PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Idę po ciebie

fafniak
16-07-2023, 14:38
Z Jackowego pleneru
74094

Dune
16-07-2023, 14:42
Świetnie wyszło.

Peter
17-07-2023, 09:14
Świetnie wyszło.

Czy ja wiem? Biust niewyraźny... ;)

A poważnie, to zacny pomysł z folią i światłem.
A do tego B&W. Lubię staroświeckie czarno-biele i sepie.

NimnuL
17-07-2023, 10:11
Fakt, że oko znalazło się w dziurze na wielce pozytywny wpływ na to zdjęcie.

odzio
17-07-2023, 10:35
Po wrzutce spiritiusa (https://forum.nikoniarze.pl/threads/315466-Paulina) widać z jak trudnymi warunkami tam mieliście do czynienia (komentarz Sailtora też mi to fajnie uświadomił) i według mnie zrobiłeś świetną robotę. Fenomenalnie ogarnąłeś kontrast, folia wygląda mniej foliowo, co według mnie jest ogromną zaletą, bo z logicznego punktu widzenia przedzieranie się przez tę folię jest trochę dyskusyjne. W Twoim przypadku wyszło coś bardziej surrealistycznego, niż goła baba w stretch'u. A no i nagość fajnie załatwiłeś, jest i jej nie ma, klasa, bardzo mi się podoba ta czerń na tułowiu :)

Mankamenty? Jak dla mnie to chyba tylko oczy (albo nawet "aż", bo to w końcu oczy): jedno wyciągnięte z cienia ze szczegółami rogówki, drugie zieje czernią, dostaję mętliku jak próbuję to przetrawić.

fafniak
17-07-2023, 11:31
Po wrzutce spiritiusa (https://forum.nikoniarze.pl/threads/315466-Paulina) z logicznego punktu widzenia przedzieranie się przez tę folię jest trochę dyskusyjne.

Mankamenty? Jak dla mnie to chyba tylko oczy (albo nawet "aż", bo to w końcu oczy): jedno wyciągnięte z cienia ze szczegółami rogówki, drugie zieje czernią, dostaję mętliku jak próbuję to przetrawić.

1- zdziwiłbyś sie jak ciężko przedrzeć się przez folię pakową/streczową(?)
2 - tylko oko i ręka jest "po naszej stronie" reszta, która jest za folią, jest ciemna.

odzio
17-07-2023, 12:58
1. Niekoniecznie, wystarczy się spróbować dostać do paczki porządnie owiniętej folią. Pewnie bym napoczął ostrym narzędziem. Ale tego tematu też nie poruszałem, po prostu chodziło mi o sam odbiór sensu przedstawionego na zdjęcie, w Twojej pracy udało się uniknąć scenariusza "idzie sobie goła pani po łące, nagle dostrzega foliową zaporę, budzącą w niej lęki i nieopanowaną chęć przedostania się przezeń na drugą stronę". Przy Twojej obróbce folia stała się mniej oczywistym materiałem, trochę jak błona, trochę jak pajęczyna i ja to odbieram jako znacznie mniej oczywisty obraz, może powiązany z nowonarodzeniem, może z wyrwaniem się z czegoś, by coś osiągnąć. Mamy też oczywiście tytuł, mówiący wprost po co pani w tę dziurę lezie. Bardzo mi się to podoba :)
2. Możliwe, że to tylko mój rozjazd postrzegania tego obrazka, choć najjaśniejsze części ciała modelki też są za folią.

fafniak
17-07-2023, 13:09
Pewnie bym napoczął ostrym narzędziem.
Cóż, ludzie co najwyżej mają przy sobie paznokcie, o ile nie są przygotowani na rozcinanie paczki ;)

Co do drugiego oka — nie umiem już zbytni wyjaśnić inaczej. Wiem, że w kontrowym świetle za folią ręka jest najjaśniejsza, ale bardziej mi chodziło o ze tak powiem "front" modelki. Kontra obramowuje całe ciało, mi to nie przeszkadza w całości

Jurek Ż
17-07-2023, 16:41
Duży plus za kreatywność. Fotka przyciąga wzrok!