Zobacz pełną wersję : Skróty na pulpicie
step.tom
23-10-2005, 22:30
Witam ponownie. Nieszczęścia chodzą parami ( ponoć?)
Powiedzcie mi proszę czemu tak się dzieje?
Jak uruchamiam program jakikolwiek czy z ikony skrótu czy z polecenia exe. to otwiera się jako pełny ekran.. Gdy dostaje e-maila z forum jako powiadomienie o odpowiedzi na jakiś temat też pełny ekran maksymalny. Natomiast jeżeli chcę otworzyć jakiś skrót do net'u ( utworzony na pulpicie a przeglądam w Internet Explorer ) otwiera mi jako małe okno i za każdym razem muszę go maksymalizować. W czym problem. Nie jest to ogromna niedogodność ale mnie wpienia. I to już jest powód do wk...........a. Dajcie jakąś wskazówkę. Dzięki
Kliknij ikonke prawym klawiszem, wybierz wlasciwosci i... no dalej to juz chyba bedziesz widzial... :)
step.tom
23-10-2005, 23:16
no dalej to juz chyba bedziesz widzial...
Albo ja jestem ciemna masa albo czegoś tu nie widzę? W której zakładce? :oops:
[ Dodano: 2005-10-23, 23:38 ]
Stig.
To o czym mówisz to tylko pomogło dla ikonki Eksplorera. Inne ikonki maja inne zakładki niż te w Eksplprerze.
kliknij prawym na iknokę skrótu Internet Explorera i ustaw okno zmaksymalizowane
step.tom
24-10-2005, 00:50
Witaj Alfie. Zedytowałem swego ostaniego posta. Z eksplorerem poradziłem sobie. Ale mam problem z innymi ikonami skrótów odnoszacymi się do netu. Tam są inne zakladki i nie mogę nijak tego zmienić. Spróbuj Sam na próbę. Otwórz np. forum.nikon.org.pl i w polecniu PLIK/WYŚLIJ/SKRÓT NA PULPIT. I tak utworzoną ikonkę skrótu proszę kliknij i porównaj zakładki z tymi w Eksplorerze.
sorki...nie mogę bo nie używam IE już od dawna...mam firefoxa i k-meleona tam nie ma takiego polecenia :wink:
ja wszystko ładuję do zakładek i nie robię skrótów na pulpit...i tak mam zaśmiecony niemiłosiernie :(
nawet gdybym miał IE to i tak otworzy FF :twisted:
step.tom
24-10-2005, 01:11
Dzięki Alfie. Może ktoś inny się zlituje. A spojrzysz na to (http://forum.nikon.org.pl/viewtopic.php?t=15468)
Dzięx
no tam też niewiele będę mógł pomóc bo PSów nie używam ino corela, ale miałem kiedyś tai sam problem z edycją plików htm/html...później się jakoś naprawiło, ale nie pamiętam jak...hmmm...w XP wszystko da się zrobić z 2 stron...może zacznij od ustawień w poszczególnych programach (opcjach) - skojarzenia plików?
step.tom
24-10-2005, 01:28
Dzięki Alfie za chęci. Ja już chyba przeszukałem wszystko. Ale na pewno coś przeoczyłem. Tylko, że nie wiem co. :( Jeszcze raz dzięx
Witam
Próbowałeś kliknąć prawym na plik ze zdjęciem i wybrać zakładkę
otwórz za pomocą.../wybierz program..?
Zapytaj tutaj (http://forum.infojama.pl/viewforum.php?f=1) na pewno Ci pomogą :mrgreen:
step.tom
26-10-2005, 11:26
sjm
Dzięki za kontakt. Tam niestety też nie pomogli. Chyba się nie da. :oops: Ale gdyby ktoś, kiedyś.... to się polecem pamięci. :?