Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] kosciolek w Dolomitach
pion i poziom. Sankt Magdalena im Vilnosser Tal (albo jak wola turysci: Santa Maddalena Val di Funes :D)
z ciekawosci czy dziala takie ujecie. bo podejrzewam, ze na malych ekranach (zwlaszcza smarkfonach) efekt skali zanika i malenki kosciolek gubi sie...
1
70744
2
70745
Piękne miejsce i często fotografowane, więc poprzeczka ustawiona wysoko. Każdy ma pewnie swoje preferencje dotyczące kadrowania, więc wszystkim nie dogodzisz. Nie sprawdzałem na telefonie, bo w domu używam głównie kompa. Na szybko, bez podłączania monitora widzę, że moje ulubione formaty w tym wypadku dla mnie wyglądałyby lepiej. Czyli pion 5:4 i poziom 16:9 a nawet 10:4. Zwłaszcza pion 5:4 powinien lepiej eksponować kościół, nawet na telefonie. Uwagi tylko tak skoro pytasz, bo każdy może lubić co chce.
Daj jeszcze ten kościółek położony na dole, ciekaw jestem ujęcia o tej porze roku :).
Zanika. Ja bym przykadrował. Dolne: z dołu, do połowy trawnika, z lewej ciemny krzak, z prawej bez ograniczeń, z góry dla zachowania proporcji.
kosciol z dolu ;) (St. Jakob)
3
70748
a tu jeszcze jeden wariant utopienia tego kosciolka z gory w krajobrazie ;) dwa rozne dni, dwie rozne pory
4
70749
5
70750
ale bardziej klasyczne ujecie tez mam...
6
70751
Ooo, ten mały kościółek fajny jak zwykle :) Natomiast te ujęcia z krzaciorami do mnie nie przemawiają, chyba to ostatnie, klasyczne ujęcie najlepiej pokazuje miejsce.
Rafaello666
25-03-2023, 13:58
Ostatnie mi się też podoba najbardziej. Mam nadzieję, we wrześniu dołożyć swoje, jak warunki dopiszą... ;)
paparapa
25-03-2023, 19:21
Ja też napiszę, że ostatnie najlepsze. :)
dorzuce wariant jedynki, ale z innego dnia i z lepszym swiatlem... kosciolek w sumie podobny wymiarowo w kadrze, ale dzieki swiatlu powinien wiecej uwagi zagarniac...
7
70900