Zobacz pełną wersję : [ Ślub i/lub wesele ] Chrzest Mikołaja
Od razu zaznaczam, że zawodowcem nie jestem, więc to jest z gatunku "zrobisz pare" dla znajomych.
Z kolorystyką walczę, jak ogarnę więcej, to postaram się uwspólnić. Zbiorowych i reszty rodziny nie będę wrzucać.
1.
72937
2.
72938
3.
72939
4.
72940
5.
72941
6.
72942
7.
72943
8.
72944
Kolorystyka zupełnie nie w moim stylu, nie wiem w jakim kierunku Chciałeś iść, nr 4 takich bym się wystrzegał, jak już kadrujesz to nie ucinaj głów w połowie.Kadrowo wygrywa nr3 to tak na szybko.
Dzięki wielkie za konkretne uwagi.
jurkarol
05-06-2023, 18:58
Musi być kolorowo, gładko jasno i milusio. Trudno.
Sobie możesz zostawić bardziej artystyczne :)
Taka kolorystyka mnie odpowiada ale z chrzcin to wolałbym cukierkowe.
Też racja, mam ten luksus że nie żyję z fotografowania :)
i jak dla mnie cięte głowy trochę przeszkadzają, natomiast sama kolorystyka... cóż, to jest Twój wypracowany styl, co pokazujesz konsekwentnie od dłuższego czasu. Nie wiem czy znajomi też te foty znają, ale mogli widzieć, czego się spodziewać. Może lubią nietypowo? Jedno bym tylko przy obróbce w tym stylu wytestował, gdyby to były moje foty: spuścić z kontrastem, złagodzić czernie i podciągnąć cienie, w streecie wygląda to dobrze, przy chrzcinach niekoniecznie. A byłoby może coś pośredniego pomiędzy cukierkami, a Twoim style. A może nie? To już Twoja decyzja.
Swoją drogą, szacun za czwórkę :D pewnie chrzestni się w głowę popukają, ale fajnie to wygląda, aż słychać jak na zdjęciu czort ulatuje... albo i przybywa, z KKK to nigdy nie wiadomo ;)
i jak dla mnie cięte głowy trochę przeszkadzają, natomiast sama kolorystyka... cóż, to jest Twój wypracowany styl, co pokazujesz konsekwentnie od dłuższego czasu. Nie wiem czy znajomi też te foty znają, ale mogli widzieć, czego się spodziewać. Może lubią nietypowo?
Z głowami pewnie macie racje, ale z tego powodu mam też wersje szersze. Gorzej, że osobiście mnie mniej podchodzą, ale to spaczenie.
Jak to mówią, no risk, no fun.
Swoją drogą, szacun za czwórkę :D pewnie chrzestni się w głowę popukają, ale fajnie to wygląda, aż słychać jak na zdjęciu czort ulatuje... albo i przybywa, z KKK to nigdy nie wiadomo ;)
Dzięki.
Tak czy siak, nie będę udawać, że jestem specjalistą od "reportaży" "eventowych".
Przypomniały mi się dawne dzieje: https://forum.nikoniarze.pl/threads/315329-Pewnego-razu-na-kursie-%C5%9Blubnym?p=4267307&viewfull=1#post4267307
Co wy macie z tymi "uciętymi/przyciętymi" głowami? Przecież tam, gdzie to występuje, jest ku temu powód. Zawężenia kadru i przeniesienie uwagi na bohatera zdarzenia, na jakąś akcję. Całkowicie normalne postępowanie/kadrowanie.
zgodzę się, że kompozycyjnie jest ok, ale z punktu widzenia rodziny - też mogliby mieć nadzieję, na "pełne" uczestnictwo w wydarzeniu :D
Daj szanse wypowiedzieć się rodzinie ;)