PDA

Zobacz pełną wersję : Gwarancja a czyszczenie

sivy
15-07-2007, 21:02
Nowy D80 i już plamka... Czy gwarancja obejmuje czyszczenie matrycy? Jeżeli nie to ile sobie życzą? no i najważniejsze ile to trwa?

Igorsky
15-07-2007, 21:32
Nie obejmuje, 80zl, kilkanascie minut

jaari
16-07-2007, 17:58
Nie obejmuje, 80zl, kilkanascie minut

Zdziwiłbyś się, ale mnie wyczyszczono nieodpłatnie 2 tygodnie po zakupie :-)

sivy
16-07-2007, 20:26
Byłem dzisiaj i przedmuchano mi go za free... Matryca czysta... Chcę podziękować serwisowi za bardzo miłą obsługę...
Z tym, że zauważyłem 2 mikroskopijne paproszki w wizjerze, widać je np jak się kadruje bardzo jasne powierzchnie np niebo. Może ktoś się spotkał z czymś takim?

kronos28
16-07-2007, 20:36
kup gruchę i dmuchnij, body do góry plecami - i powietrzem z gruchy do środka

foto-maniak
16-07-2007, 20:37
Byłem dzisiaj i przedmuchano mi go za free... Matryca czysta... Chcę podziękować serwisowi za bardzo miłą obsługę...
Z tym, że zauważyłem 2 mikroskopijne paproszki w wizjerze, widać je np jak się kadruje bardzo jasne powierzchnie np niebo. Może ktoś się spotkał z czymś takim?

Jest to zabrudzona matówka. Lepiej tego nie czyścić gdyż matóka jest bardzo delikatna i łatwo ją doprowadzić do gorszego stanu niż przed czyszczeniem. Pozdrawiam

jaari
16-07-2007, 21:03

Ja osobiście wysyłałem kurierem. Serwis załatwił sprawę również bardzo szybko i przyjemnie...Matryca czysta, a jakże...

Niestety mam to samo :-(
Jak widać nie można wymagać 100% satysfakcji z działań serwisu Nikona.
Nauczyłem się z tym żyć - czego również i Tobie życzę :-)

Igorsky
16-07-2007, 22:14
Normalnie za czyszczenie sie placi, jesli jest to sprzet jakis czas uzywany. Nie przejmujcie sie paprochami, z biegiem czsu bedzie ich wiecej, trzeba sie tym nie przejmowac bo inaczej zwariujecie.

adamturek
17-07-2007, 15:44
Mnie też przeczyścili za darmo (tylko koszty wysyłki). Może dlatego że to był mój pierwszy raz :)

ejko
17-07-2007, 23:32
Hehe z tymi paprochami miałem identycznie w mojej pierwszej D50 :). Pojechałem do serwisu, wyczyścili, skasowali a w wizjerze zostały dwa ;). Fakt na zdjęciach nie było. Jak się okazało jakimś trafem podczas czyszczenia dostały się do wizjera ;). Powiedziałem że tego nie było. A oni na to że nie wiadomo czy nie było. Mogłem po prostu nie widzieć. Tak czy tak pogodziłem się z tym i fociłem dalej. Później przesiadłem się i d50 poszedł do sprzedaży. Klient który kupował nie narzeka. W sumie bardziej robi się zdjęcia niż ogląda sprzęt (odwrotnie jest przy nowym sprzęcie). :)
Tak czy inaczej. Jak chcesz to wyczyścić a grucha nie pomoże to 300 zł w serwisie i ci wyczyszczą ;)... Sorki że tak brutalnie napisałem. Bardziej przejmuj się matrycą. Jak nic nie masz na matrycy to rób foty :)

sivy
18-07-2007, 18:21
Hehe z tymi paprochami miałem identycznie w mojej pierwszej D50 :). Pojechałem do serwisu, wyczyścili, skasowali a w wizjerze zostały dwa ;). Fakt na zdjęciach nie było. Jak się okazało jakimś trafem podczas czyszczenia dostały się do wizjera ;). Powiedziałem że tego nie było. A oni na to że nie wiadomo czy nie było. Mogłem po prostu nie widzieć. Tak czy tak pogodziłem się z tym i fociłem dalej. Później przesiadłem się i d50 poszedł do sprzedaży. Klient który kupował nie narzeka. W sumie bardziej robi się zdjęcia niż ogląda sprzęt (odwrotnie jest przy nowym sprzęcie). :)
Tak czy inaczej. Jak chcesz to wyczyścić a grucha nie pomoże to 300 zł w serwisie i ci wyczyszczą ;)... Sorki że tak brutalnie napisałem. Bardziej przejmuj się matrycą. Jak nic nie masz na matrycy to rób foty :)
I tu masz rację... Olałem dwa mikro paproszki i robie zdjęcia... To samo mi zaproponowali 300 zł i go rozbiorą i wyczyszczą (tylko po co rozkręcać nowy sprzęt).

A tak przy okazji jestem na tym forum od niedawna... jest super.

ejko
18-07-2007, 18:45
Cieszę się że Ci się podoba ;p :> nie dodałeś że nie rozkręcą puszki na miejscu tylko trzeba zostawić aparat na kilka dni :) tak mówili :]