Zobacz pełną wersję : [ Ptaki ] Ogrodowa ptasia drobnica
ck_dezerter
12-04-2023, 19:56
Witam,
Pod ocenę poddaję parę fotek ptasiego drobiazgu. Opinie jak zwykle mile widziane!
dzwoniec:
71172
szczygiełek:
71173
czyżyk:
71174
Wind Mill
12-04-2023, 22:06
Cóż, 4 liter nie urywa, ptactwo koledzy na Forum pokazują na wysokim poziomie - ale przyjemny zestaw, sam bym się z takiego cieszył. :)
Trójka najsłabsza - tło niezbyt fortunne, szczególnie w kontrze do 1 i 2. :)
ck_dezerter
13-04-2023, 05:37
Jasne! Czyżyk niestety chciał pozować tylko na dachu karmnika bo się śpieszył do żarcia. Poziomu Kolegów ptasiarzy nie przebiję (ani sprzęt, ani przede wszystkim umiejętności), ale cieszę się, że się te moje skromne fotki podobają.
pozdrowienia!
podobonie jak było rzeczone powyżej: sam lepiej bym nie zrobił. Ale, gdybym już nawet miał tak przyzwoite fotki to nieco bym jedynkę dopieścił przez pozbycie się tego wybokehowanego patyczka i tych kul poniżej, w moim przypadku nie potrzebnie zabierają uwagę i staram się rozgryźć co tam widzę. A biorąc pod uwagę centralne kadry na 1 i 2 sprawdziłbym czy dodanie lekkiej winiety nie stworzyłoby wrażenia trójwymiarowości obrazu. W przypadku trójki według mnie karykaturalnie wygląda ta "dachówkowa noga", no i samego modela mógłbyś chyba nieco rozjaśnić. Oczywiście powyższe uwagi zrobiłyby z tych zdjęć moje, a że obrazki są Twoje, to spokojnie możesz na nie wyciągnąć lagę :)
ck_dezerter
14-04-2023, 09:49
Jasne,
Dzięki za uwagi! Trójka już jest trochę rozjaśniona, próbowałem więcej, ale nie wyglądało to za dobrze. Winiety spróbuję dodać (w sumie generalnie bardzo lubię ten efekt, ale jak dotąd dodawałem go tylko przy architekturze).
pozdrawiam!