PDA

Zobacz pełną wersję : Orpogramowanie wspomagające fotografię wnętrz

barracuda
10-09-2023, 10:37
Chciałem się Was poradzić na temat oprogramowania, które może wspomagać fotografowanie wnętrz. Właściwie to nie samo fotografowanie, ale obróbkę i przygotowanie zdjęć.
Chodzi mi o sytuację, gdzie np. fotografujemy mieszkanie deweloperskie, generalnie przygotowane, ale ma tylko białe ściany, gotowe podłogi, ale brak w nim mebli, sprzetów itp. Za pomocą jakiego oprogramowania można "wstawić" do takiego mieszkania wszystkie potrzebne rzeczy, żeby wyglądało to naturalnie i pozwalało danemu klientowi wyobrazić sobie takie mieszkanie już umeblowane po zakupie?

odzio
11-09-2023, 12:06
nie iwem, czy chodzi Ci o same nazwy, znajomi używają 3D studio max, na studiach nakładałem tekstury na budynki w skechupie (darmowy był, pewnie dalej jest) i podobno takie rzeczy jak meble też tam można robić. Niestety osobiście z pierwszego nie korzystałem nigdy, z drugiej w zupełnie innych celach :)

barracuda
12-09-2023, 16:24
Dzięki. Co do sketchup to z tego co wiem nie jest darmowy obecnie i chyba niezbyt tani:)

cybulski
12-09-2023, 17:16
Chciałem się Was poradzić na temat oprogramowania, które może wspomagać fotografowanie wnętrz. Właściwie to nie samo fotografowanie, ale obróbkę i przygotowanie zdjęć.
Chodzi mi o sytuację, gdzie np. fotografujemy mieszkanie deweloperskie, generalnie przygotowane, ale ma tylko białe ściany, gotowe podłogi, ale brak w nim mebli, sprzetów itp. Za pomocą jakiego oprogramowania można "wstawić" do takiego mieszkania wszystkie potrzebne rzeczy, żeby wyglądało to naturalnie i pozwalało danemu klientowi wyobrazić sobie takie mieszkanie już umeblowane po zakupie?

Takie coś to wizualizacja do projektu, którą robi projektant wnętrz, nie za darmo. Może być w sketchup plus rendering Vray.