Zobacz pełną wersję : NAŚWIETLANIE d70s
Wojciech
15-07-2007, 23:01
witam czy ktos moze napisac krok po kroku jak krowie na rowie jak ustawic w aparacie naswietlanie - czas - 30 sek do 2 minut,
prosze o; wejdz w menu nacisnij itd
az do efektu koncowego obiekt i nacisnij spust migawki
prosze o taka odpowiedz poniewaz tak namieszalem ze juz sam nie wiem co jest zle w ustawieniach
prosze o szybko odpowiedz dziekuje
czesc
Wojciech
15-07-2007, 23:20
do 30 sek nie ma problemu ale jak ustawic dluzsze czasy
?????????
help
piotrekwrobel
15-07-2007, 23:36
Mozna tylko 30 sec, pozniej tylko BULB, ale zeby z niego korzystac trza miec albo wezyk albo pilot :) no chyba ze potrafisz trzymac spust migawki tak dlugo bez poruszenia aparatu :D
wężyk elektroniczny lub pilot + stoper = dowolnie długi czas naświetlania lecz musisz przestawić na Bulb - czas naświetlania... na obecną chwilę nie potrafię dokładnie podać jak się to robi ale poszukaj czegoś na temat czasu B lub BULB (czy jakoś tak)
Pilot obsługuje się wygodnie. Jedno naciśnięcie wyzwala migawke a drugie ją zamyka. Wiem to teoretycznie.
biniubak
16-07-2007, 10:26
na obecną chwilę nie potrafię dokładnie podać jak się to robi ale poszukaj czegoś na temat czasu B lub BULB (czy jakoś tak)
Tryb Manualny (M) i pokrętło w lewo do końca. I juz mamy Bulb. Przynajmniej w d50.
Sebastiann
16-07-2007, 18:03
Pilot obsługuje się wygodnie. Jedno naciśnięcie wyzwala migawke a drugie ją zamyka. Wiem to teoretycznie.
a ja potwierdzam :) juz praktycznie:)
eldritch
16-07-2007, 21:32
wężyk ma blokadę, wciskasz i przesuwasz i jest wciśnięte.