiem co autor mial na mysli, ale ja tez chetnie bym zobaczyl to zdjecie bez grzejnika na dole i po prawej stronie pionowej butli(?). (w pierwszej kolejnosci bez butli - choc wiem, ze ona tam zamyka ladnie naroznik, to uwazam, iz nie zawsze wszyskto musi byc dopowiedziane i ze wszystkich stron ograniczone). Najprawdopodobniej po usunieciu tych elementow bym uznal, ze jednak za pusto, ale dopoki inaczej nie widzialem, to moge sobie probowac wyobrazic, ze byloby jeszcze lepiej :)

Fajny pomysl ze zdjeciem butow i ten zbiornik - super pasuje kolorystycznie i materialowo do sukienki modelki - tzn. mi idealnie pasuje i sie wlasnie podoba. W moj gust zdjecie trafilo.

david555
17-07-2007, 00:44
... I nie wiem co chcecie od pozycji modelki - wlasnie ona daje temu zdjeciu "to cos". W moj gust zdjecie trafilo.

Ano widzisz wygląda tak jakby była doklejona z innej fotki do tego zbiornika (kontenera) i wolałbym żeby lewitowała bez tego brzydkiego sześcianu;).
czemu zawsze ma byc standardowo z odrapana sciana? i czemu znowu ceglana?.. w koncu zacznie byc nudno ..
co zlego w kontenerze? czemu nie zlamac standardu odrapanej sciany bialym kontenerem zachowujac rownowage kompozycji?

Nie no, eksperymentować trzeba, ale mówię tylko, ze mnie ten kontener nie pasuje i stanowi w zestawieniu z ideałem modelki taki powalający kontrast, że miałem właśnie takie pierwsze wrażenie.

sailor
17-07-2007, 00:45
A tak to jak widzę podpis "sailor" to już jakoś podświadomie jestem przygotowany na spadnięcie, czyli zapinam pasy, i wrażenie przy oglądaniu już nie takie duże.. :)
Co nie świadczy bynajmniej o słabej jakości, wręcz przeciwnie, ale po prostu spodziewam się podświadomie czegoś spektakularnego...

hmmm .. a z jakiej okazji te komplementy?? zaraz ja z krzesla spadne .. :P

sailor
17-07-2007, 00:48
wolałbym żeby lewitowała bez tego brzydkiego sześcianu;).

hmm da sie zrobic ... aczkolwiek to z szescianem pozostanie ..
ale skoro chcesz z lewitacja .. prosze bardzo :)
http://photoheaven.net/%7Esailor/gaga/sara/s_PFA4053.jpg
http://psychodelic.org/%7Esailor/gaga/sara/s_PFA4053.jpg

david555
17-07-2007, 00:50
hmm da sie zrobic ... aczkolwiek to z szescianem pozostanie ..
ale skoro chcesz z lewitacja .. prosze bardzo :)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://forum.nikon.org.pl/border=)

No i jest klimat, ale wolę lewitację w pozycji Kwiat Lotosu:).

sailor
17-07-2007, 00:54
wolę lewitację w pozycji Kwiat Lotosu:).

nei przeginaj ;) .. kwiatu lotosu nie bedize .. zamowienie zlozone zbyt pozno :P

david555
17-07-2007, 00:56
nei przeginaj ;) .. kwiatu lotosu nie bedize .. zamowienie zlozone zbyt pozno :P

Nie ma sprawy, to następną razą:).

swiatlo
17-07-2007, 01:03
hmmm .. a z jakiej okazji te komplementy?? zaraz ja z krzesla spadne .. :P

Przecież wcale nie skomplementowałem. Powiedziałem tylko że spodziewałem się spaść z krzesła a nie spadłem.
Czyli to nie komplement....

MzMarcin
17-07-2007, 01:06
A ja powiem tak… Niewiele wcześniejszych zdjęć naszego formowego żeglarza lubię…(ogólnie z natury nie cierpię zdjęć studyjnych…, nawet bardzo dobrych heh J ), ale przy pierwszej fotce siedzimy właśnie z kumplami i nie możemy oderwać wzroku…

Czornyj
17-07-2007, 01:09
To pierwsze świetne - przepiękne, malarskie zestawienia barw, do tego niebywale atrakcyjna kompozycyja abstrakcyjna. Naprawdę - kawał dobrej fotografii!!!

Radosso
17-07-2007, 01:16
No mi się nie podobają. Sailor zrobił setki lepszych (pewnie), a dziesiątki takich, widziałem tu.

sailor
17-07-2007, 01:18
A ja powiem tak… Niewiele wcześniejszych zdjęć naszego formowego żeglarza lubię…(ogólnie z natury nie cierpię zdjęć studyjnych…, nawet bardzo dobrych heh J ), ale przy pierwszej fotce siedzimy właśnie z kumplami i nie możemy oderwać wzroku…

uffff spocilem sie z wrazenia .. ide sie przeniesc na fotel .. bo z krzesla za latwo spasc :D
ps. z niestudyjnych masz jescze watek o kradziezy :) .. co gorzej .. niestudyjnych pewnie niedlugo bedzie wiecej

To pierwsze świetne - przepiękne, malarskie zestawienia barw, do tego niebywale atrakcyjna kompozycyja abstrakcyjna. Naprawdę - kawał dobrej fotografii!!!

dziekuje :oops:

odii
17-07-2007, 01:18
hmm... zastanawia mnie jedno. Czesto widze posty Sailora i duzo pozytywnych komentarzy. Niestety nie wiem dlaczego, ale w żadnym z postów ja nie moge zobaczyć zdjęć (nie wyświetlają się) Dlaczego tak się dzieje? :(

david555
17-07-2007, 01:32
...Dlaczego tak się dzieje? :(

Pewnie masz zbyt restrykcyjnie ustawioną przeglądarkę i firewall-a.

jakubs
17-07-2007, 01:33
oczywiście, że świetne :)

(chyba lepiej by było bez napisów na ścianie i z czystszą podłogą- bez śmieci, ale tylko tak mi sie wydaje)

odii
17-07-2007, 01:36
Pewnie masz zbyt restrykcyjnie ustawioną przeglądarkę i firewall-a.

akurat nie mam firewalla a przeglądarke mam ustawiona raczej dobrze... akurat tylko zdjęc sailora nie widze :/

Madziulek
17-07-2007, 09:39
Bdb zdjęcia
Modelka MZ wcale nie jest za mała
Gdyby była bliżej modelka nie sprawiała by wrażenia małej zagubionej osóbki siedzącej na dużym kontenerze
Odległość jest tu idealna moim zdaniem i proporcje są zachowane
Dla mnie to mała księżniczka która zgubiła się w jakimś okropnym miejscu w poszukiwaniu wyjścia , usiadła zmęczona... żeby dać odpocząć swoim zbolałym stópkom ..

:D

Andy_O
17-07-2007, 10:00
Bardzo ładne. Tęsknię do miejsc, gdzie w tle coś się dzieje, gdzie stoją jakieś rekwizyty.
Tęsknię do zdjęć, gdzie wkońcu tło nie jest jednolite (mówię również o swoich zdjęciach). Wtedy można zagrać ciekawą, bardziej złożoną kompozycję.
Tutaj jest ładna kompozycja, dzieje się dużo, ładne kolory i obróbka. Zazdroszczę tego przenośnego zestawu i modelek..

Phoenix
17-07-2007, 10:05
dwojeczka zrobila na mnie wieksze wrazenie..ale glownie z jednego powodu...pomimo skoku udalo sie modelce zachowac idealna twarz (nie widac grymasu zmeczenia)...na jedyneczce ciutek za nisko broda...ale przemawia przeze mnie moj sposob patrzenia :)

tomiu
17-07-2007, 10:17
W rzeczy samej, udane prace. Aż się serce kraje, że takie maleństwa. :D

szmyca
17-07-2007, 11:44
Co do kompozycji w 1. Ta butla poprawej stronie i taki brązowy pionowy pasek po lewej. Może i zamykają kompozycje ale mi jakoś nie pasują. Możliwe, że tak jak Kaktus po ich usunięciu stwierdził bym że jest pusto i czegoś brakuje. Nimniej szukanie dziury w całym chyba :P

david555
17-07-2007, 11:56
Bdb zdjęcia
Dla mnie to mała księżniczka która zgubiła się w jakimś okropnym miejscu w poszukiwaniu wyjścia , usiadła zmęczona... żeby dać odpocząć swoim zbolałym stópkom ..

:D

Tylko księżniczka bardzo daleko od domu odeszła i zabłądziła w takie koszmarne miejsce, a i znalazła takie okropieństwo, aby dać odpocząć nóżkom, że aż zgrzyta;).

kaktus
17-07-2007, 12:45
hmm... zastanawia mnie jedno. Czesto widze posty Sailora i duzo pozytywnych komentarzy. Niestety nie wiem dlaczego, ale w żadnym z postów ja nie moge zobaczyć zdjęć (nie wyświetlają się) Dlaczego tak się dzieje? :(

Niestety z przykroscia stwierdzam, ze czesto mam podobnie - chyba serwer Sailora czasami szaleje. Zazwyczaj wracam 5-10 minut pozniej i po odswiezeniu bangla slicznie.

Edit - oto dowod:

jasiu@debian:~$ wget http://psychodelic.org/~sailor/gaga/sara/s_PFA4053.jpg
--12:48:58-- http://psychodelic.org/~sailor/gaga/sara/s_PFA4053.jpg
=> `s_PFA4053.jpg'
Resolving psychodelic.org... failed: Temporary failure in name resolution.
jasiu@debian:~$

odii
17-07-2007, 15:51
Niestety z przykroscia stwierdzam, ze czesto mam podobnie - chyba serwer Sailora czasami szaleje. Zazwyczaj wracam 5-10 minut pozniej i po odswiezeniu bangla slicznie.

Edit - oto dowod:

ale ja wracałem dużo razy i niestety nigdy nie było mi dane zobaczyć zdjęć :(

sailor
24-07-2007, 18:02
przepraszam za klkudniowe klopoty z serwerem .. jzu powinno byc ok
milego ogladania

hanibal
24-07-2007, 18:52
dziwne ze dopiero teraz tu spojrzalem...

super zdjecie

paparazzo
25-07-2007, 19:49
1 mz swietna - jedyne co mi przeszkadza to ulozenie stopy modelki