Zobacz pełną wersję : Zabezpieczenie przed kradzieżą / wyrwaniem
Evanduril
23-06-2023, 17:00
Zadziwiające, ale nie mogę nigdzie znaleźć systemu antykradzieżowego do apararu.
Co mam w głowie?
Coś, co da się zamocować do uchwytu statywowego (w aparacie i / lub do stopki w obiektywie) oraz z drugiej strony albo do paska spodni albo do np ręki, w nadgarstku.
Najlepiej z linką, której nie da się łatwo odciąć.
Teoretycznie banalna sprawa a nigdzie czegoś takiego nie widzę.
Sugestie (poza DYI)?
Kojocisko
23-06-2023, 19:14
A kiedy ostatnio słyszałeś o wyrwaniu aparatu?
Samemu można zrobić na wiele sposobów czy użyć smyczy do broni z rdzeniem kewlarowym.
Ew. linka od Pacsafe.
- - - - kolejny post - - - - - -
Jest w Fotojokerze: https://www.fotojoker.pl/produkt/pasek-pacsafe---carrysafe-50-czarny?cref=om_sem_pmax_80043644-007-VT!!!!!c_1289_x&gclid=CjwKCAjwhdWkBhBZEiwA1ibLmHrzTBsajwxBaJ9-US7VWwSgycZXkkR8LEMqCyLxagaRNyxCDUV2lRoC430QAvD_Bw E&source=google
Coś, co da się zamocować do uchwytu statywowego (w aparacie i / lub do stopki w obiektywie) oraz z drugiej strony albo do paska spodni albo do np ręki, w nadgarstku.
Najlepiej z linką, której nie da się łatwo odciąć.
Zastanawiam się co łatwiej obciąć, linkę czy rękę?:grin:
Zastanawiam się co łatwiej obciąć, linkę czy rękę?:grin:
O tym samym pomyślałem :D Już nie wspomnę o pasku spodni ;) Rozumiem podobne zabezpieczenie przed upadkiem sprzętu na glebę. Ale kradzieżą?
Evanduril
27-06-2023, 00:41
Jeśli chodzisz ze sprzętem za 10 tys w ręku, to chyba warto dmuchać na zimne.
Jeśli chodzisz ze sprzętem za 10 tys w ręku, to chyba warto dmuchać na zimne.
Chodzę za kilkukrotność tej ceny. Chodzi nam o małą skuteczność takich wynalazków.