Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Wskaźnik nachylenia i przechylenia w wizjerze D7500

antonio
11-05-2023, 22:13
Chciałbym prosić Was i pomoc w sprawie wskaźnika nachylenia i przechylenia w wizjerze D7500. Odkąd mam to body nie potrafię znaleźć opcji włączenia tych wskaźników w wizjerze. Co więcej od początku domyślnie miałem włączaną tą funkcję, ale ustawiając wszystko pod siebie musiałem pewnie zrobić coś, co spowodowało włączenie wskaźników.

Wierzę, że ktoś kto ma lub miał D7500 ma to już obcykane. Ja mam go stosunkowo krótko i wkurzam się, że nie wiem, co zrobiłem. Instrukcję już przewertowałem... Pomóżcie proszę, bo zamęczę się;-)

72014

normo
11-05-2023, 23:03
strona 110 - przewodnik po menu - 'wirtualny horyzont'

crusiek
11-05-2023, 23:22
U mnie jest pod Fn1 - czyli domyślnie, jeśli zmieniłeś funkcję przycisku to generalnie możesz przypisać pokazywanie i znikanie WH w wizjerze przypisująć go W menu ustawień osobistych pod "F" - elementy sterujące i punkt pierwszy - osobisty przydział sterowania.

antonio
11-05-2023, 23:52
strona 110 - przewodnik po menu - 'wirtualny horyzont'

Wirtualny horyzont dotyczy tylko wyświetlacza (tak było w D300, D850), a nie w wizjerze i nie jest na stałe. Ja pytam o wskaźniki w wizjerze.

- - - - kolejny post - - - - - -

U mnie jest pod Fn1 - czyli domyślnie, jeśli zmieniłeś funkcję przycisku to generalnie możesz przypisać pokazywanie i znikanie WH w wizjerze przypisująć go W menu ustawień osobistych pod "F" - elementy sterujące i punkt pierwszy - osobisty przydział sterowania.

Crusiek BINGO! Musiałem widocznie nacisnąć funkcyjny. Wielkie dzięki za pomoc Crusiek, wiedziałem, że mogę na was liczyć!