Zobacz pełną wersję : Tęsknota? Wspomnienia?
Nie wiem jak tę fotografię zatytułować, ale ta starsza pani w oknie... Co myśli? No chyba, że po prostu "znów jakiś wariat zdjęcia robi"
72463
Kojocisko
23-05-2023, 20:41
No i maluch rarytas. Pierwsza seria - mniejsze hamulce, chromowany zderzak, akcesoryjne lusterka boczne (nie było fabrycznych).
Tylko światło wstecznego bez sensu dokręcone. Tata miał takiego... pierwszy samochód w rodzinie.
Piękny, nostalgiczny klimat foty.
I pomyśleć, że mój tata czymś takim ciągnął przyczepkę bagażową... Z mamą i w porywach trójką dzieci w środku (samochodu oczywiście). Strach się bać.
jurkarol
24-05-2023, 11:36
Lewe lusterko musiał mieć, tylko prawego nie było
Kojocisko
24-05-2023, 12:57
Lewe lusterko musiał mieć, tylko prawego nie było
Młody człowieku....
W Polsce wymóg posiadania lewego bocznego lusterka dla samochodów osobowych został wprowadzony 1 lipca 1995 roku. (ofkoz były montowane wcześniej).
https://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-dokladnie-45-lat-temu-z-tasmy-zjechal-pierwszy-maluch,nId,2590580#crp_state=1 (zdjęcie lewej strony pierwszego malucha)
jurkarol
24-05-2023, 17:15
Dziękuję za wiedzę! Ale tak czy owak wydawało mi się że lewe chociaż było... Nawet syrenki miały.
to jest 600 pierwsze egzemplarze dużo lepsze od tych następnych ...