PDA

Zobacz pełną wersję : Głośniki do laptopa

siemalysy
02-04-2023, 16:24
Cześć,

Chcę kupić głośniki do laptopa, które nie będą duże i będą miały lepszy dźwięk niż ten z monitora czy laptopa. Doradzicie coś na co warto wydać kasę. Załóżmy, że do 400 PLN chciałbym się zmieścić.

Wind Mill
02-04-2023, 17:10
Podobno Edifier'y są chwalone - sam nie miałem do czynienia. Spojrzałbym w stronę ich najtańszych studyjnych, miast typowo komputerowych.

siemalysy
02-04-2023, 18:00
Dzięki. Nie znam się na audio. Studyjne ok, jednak występują w systemie 2.0. Wolałbym jednak 2.1 z nawet niedużym subwooferem. Te wyglądają ok (https://www.edifier.pl/product-pol-27-Edifier-C2XD.html) i mają spoko opinie.

cz4rnuch
02-04-2023, 19:06
Ja mam od wielu lat Edifier R1280T. Do blaszaka. Mieszczą się w twoich widełkach cenowych, nie są duże. W tych pieniądzach nie wiem czy najlepszy wybór, ale jeśli nie ma się przesadnie wygórowanych wymagań to się sprawdzają. A do lapka lub fona zapodaję po BT Soundcore motion+. Też w 4 stówkach się mieści. I jak na takiego malucha w takich pieniążkach "potężne" :) brzmienie.

siemalysy
02-04-2023, 19:25
Dziękuję za odpowiedź :)
Napisz proszę czy Soundcore motion+ podczas ładowania gra normalnie czy wtedy nie działa.

cz4rnuch
02-04-2023, 19:40
Tak, gra także w trakcie ładowania. Z tego co pamiętam to z fonem sparował się błyskawicznie, na fona też jest apka z ekłalizerem. Z lapkiem dopiero po kilku próbach, ale od tamtej pory już zeroproblemowo. Jako przenośny głośniczek z dobrym brzmieniem moim zdaniem król w kategorii cena(po taniości)/jakość. Bo ja niestety każdą złotówkę ze wszystkich stron oglądam przed wydaniem :)

PS Te edki oczywiście grają lepiej, ale to sprzęt nieprzenośny a mi ostatnio się przydają takie bardziej mobilne.

siemalysy
02-04-2023, 19:47
Dziękuję za konkretną odpowiedź.

RMC
03-04-2023, 09:36
Ja jako tradycjonalista podłączyłem PC do miniwieży Pioneera :) Z tym, że wymieniłem w niej głośniki na dużo lepsze niż standard. USB, bluetooth ma chociaż z tego nie korzystam. Na plus zaliczam na pewno fakt, że mogę sobie zapuścić niezależnie od komputera jakieś CD ze swojej kolekcji albo ... radio.

Komputerowe głośniki jakie kiedyś miałem zawsze raczej marnej jakości były (aczkolwiek to kwestia ceny i nie twierdzę, że nie ma ładnie grających).

siemalysy
03-04-2023, 18:28
Dziękuję za odpowiedź w wątku. Nie szukam głośników, które będą grały jak jakiś świetny sprzęt. Szukam czegoś co będzie lepsze niż głośniki w laptopie lub monitorze. Bo, to co tam jest to gra beznadziejnie.

crusiek
03-04-2023, 19:24
Nie lepiej sobie dobre słuchaweczki BT nauszne sprawić ? :)

siemalysy
03-04-2023, 19:36
Dziękuję za odpwieidź w wątku :)
Mam słuchawki BT. Czy dobre, pewnie nie. Jednak dźwięk jest dużo przyjemniejszy niż z głośników laptopa lub monitora. Ale czasami wolę bez słuchawek ;)

RMC
03-04-2023, 21:22
To może coś z Creative? Kiedyś grały fajnie, może nie popsuli w nowych modelach :)

siemalysy
12-04-2023, 18:10
Dzięki za odpowiedź w temacie.

Jeszcze nic nie kupiłem. Jak widać nie śpieszy mi się ;)

sokolnik
15-04-2023, 19:35
Dzięki za odpowiedź w temacie.

Jeszcze nic nie kupiłem. Jak widać nie śpieszy mi się ;)

jakieś 3 może 4 lata mam Edifiery CENEO (https://www.ceneo.pl/35324708) i złego słowa nie powiem. Dały rade w bloku z TV (filmy). Do grania i filmów spoko... serio. Nic więcej nie trzeba w tych pieniądzach za 350-400 zł to bardzo dobry wybór. Do laptopa to aż przerost formy nad treścią/ekranem/wydajnością w grach :) Bo to jakby podłączyć wielki silnik do malucha :) Dobre głośniki do laptopika :)

Fakt że biurko mi malej, monitory większe (mam 2) to i te monitory jakieś za duże mi się zrobiły i szukałem czegoś mniejszego... ale to już inny temat/inne pieniądze ---> Soudbar.

siemalysy
16-04-2023, 12:37
Dzięki za komentarz.

topgun25
03-05-2023, 22:51
Małe i bardzo dobrze grające do bliskiego odsłuchu - Companion® 2 Series III. Dyskoteki nimi nie zrobisz ale muzyki bardzo dobrze sie slucha godzinami i nie męczą. I sa naprawdę kompaktowe.

NimnuL
04-05-2023, 07:00
Każdy zewnętrzny zestaw będzie lepszy.

2.0 od Edifier polecam, pisałem recenzje wielu modeli tego producenta, zawsze było przynajmniej dobrze. Dobierz cokolwiek co zmieści się na biurku i będzie w przedziale ceny. 2.0 mają przedni BR, to ważne.