Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] letnia Suwalszczyzna
kilka zdjec z sierpnia zeszlego roku. wiekszy zestaw: https://www.flickr.com/photos/bartrozanski/albums/72177720310797065, tutaj wybrana siodemka
1. wschod slonca nad dolina Szeszupy
75423
2. jezioro Jeglowek w resztkach porannej mgly
75424
3. okolice Czerwonki
75425
4. dojrzaly owies
75426
5. Toskania "nad Wisla" :D
75427
6. zachod slonca na farmie
75428
7. zachod slonca nad jeziorem Rospuda
75429
Śliczne kadry, świetnie się ogląda. W kategorii magii obrazka bardzo mi leżą 2 i 7, natomiast 4 i 5 bardzo podchodzą kompozycyjnie. W przypadku "Toskanii" moje wątpliwości budzi ten słupek z elektrycznym pastuchem. Jest w mocnym punkcie kadru i pierwsza moja myśl to "wystemplować!", z drugiej strony działa jak strzałka w górę :) No i mam pytanie o tajniki techniczne ostatniego zdjęcia. Często widuję takie ładne pejzaże, bardzo spójne kolorystycznie. Na Twoim zdjęciu ten różowo-fioletowy zafrb na mostku osiągnąłeś split tonningiem, czy to bardziej zawiła obróbka?
W przypadku "Toskanii" moje wątpliwości budzi ten słupek z elektrycznym pastuchem. Jest w mocnym punkcie kadru i pierwsza moja myśl to "wystemplować!", z drugiej strony działa jak strzałka w górę :)
tez tak mam. musze zerknac w domu na katalog z tego wyjazdu, czy nie mam alternatywnej wersji. na oko lepiej bez palika, nie pamietam tylko czy dalo sie tak kadr ulozyc
No i mam pytanie o tajniki techniczne ostatniego zdjęcia. Często widuję takie ładne pejzaże, bardzo spójne kolorystycznie. Na Twoim zdjęciu ten różowo-fioletowy zafrb na mostku osiągnąłeś split tonningiem, czy to bardziej zawiła obróbka?
obrobka to podstawowe suwaki LR, w tym wypadku troche ciagniecia za uszy cieni. bez split toningu
Przyjemne kadry, najbardziej podchodzi mi 4, jedynie lekko przeszkadza efekt użycia polara.
Przyjemny set, jak dla mnie 7 i 1 bo lubię kolorowe niebo :)
Od wielu już lat przyjemnie mi się ogląda Twoje zdjęcia i nic się w tej kwestii nie zmienia ;)
sauron10
17-09-2023, 17:56
no piękne po prostu :)
Wyświetliło się na belce, to skomentuję, bo fajne klimaty, ładnie pokazane sielskie miejscówki.