Zobacz pełną wersję : Fotoksiążka 2:1
Przejrzałem tematy, ale nie widzę podobnego. Chodzi mi po głowie wydrukowanie dla siebie fotoksiążki w formacie zbliżonym do 2:1, np. w rozmiarze 30x15 cm. Mam sporo panoramicznych zdjęć z jednego wyjazdu, chciałbym książkę w takim formacie. Widziałem kiedyś tak wydrukowany album, ale to był większy nakład z drukarni, nie photobook. Do rzeczy, przeglądałem znane mi strony raczej budżetowych firm i nic takiego nie znalazłem. Może ktoś robił coś podobnego?
Wiem że jest opcja albumu i wydrukowanie zdjęcia na 2 stronach rozkładanych na płasko, ale bardziej pasowały by mi 2 zdjęcia panoramiczne obok, o ile znajdę. Nie robiłem nigdy layflat i nie jestem przekonany do trwałości takiego rozwiązania.
Wszystkie albumy, które mam mają rozkładówki na płasko. Mam kilka albumów w całości zadrukowanych jednym zdjęciem na obu stronach (30x30). Nie widzę żadnych problemów po kilku latach. Naświetlany papier foto, a nie wydruk.
Polecam Saal Digital. Nawet w najtańszych produktach jest to możliwe.
Dzięki za informację, zwłaszcza o trwałości.
Kojocisko
13-04-2023, 15:19
Potwierdzam. Moje najstarsze albumy z Saal robiłem w 2016 roku i są bez zarzutu. I też robię czasem rozkładówki.
August68
13-04-2023, 16:30
ja od 15 lat robię fotoksiążki w Fotojokerze - do dzisiaj wyglądają bardzo dobrze. I też robiłem panoramę na 2 strony (poziome A4 w moim przypadku).
Dzięki. Tak jak pisałem, to też jest opcja. Natomiast miałem na myśli taki format https://www.namibiabooks.com/images/com_hikashop/upload/panorama_namibiano_1013818996.jpg ale cóż, pewnie się nie da w amatorskiej fotoksiążce.
Tylko, że w Cewe jest to opcja i to sporo płatna. W Saal jest to standard.
Najtańszy album formatu 21x28, na papierze foto kosztuje w Cewe 195 zł. W Saal 103 zł (a niedawno było 85). Do tego łatwo ustrzelić kupon zniżkowy na 50 zł.
- - - - kolejny post - - - - - -
Dzięki. Tak jak pisałem, to też jest opcja. Natomiast miałem na myśli taki format https://www.namibiabooks.com/images/com_hikashop/upload/panorama_namibiano_1013818996.jpg ale cóż, pewnie się nie da w amatorskiej fotoksiążce.
Na takie coś, może dogadasz się w nPhoto
Będę drążył temat.
Generalnie od dłuższego czasu zbieram się, żeby znowu coś wydrukować, ale jakoś mi to słabo wychodzi ;)