Zobacz pełną wersję : Zabawa w RAWki 9/2023 - GŁOSOWANIE
Dobry wieczór. :)
Przystępujemy do głosowania w dziewiątej edycji zabawy.
Zgłoszone zostało 17 prac :)
Głosujemy na maksymalnie 4 (słownie: CZTERY!!!) prace, które Wam się spodobają.
Można oczywiście zagłosować na mniej, np. na jedną ...
Bardzo prosiłbym o sumienne podejście do tematu i nie głosowanie na więcej. Głosowanie ma charakter publiczny.
Proszę pamiętać aby nie oddawać głosu na swoją pracę. Głos taki będzie nie ważny (patrz: regulamin).
Autorem zdjęcia jest: fantazja
Termin głosowania zakończy się za 3 dni - piątek (21.04.2023)
Numer danego zdjęcia znajduje się NAD nim.
W przypadku remisu nastąpi jednodniowa dogrywka.
Po skończonym głosowaniu proszę o wypowiedzenie się na temat zwycięskich prac.
71328
Paczka z pracami znajduje się tu: klik (https://drive.google.com/file/d/1XtcBgCmSlwYaD73y4OTJlI_GZ-LG5yxm/view?usp=sharing)
Zachęcam do pobrania paczki aby porównać zdjęcia w pełnym rozmiarze.
WASZE PROPOZYCJE
1
71338
2
71337
3
71336
4
71335
5
71334
6
71333
7
71332
8
71331
9
71330
10
71329
11
71345
12
71344
13
71343
14
71342
15
71341
16
71340
17
71339
Po zakończonym głosowaniu zostanie ujawniona lista autorów wraz z numerami zdjęć.
Jeżeli ktoś się nie zgadza na ujawnienie to proszę o PW z taką informację.
Za chwilę lub dwie otrzymacie na skrzynkę numer, pod którym znajduje się Wasza praca :)
Proszę Jacek_Z o belkę :)
fantazja - zapraszam do oddania głosu wyróżnienia, jeśli oczywiście uważasz, że się należy :)
Zapraszam :-)
.
17.... 17... 17... Łoj...
Rafaello666
19-04-2023, 07:59
KToś źle poczarował :)
To musiała być jakaś manipulacja. A może ktoś tak się wczuł, że wysłał pracę o wymiarach 6x6x6 i poszła dyskwalifikacja? ;)
Tego się już nikt nie dowie xDxD
Rafaello666
19-04-2023, 08:59
Tego się już nikt nie dowie xDxD
Prawda zaginęła w krecich tunelach...
siemalysy
19-04-2023, 19:25
A podobno tak mało było :-P
ZAWSZE jest MAO!!! ©® by spiritus™. Nie wiesz? :lol:
A to niby dużo?
Dużo to jakby ponad setka wpadła, na to oczywiście nie liczę. Narobił bym się jak głupi, ale z bananem na buzi [emoji846]
A to niby dużo?
Dużo to jakby ponad setka wpadła, na to oczywiście nie liczę. Narobił bym się jak głupi, ale z bananem na buzi [emoji846]
A to w innych okolicznościach nie możesz sobie położyć banana na buzie? :roll:
https://3.bp.blogspot.com/-n3WIcmhaSxI/Udg00mJvvrI/AAAAAAABA-4/4EwHTPcNAYc/s640/BANANAAA.gif
Jedna praca na pierwszym, trzy na drugim i jedna na trzecim miejscu.
Różnica głosu pomiedzy :)
Mamy też jednego kandydata na przytulasy od sierżanta kreciorożca ;)
A to niby dużo?
to na następny każdy z nas wyśle po 6 propozycji :)
Dużo to jakby ponad setka wpadła
setka? to wcale nie tak dużo do wypicia
:D
Można i tak na to spojrzeć [emoji23]
Czołem :)
1 miejsce na podium zajął darko
2 miejsce zajął sivyns
3 miejsce zajął leMar
Autor wyróżnił pracę nr 15 :) :) nici z kreciorożca :D
Przesyłam gratulację dla zwycięzców.
Zachęcam do napisania kilku słów od siebie o zdjęciach, obróbce Dzięki temu można uzyskać dodatkowe 3 pkt :)
# 1 darko
71420
#2 sivyns
71421
#3 leMar
71422
#Praca wyRÓŻniona - bogdi64 :)
71423
Wyróżniam pracę nr 15. Podoba mi się kolorystyka i nastrój tego zdjęcia. Dodatkowe przymglone drzewa w oddali dodały większej głębi. Lubię takie obróbki 'kreatywne"..
pozdrawiam
fantazja
#Wyczekany RÓŻokreciorożec dla - greenflash :)
darko - prosimy o RAWka do kolejnej edycji :)
Przyjemnego wieczoru! :)
Tak bez zdjęcia Kreciorożca? :roll:
Faktycznie, czyżBy się sierżant obraził?
Piątek wieczór. Pewnie na impreze poszedł ;)
wyróżnienie od FANTAZJI :) - dziękuję bardzo :), przyznam się, że troszkę się "pobawiłem" tym zdjęciem, było powielanie warstw, zniekształcenia, rozmycia, pieczątka itp ") i tak mi jakoś lekka sepia najbardziej pasowała
Rafaello666
22-04-2023, 08:45
Gratulacje dla zwycięzców i reszty stawki :)
Obróbkę zacząłem od lekkiego prostowania. Potem poszło auto ;). Nieznaczne ocieplenie i zabawa tintą, bo automatyka trochę za dużo fioletu wygenerowała. Zaznaczyłem niebo, które zostało przyciemnione i potraktowałem je clarity, oraz dehaze. Rzadko używam dehaze, ale wydawało mi się, że daje trochę kopa chmurkom, bez zbytniego przegięcia. Na dole powyciągałem cienie i dołożyłem trochę gradientu na dole, żeby przyciemnić dolną krawędź zdjęcia. I już :)
Gratulacje dla zwycięzców! dzięki + piwo za głosy ;)
Obróbka w LR, korekta obiektywu, lekkie prostowanie, rozjaśnienie, niwelacja przepalonego nieba po rozjaśnieniu całości, mocne rozjaśnienie cieni, podbicie tekstury, w HSL wzmocnienie zielonego i lekka zmiana zabarwienia, rozjaśnienie narożników, korekta lokalna podbicie Clarity na wodzie, wyostrzenie i poczta do kierownika.
Gratulacje dla podium i dzięki za jeden głos na moją pracę
chciałem rozświetlić obrazek i maksymalnie wygładzić wodę, poza początkowym prostowaniem kadru i wstępnym zwiększeniu jasności i kontrastu skupiłem się właśnie na maskach, osobno na wodę i osobno na niebo oraz osobno na drzewa
fantazja
22-04-2023, 20:21
Gratuluję zwycięzcy i dziękuję za głosy
Ja również pracowałam na warstwach z maskami. Moim założeniem było nieprzesadzenie z jaskrawością. Chciałam żeby kolorystyka była naturalna. Ogólnie to była zabawa z jasnością i kolorami.
71442
No i gdzie Ty się podziewasz darko [emoji846]
I jak tam sytuacja na froncie, Kretownik?
Będę czekał do na darko jeśli nie da znaku życia do 18:00, poprosze sivyns. Więc sivy możesz już szykować RAWka w razie "W" .
W ostateczności coś wybiorę ze swojej norki, chciałbym dzisiaj ruszyć z zabawą.
Coś czuję, że się krecim rawkiem skończy.
I głosowanie f majufkem :mrgreen:
Nie chce straszyc ale w weekend robilem chrzciny w rodzinie i warunki koscielne byly fatalne... Nie chcecie zebym wybral jakies gorsze do "walki"...
Nie chce straszyc ale w weekend robilem chrzciny w rodzinie i warunki koscielne byly fatalne... Nie chcecie zebym wybral jakies gorsze do "walki"...Nie wiem czy chcemy, może trzeba się przekonać xD
Czas minął. sivyns jako, że jesteś kolejny na pudle poproszę uprzejmie o zapisanie propozycji Rawka do kolejnej zabawy [emoji846]
Poszło PW, ale z racji ubogiej kolekcji RAWów nie obrażę się jak będzie to RAWek kogoś innego...
Coś tam widzę autor przesłał, jak tylko dokopię się do komputera to ruszę z nową zabawą.
Dzisiaj oczywiście. OjTam jak by co, można ruszać xD
Zapraszam Was do ostatniej zabawy (https://forum.nikoniarze.pl/threads/315088-Zabawa-w-RAWki-10-2023) w tym cyklu :)
Ale niespodzianka, dziękuję wszystkim za głosy, gratulacje dla pozostałych na podium.
Ja od piątku jestem na wyjeździe i nie sprawdzałem co tam na forum, zwłaszcza że się nie spodziewałem wygranej, także tym bardziej miło.