Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] Nie w****...mnie
Komiksowe podejście :) - Jackowy plener
73712
Mołotow, kij... Mnie się podoba. ;)
Mogę dodać, że to spiritus podpalał koktajl Mołotowa!
spiritus
05-07-2023, 09:26
Niczego mi nie udowodnicie xD
jak dla mnie kolejny świetny strzał wybijający się na tle tego, co możemy na forum oglądać. Rewelacyjny pomysł, fajna kreacja i obłędne zestawienie kolorów. Choć jak zwykle na upartego parę niuansów można znaleźć: moim zdaniem trójkąt liści po prawej mocno ściąga wzrok, a poza tym "otwiera" budynek. Bez tych liści zdjęcie mogłoby wyglądać jak wykonane w pomieszczeniu, co by budowało większy kontrast z zabawą z ogniem (nawet jeśli podpalał Spiritius!). Nieco mniejszy kłopot mam z tym świecznikiem po lewej. Jak na element kompozycji jest zbyt zepchnięty i wykrzywiony, jako losowy zastany detal - zbytnio wyeksponowany. Z kwestii praktycznych: ubranka, choć fajne, pokazują dużo i zakrywają dość, to bluzka (top?) aż wrzeszczy sztucznym podziurawieniem, a spodenki, choć nadają zamierzonego wulgarnego charakteru spadłyby dziewczynie z pupy po 3 krokach, widać, że to niepraktyczne ;)
I znowu wyszedł mi post, którego się trochę wstydzę, bo fajne zdjęcie, kreatywne i oryginalne, a po jednym zdaniu superlatyw, wyszły mi 4 wytyków. Mam nadzieję, że widać, że nie chodzi mi o czepialstwo, a uwagi postronnej osoby, celne lub nie, przy żadnej z nich się nie będę upierać, zdając sobie sprawę z tego, że od Twojego warsztatu dzieli mnie wszystko, pomysłowość, umiejętności i realizacja :)
Wyluzuj.
Tak właśnie powinny wyglądać rozmowy o fotografii.
jurkarol
05-07-2023, 15:55
dałbym jej na usta maseczkę z czerwoną runą czy błyskawicą, pochodnia jest już jak znalazł - a podpis "piekło kobiet" :)
od razu jest sens, jest zastosowanie, fotografia musi być praktyczna, żeby się sprzedać.
chyba że to będzie reklama ogrzewania gazowego...
ani glamur
ani bjuty
bo na stopach
brudne buty
Niczego mi nie udowodnicie xD
No nie wiem, mam pokazać Ci zdjęcia demaskujące?
---
Co do zdjęcia, podoba mi się, fajnie to wyszło.
mam pokazać (...) zdjęcia demaskujące?
Tak. :mrgreen:
jak dla mnie kolejny świetny strzał wybijający się na tle tego, co możemy na forum oglądać. Rewelacyjny pomysł, fajna kreacja i obłędne zestawienie kolorów. Choć jak zwykle na upartego parę niuansów można znaleźć: moim zdaniem trójkąt liści po prawej mocno ściąga wzrok, a poza tym "otwiera" budynek. Bez tych liści zdjęcie mogłoby wyglądać jak wykonane w pomieszczeniu, co by budowało większy kontrast z zabawą z ogniem (nawet jeśli podpalał Spiritius!). Nieco mniejszy kłopot mam z tym świecznikiem po lewej. Jak na element kompozycji jest zbyt zepchnięty i wykrzywiony, jako losowy zastany detal - zbytnio wyeksponowany. Z kwestii praktycznych: ubranka, choć fajne, pokazują dużo i zakrywają dość, to bluzka (top?) aż wrzeszczy sztucznym podziurawieniem, a spodenki, choć nadają zamierzonego wulgarnego charakteru spadłyby dziewczynie z pupy po 3 krokach, widać, że to niepraktyczne ;)
I znowu wyszedł mi post, którego się trochę wstydzę, bo fajne zdjęcie, kreatywne i oryginalne, a po jednym zdaniu superlatyw, wyszły mi 4 wytyków. Mam nadzieję, że widać, że nie chodzi mi o czepialstwo, a uwagi postronnej osoby, celne lub nie, przy żadnej z nich się nie będę upierać, zdając sobie sprawę z tego, że od Twojego warsztatu dzieli mnie wszystko, pomysłowość, umiejętności i realizacja :)
Budynku nie da się tu osiągnąć (tak mi sie wydaje)
Gatki były zbyt ciężkie optycznie, więc za zgoda modelki rozpięte zostały. Nie, nie spadłyby :D
Co do reszty - tak topik został zrobiony na szybko, choć starałem się jak jasna cholera, żeby lepiej wyglądał.
73740
jak dla mnie kolejny świetny strzał wybijający się na tle tego, co możemy na forum oglądać. Rewelacyjny pomysł, fajna kreacja i obłędne zestawienie kolorów.
ty tak serio? ja wiem ze ten dzial umarl dawno temu jesli chodzi o publikacje ale ....
- - - - kolejny post - - - - - -
tak topik został zrobiony na szybko, choć starałem się jak jasna cholera, żeby lepiej wyglądał.
najgorsze wytlumaczenie z najgorszych (wiem bo czasem sam sie tak tlumacze), odbiorcy to nie obchodzi. Nadal bede uwazal ze tak jak w B&W masz zdjecia zarowno przecietne jak i petardy (jak to w zyciu u kazdego artysty :) ) to kolor powinienes sobie odpuscic. Pomijam fakt ze ten temat w tym kadrze i swietle jest nie do uratowania. jakby ciac w pol uda z reka z kijem do gory - byloby dynamicznie i calkiem ciekawie.
kolory sa okrutne, szczegolnie ta sinosc i balagan w cieniach spowodowane swiatlem z prawej.
ps. zdjecie nie ma nic wspolnego z tagiem glamour/beauty chocby go nie wiadomo jak szeroko interpretowac :D w portret/ludzie wpasowywaloby sie znacznie lepiej. ale to tylko moje zdanie
:)
To ja się katowałem kolorem a tobie się nie podoba... Ehhhh
:)
To ja się katowałem kolorem a tobie się nie podoba... Ehhhh
:DDD jakbym wiedzial ze to specjalnie dla mnie to bym sie nie odzywal tylko podziekowal :D
to jest foto zdecydownaie na kolor ze wzgledu na ogien na butelce tylko roznica w barwie swiatla sprawila ze modelka zsiniala mocno
kolor ci fajnie wyszedl w nowym portrecie tylko to paskudne ziarno wyrzuc :D
ty tak serio? ja wiem ze ten dzial umarl dawno temu jesli chodzi o publikacje ale ....
Niestety, podoba mi się punkowy rozgardiasz, brać łyżkę i abortować swoje gałki oczne, czy jakoś to przeżyjesz? ;)
PS. Z zaciemnionym listowiem dużo fajniej!
Niestety, podoba mi się punkowy rozgardiasz, brać łyżkę i abortować swoje gałki oczne, czy jakoś to przeżyjesz? ;)
w ramach pokuty wystarczy jedno. ale szydelkiem :D
Łaskawie, nie będę musiał oka przymykać focąc przez wizjer!