PDA

Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] Nie w****...mnie

fafniak
04-07-2023, 10:05
Komiksowe podejście :) - Jackowy plener
73712

OjTam
04-07-2023, 14:36
Mołotow, kij... Mnie się podoba. ;)

Jacek_Z
05-07-2023, 00:55
Mogę dodać, że to spiritus podpalał koktajl Mołotowa!

spiritus
05-07-2023, 09:26
Niczego mi nie udowodnicie xD

odzio
05-07-2023, 10:12
jak dla mnie kolejny świetny strzał wybijający się na tle tego, co możemy na forum oglądać. Rewelacyjny pomysł, fajna kreacja i obłędne zestawienie kolorów. Choć jak zwykle na upartego parę niuansów można znaleźć: moim zdaniem trójkąt liści po prawej mocno ściąga wzrok, a poza tym "otwiera" budynek. Bez tych liści zdjęcie mogłoby wyglądać jak wykonane w pomieszczeniu, co by budowało większy kontrast z zabawą z ogniem (nawet jeśli podpalał Spiritius!). Nieco mniejszy kłopot mam z tym świecznikiem po lewej. Jak na element kompozycji jest zbyt zepchnięty i wykrzywiony, jako losowy zastany detal - zbytnio wyeksponowany. Z kwestii praktycznych: ubranka, choć fajne, pokazują dużo i zakrywają dość, to bluzka (top?) aż wrzeszczy sztucznym podziurawieniem, a spodenki, choć nadają zamierzonego wulgarnego charakteru spadłyby dziewczynie z pupy po 3 krokach, widać, że to niepraktyczne ;)

I znowu wyszedł mi post, którego się trochę wstydzę, bo fajne zdjęcie, kreatywne i oryginalne, a po jednym zdaniu superlatyw, wyszły mi 4 wytyków. Mam nadzieję, że widać, że nie chodzi mi o czepialstwo, a uwagi postronnej osoby, celne lub nie, przy żadnej z nich się nie będę upierać, zdając sobie sprawę z tego, że od Twojego warsztatu dzieli mnie wszystko, pomysłowość, umiejętności i realizacja :)

fafniak
05-07-2023, 13:31
Wyluzuj.
Tak właśnie powinny wyglądać rozmowy o fotografii.

jurkarol
05-07-2023, 15:55
dałbym jej na usta maseczkę z czerwoną runą czy błyskawicą, pochodnia jest już jak znalazł - a podpis "piekło kobiet" :)
od razu jest sens, jest zastosowanie, fotografia musi być praktyczna, żeby się sprzedać.
chyba że to będzie reklama ogrzewania gazowego...
ani glamur
ani bjuty
bo na stopach
brudne buty

crusiek
05-07-2023, 16:18
Niczego mi nie udowodnicie xD

No nie wiem, mam pokazać Ci zdjęcia demaskujące?

---
Co do zdjęcia, podoba mi się, fajnie to wyszło.

OjTam
05-07-2023, 16:23
mam pokazać (...) zdjęcia demaskujące?

Tak. :mrgreen:

fafniak
05-07-2023, 19:50
jak dla mnie kolejny świetny strzał wybijający się na tle tego, co możemy na forum oglądać. Rewelacyjny pomysł, fajna kreacja i obłędne zestawienie kolorów. Choć jak zwykle na upartego parę niuansów można znaleźć: moim zdaniem trójkąt liści po prawej mocno ściąga wzrok, a poza tym "otwiera" budynek. Bez tych liści zdjęcie mogłoby wyglądać jak wykonane w pomieszczeniu, co by budowało większy kontrast z zabawą z ogniem (nawet jeśli podpalał Spiritius!). Nieco mniejszy kłopot mam z tym świecznikiem po lewej. Jak na element kompozycji jest zbyt zepchnięty i wykrzywiony, jako losowy zastany detal - zbytnio wyeksponowany. Z kwestii praktycznych: ubranka, choć fajne, pokazują dużo i zakrywają dość, to bluzka (top?) aż wrzeszczy sztucznym podziurawieniem, a spodenki, choć nadają zamierzonego wulgarnego charakteru spadłyby dziewczynie z pupy po 3 krokach, widać, że to niepraktyczne ;)

I znowu wyszedł mi post, którego się trochę wstydzę, bo fajne zdjęcie, kreatywne i oryginalne, a po jednym zdaniu superlatyw, wyszły mi 4 wytyków. Mam nadzieję, że widać, że nie chodzi mi o czepialstwo, a uwagi postronnej osoby, celne lub nie, przy żadnej z nich się nie będę upierać, zdając sobie sprawę z tego, że od Twojego warsztatu dzieli mnie wszystko, pomysłowość, umiejętności i realizacja :)

Budynku nie da się tu osiągnąć (tak mi sie wydaje)
Gatki były zbyt ciężkie optycznie, więc za zgoda modelki rozpięte zostały. Nie, nie spadłyby :D
Co do reszty - tak topik został zrobiony na szybko, choć starałem się jak jasna cholera, żeby lepiej wyglądał.
73740

sailor
05-07-2023, 21:52
jak dla mnie kolejny świetny strzał wybijający się na tle tego, co możemy na forum oglądać. Rewelacyjny pomysł, fajna kreacja i obłędne zestawienie kolorów.
ty tak serio? ja wiem ze ten dzial umarl dawno temu jesli chodzi o publikacje ale ....

- - - - kolejny post - - - - - -

tak topik został zrobiony na szybko, choć starałem się jak jasna cholera, żeby lepiej wyglądał.

najgorsze wytlumaczenie z najgorszych (wiem bo czasem sam sie tak tlumacze), odbiorcy to nie obchodzi. Nadal bede uwazal ze tak jak w B&W masz zdjecia zarowno przecietne jak i petardy (jak to w zyciu u kazdego artysty :) ) to kolor powinienes sobie odpuscic. Pomijam fakt ze ten temat w tym kadrze i swietle jest nie do uratowania. jakby ciac w pol uda z reka z kijem do gory - byloby dynamicznie i calkiem ciekawie.
kolory sa okrutne, szczegolnie ta sinosc i balagan w cieniach spowodowane swiatlem z prawej.
ps. zdjecie nie ma nic wspolnego z tagiem glamour/beauty chocby go nie wiadomo jak szeroko interpretowac :D w portret/ludzie wpasowywaloby sie znacznie lepiej. ale to tylko moje zdanie

fafniak
05-07-2023, 21:56
:)
To ja się katowałem kolorem a tobie się nie podoba... Ehhhh

sailor
05-07-2023, 22:04
:)
To ja się katowałem kolorem a tobie się nie podoba... Ehhhh
:DDD jakbym wiedzial ze to specjalnie dla mnie to bym sie nie odzywal tylko podziekowal :D
to jest foto zdecydownaie na kolor ze wzgledu na ogien na butelce tylko roznica w barwie swiatla sprawila ze modelka zsiniala mocno
kolor ci fajnie wyszedl w nowym portrecie tylko to paskudne ziarno wyrzuc :D

odzio
05-07-2023, 22:09
ty tak serio? ja wiem ze ten dzial umarl dawno temu jesli chodzi o publikacje ale ....
Niestety, podoba mi się punkowy rozgardiasz, brać łyżkę i abortować swoje gałki oczne, czy jakoś to przeżyjesz? ;)

PS. Z zaciemnionym listowiem dużo fajniej!

sailor
05-07-2023, 22:32
Niestety, podoba mi się punkowy rozgardiasz, brać łyżkę i abortować swoje gałki oczne, czy jakoś to przeżyjesz? ;)
w ramach pokuty wystarczy jedno. ale szydelkiem :D

odzio
05-07-2023, 23:30
Łaskawie, nie będę musiał oka przymykać focąc przez wizjer!