Zobacz pełną wersję : [ Plener Jacka ] Plener modelkowy wiosenny 25-28 maja 2023
Ogromne podziękowania dla cybulski za wskazanie atrakcyjnej miejscówki. :)
Termin maj, od 25 (czwartek) do 28 (niedziela). Jak zwykle, rozkład dni znacie, czwartek przyjazd na kolacje (godz 19?), zebranie organizacyjne, sesje piątek, sobota, niedziela do obiadu.
Miejsce świetne, przynajmniej takie ma opinie i wygląda super. Wiejskie klimaty. Okolice Brodnicy. Mamy dla siebie 17 hektarów terenu - filmik z lotu ptaka https://www.facebook.com/koneserhouse/videos/712087597256142
http://domykonesera.pl Mamy być tam sami. Czyli luz, spokój. woda bliżej i dalej. Okolice Brodnicy są piękne, niedaleko mamy park krajobrazowy.
https://www.facebook.com/koneserhouse/
https://www.instagram.com/domy_konesera_trzcin/
warto wyszukać w google dużo zdjęć ukazujących miejscówkę i to co tam jest. Fortepian, wozy, wanna z drewna itd https://www.google.pl/travel/hotels/entity/CgoIv8mj9cj34vE1EAE/photos?g2lb=2502548%2C2503771%2C2503781%2C4258168% 2C4270442%2C4284970%2C4291517%2C4306835%2C4429192% 2C4515404%2C4597339%2C4731329%2C4754388%2C4757164% 2C4778035%2C4814050%2C4850738%2C4861688%2C4864715% 2C4874190%2C4886082%2C4886480%2C4893075%2C4902277% 2C4906023%2C4920132%2C4924070%2C4926165%2C4926489% 2C4936396%2C4955104%2C4956020%2C4959862%2C4964835% 2C4964966%2C4965990%2C4968087%2C4969272%2C4972345&hl=pl-PL&gl=pl&ssta=1&rp=EL_Jo_XI9-LxNRC_yaP1yPfi8TU4AkAASAHAAQI&ictx=1&sa=X&utm_campaign=sharing&utm_medium=link&utm_source=htls&ved=0CAAQ5JsGahcKEwjAp5rN6dn9AhUAAAAAHQAAAAAQDA&ts=CAESABogCgIaABIaEhQKBwjnDxAEGA0SBwjnDxAEGA4YATI CEAAqCQoFOgNQTE4aAA
Dostaniemy 3 albo 4 domy. Trzy domy mają wspólne podwórko, czwarty jest o minute drogi, ale nie wiadomo czy będzie nam potrzebny, bo to zalezy ile osób towarzyszących przyjedzie i ilu będzie chciało pokoje 1-osobowe.
Całkiem możliwe, że zmieścimy się w tych trzech sąsiadujących ze sobą domach.
20 fotografów, grupy 4 foto na modelkę.
Wyliczam co i jak. Wychodzi na to, że będzie o 100 zł więcej niż rok temu, czyli taniej ;) gdyby wziąć pod uwagę inflacje. Na szybko, byście wiedzieli w jakich okolicach się poruszamy (niektórych nie było ostatnio, a ceny niestety nie były do utrzymania - turystyka podrożała, modelki też).
Pobyt z kompletnym wyżywieniem, tzn śniadanie obiad kolacja (pokoje dwójki - trójki) - 630 zł. Dopłata do jedynki (za 3 noce) 220 zł.
Tradycyjnie 5 modelek, 3 do aktu, 2 ciuchowe. Makijażystka.
Damy radę się zmieścić w 850 zł. Wtedy razem to da 630+850= 1480 zł
Do końca marca będę zbierał te część na modelki czyli 850 zł, podlegające przepadkowi, o ile ktoś się wycofa i nie będzie miał zastępstwa na swoje miejsce.
Tu też pojawi sie lista. Zainteresowani sa "zbierani" na kilka sposobów. Tu, na forum, na grupie na fejsie, link dałem tez na forum Canona, no i SMS, który zaraz wyślę do grupy jaką mam w telefonie. Piszę to dlatego, że kolejność Waszych wpisów tutaj nie jest decydująca. Gdy zbierze się 20 + osób wtedy napiszę do tych co mają dokonywać wpłat. Juz miałem od Was telefony, że jedziecie i pytanie czy to samo konto do wpłat. Przy okazji - gdy komuś się zmienił numer telefonu to niech mi poda nowy (np na PW).
Rezerwujcie kasę bo jak dam hasło to trzeba będzie przed kwietniem uruchomić te zaskórniaki ;)
Lista:
Anita - Wrocław (2-3)
fafniak - Marcin - Warszawa
cybulski - Zbyszek - Warszawa (+1 osoba towarzysząca)
oper - Piotr - Warszawa (1)
spiritus - Dawid - Warszawa
Daniel - Warszawa
Anyth - Grzegorz - Rzeszów
rzk - Rafał - Rzeszów
Alina - Bydgoszcz (1)
Beata - Bydgoszcz (2)
Robert - Bydgoszcz
Garot65 - Jarek - Bydgoszcz
Vorlon - Artur - Bydgoszcz (pok. 1)
ILKK - Maciej - Poznań (transport z Bydgoszczy)
carlos_lo - Karol - Lon... Londek Zdrój ;) (pok. 1) (transport z Bydgoszczy?)
TOP67 - Tomek - Wrocław - gość specjalny
pinokio - Marek - Warszawa - niestety raczej nie.
passer - Jacek - Bydgoszcz - niestety raczej nie.
cybulski
15-03-2023, 21:22
Proszę o wpis na listę.
Proszę o wpisanie na listę.
Carlos_lo
15-03-2023, 21:46
wskakuje na liste
anita_wlo
15-03-2023, 21:50
Proszę o wpisanie na listę.
prosze wpisac mnie na liste
spiritus
15-03-2023, 23:30
Ja też się piszę ale pod znakiem zapytania jeszcze
Poproszę o wpisanie na listę
Jacku proszę o dopisanie mnie na listę
- - - - kolejny post - - - - - -
Jacku, Tak na marginesie, możesz nie informować modelek o godzinach pracy. Bo Ty im mówisz, że zdjęcia są do kolacja, a najlepsze światło mamy 20-22. Szkoda marnować takie słoneczka. A integracja od 22.30
Proszę o informację czy wybieracie pokój 1 - osobowy czy też zakwaterowani będziecie w pokojach 2-3 osobowych.
Rezygnuję z pomysłu by do modelki (aktowej) dołączył jej chłopak, model pozujący także z nią do aktów. W rozmowach telefonicznych panowie nie wyrażali entuzjazmu, mówili, że nie mają weny do focenia mężczyzn, nie będą z niego korzystali. Do tego dochodzi informacja, że Bluesette czyli Magda niestety nie przyjedzie, nie pasuje jej termin. To ona była orędowniczką pytająca kiedy pojawi się model męski. W tej sytuacji tym bardziej odpuszczam modela męskiego.
Jeśli chodzi o pokój - najchętniej dwójka.
Ja - dwójka - trójka to zbyt dużo szczęścia ;)
cybulski
17-03-2023, 10:30
Dwójka jest OK, w domach one są w porządku. Dwójki w głównym budynku tzw stołowym są za to bardzo małe i tam we dwie osoby z masą sprzętu, będzie ciasno. W stołowym to najlepiej ulokować modelki żeby były dostępne w jednym miejscu pod ręką i nie trzeba ganiać, szukać itp. Na górze jest antresola, mogą wywiesić ciuchy i będzie "wybieg", wszyscy będą mieli łatwiej, jeśli mogę taki tip dać organizatorowi :)
anita_wlo
17-03-2023, 11:49
Proszę 2 lub 3 :)
2 lub 3 wszystko jedno. Sprzętu nie mam, tylko małpkę i telefon, więc dużo miejsca nie zajmę. Ale łóżko proszę osobne i solidne
Fajny pomysł, dziękuję za info. Ze swojej strony nie mam urlopu na taki wyjazd i żałuję nieobecności - bo lubię rozmawiać z pasjonatami rożnych sprzętów z każdej dziedziny (nie tylko fotografii). Pozdrawiam serdecznie.
Dawka informacji. Bardzo ważnych. Zaraz koniec marca. Poproszę o pilne wpłaty, w ciągu kilku dni, najpóźniej w czwartek, bym miał to zaksięgowane w piątek, wtedy ja wypuszczam zaliczkę dla tych Domów Konesera.
Wysłałem PW
Zaszło parę zmian. Nie wiem co jest grane, ale zamiast listy rezerwowej to mamy braki. Ba, nie ma nie tylko 20, ale nie ma 15 osób. Jest 13 lub 14, chce spiritus ale nie wie czy może, podobna sprawa dotyczy Daniela. Czekałem na informacje od kilku osób, np od Wilka, był w Szwajcarii, wrócił, termin niestety ma zajęty. Nie będzie ekspresu do kawy i kostkarki lodu ;)
Z czego wynika mniej ludzi? Lokalizacja? Ładna. Odległość? Zobaczcie, połowa ludzi jest z Bydgoszczy. Warszawa wiadomo jest, Wrocław i Tomek jest zawsze, no i mamy Rzeszów i Londyn.
Dam ogłoszenie na fejsa, że jest wolne miejsce na plener. Albo że są wolne dwa miejsca, bo jak nam Spirit i Daniel odpadną to co?
Czyli musiałem zmienić liczebność grup - będzie 3 fotografów na modelkę. Zapomnijmy o modelu męskim. O stylistce też. Po prostu za mało ludzi się zrzuca na ekipę. Modelkom będę musiał zapłacić mniej niż rok temu, odwrotnie niż zamierzałem.
Wysłałem PW z numerem konta (to samo) do 9 osób, pozostali nie są zarejestrowani na forum, wyślę im na messengerze.
Anyth z rozpędu też ci wysłałem PW, niepotrzebnie. Mam Twoją wpłatę.
Jacku. Zastanów się ew. nad zmniejszeniem liczby grup i modelek do 4. W niedzielę wszyscy już są zmęczeni, niektórzy wcześniej wyjeżdżają. Jak im przepada super modelka, to trochę żal. A tak to w niedzielę można zrobić repety, wspólne ustawki itp.
Jak grupa sie zgodzi to bardzo tak. Bo mi sie nie za bardzo chce budżet spiąć. Sam takiej decyzji nie podejmę.
Dopisz mnie proszę do listy, pokój jedynka. Sorry że tak późno, jakoś w tym momencie nie miałem głowy do robienia tego typu planów.
OK, cieszę się. Pokój 1 czyli bez małżonki ;) Poszło PW.
anita_wlo
27-03-2023, 21:59
Jacku. Zastanów się ew. nad zmniejszeniem liczby grup i modelek do 4. W niedzielę wszyscy już są zmęczeni, niektórzy wcześniej wyjeżdżają. Jak im przepada super modelka, to trochę żal. A tak to w niedzielę można zrobić repety, wspólne ustawki itp.
Ja jestem za ;)
Fakt, że wiele osób w niedziele około 12 sie zmywa, a jeszcze przecież w tym czasie się pakują, modelka jest gotowa na sesje po 9, czyli niektóre grupy fotografują po 2,5 godziny.
Muszą sie wypowiedzieć prawie wszyscy bym zrobił tak jak mówicie.
Możliwe, że w takim przypadku niektórzy będą wyjeżdżali w sobotę w nocy, o ile sie nie boją prowadzić po ciemku.
Jacku, przemysł to, bo zrobi się bałagan. Ci co będą wyjeżdżać w sobotę wieczorem, będą chcieli zwrot za 1 dobę. Carlos z Lądka Zdroju dojedzie na rowerze ? a reszta ma dosc blisko. I dużo zależy od pogody w niedzielę
Ci co będą wyjeżdżać w sobotę wieczorem, będą chcieli zwrot za 1 dobę.
Nie za bardzo, bo doba hotelowa jest zwykle do południa. Bez obiadu i kolacji.
pokój - dwójka, a z top67 :) to i trójka
Tak. Bo biorę lodówkę i kawiarkę ;)
Premiera filmiku ;) z albumami.
Mam trochę wiadomości. Będę sączył je pomalutku ;)
https://www.youtube.com/watch?v=q2Ev3_-54c8
Carlos_lo
09-04-2023, 06:29
dzieki Jacku, dobry pomysl, i powodzenia w influencowywaniu;)
dzien dobry
Jacku, wielki ukłon. Uznanie i zachwyt.
Informacja, jaką dostałem od Domów Konesera. Przekazuję, bo to mogą być miejscówki sesji, jak ktoś chce się ruszyć poza nasz ośrodek.
Przy okazji. Dostałem regulamin. Nikt w to by nie uwierzył w co tam napisano. 18 stron!!! o tym czego sie tam spodziewać, co wolno, czego nie. Totalna asekuracja, ja to rozumiem, ale w stopniu niewyobrażalnym. Np o zapachach. Ostrzega się, że na wsi jest inne powietrze i że ręczniki nie są prane z dodatkami typu Cocolino, czyli nie pachną. Natura i ekologia, nie chemia. I tak o każdym aspekcie pobytu.
Pismo od pani:
Poniżej info o naszych atrakcjach (dostępne zależnie od obostrzeń covid, w zależności od sezonu i dostępności)
Na terenie znajduje się plac zabaw dla dzieci
Dostępne są rowery dla naszych gości (sezonowo), kije do Nord walking, łuki
W Domu Kameralnym na parterze przy tarasie jest sala kominkowa gdzie jest telewizor, biblioteczka oraz zabawki dla dzieci
Dostępna za opłatą jest balia i sauna
Na terenie naszego obiektu jest możliwość zorganizowania lotu balonem - cena dla naszych gości 2000 zł do 3 os. w balonie lub podnoszenie dla grupy.
Na terenie naszego obiektu jest możliwość zorganizowania przejażdżki prawdziwą wojskową amfibią na gąsienicach (max 10-11 osób) czas 15-30 min - 500 zł
7 km od nas jest stadnina koni, gdzie można również zamówić kajaki - Stajnia Noe https://www.facebook.com/farmanoego/
16 km od nas jest spływ kajakowy lub w innym miejscu (Wel - np. p. Szadkowski, Drweca np. p. Kopiczyński)
Najbliższe jezioro Kiełpińskie - 2,5 km z czystą plażą, bardzo czystą wodą i płytkim basenem, Jezioro Hartowiec 13 km - można wynająć łódki i rowerki
Jezioro Lidzbarskie z dużą infrastrukturą, sportami wodnymi min. SUP ok 16 km http://www.lidzbark.pl/plaza-miejska/, Jeziorak ok 40 km - można tu wynająć żaglówki
Warsztaty na wcześniejsze indywidualne zamówienie lub w miejscach ich prowadzenia - artystyczne Sośniakowy https://www.facebook.com/sosniakowymir/Mir lub Kacze Bagno http://kaczebagno.pl/ Garncarskie w Nowym Mieście Lubawskim http://itnowemiasto.pl/index.php/component/k2/item/821-warsztaty-garncarskie, Wioska Garncarska w Kamionce/o.Nidzicy http://garncarskawioska.pl/ Mydlane w Górznie http://wioskamydlarska.pl/
Dla zorganizowanych grup warsztaty możemy zamówić z przeprowadzeniem ich na miejscu.
Park Linowy w Górznie ok 28 km http://www.parklinowygorzno.pl/ , Park Linowy w Lubawie - 20 km
Strzelnica Tylice - 17km http://strzelnicatylice.pl/
Latem Tubing, zimą narty - https://kurzagora.pl/
Polecamy skansen wsi polskiej ok 70 km w Olsztynku (1 godz. jazdy) https://muzeumolsztynek.pl/
16 km od nas jest spływ kajakowy lub w innym miejscu (Wel - np. p. Szadkowski, Drweca np. p. Kopiczyński)
Znam Kopiczyńskiego. Spływałem dwa razy https://www.piotrowski.wroclaw.pl/Drweca.html
No no, na trzeciej stronie akt Tomka? :)
Myślę, że miejscami sesji mogą być koniki: atajnia 7 km od nas jest stadnina koni - Stajnia Noe https://www.facebook.com/farmanoego/ dziewczyny przy koniu albo na koniu. Szkoda, że Pola sie nie zgłosiła na plener.
No i woda, tej w okolicy jest sporo jezior.
A czy wiadomo już coś w temacie modelek zapraszanych na plener?
Myślę, że z tymi końmi sprawa ma sens, jeśli któraś z modelek i/lub fotograf będą akurat entuzjastami tych zwięrząt. W innym wypadku, w mojej skromnej opinii, jest to trochę ryzykowne (plus pewnie bedzie wymagało dodatkowej opłaty za rezerwację/wynajem tych zwierząt) - mamy tu doświadczonych w pracy z tymi zwierzętami?
Mi osobiście sesje (szczególnie typu akt) z końmi nie kojarzą się najlepiej. Trochę jak fotografie modeli/modelek na torach - niby da się zrobić z tego fajny temat ale jednak najbardziej cieszą młodych adepów sztuki i entuzjastów kolei ;-)
Woda/jeziora - super sprawa.
Modelki ogłaszam ciut później. Po weekendzie majowym.
Z końmi to różnie. Dwukrotnie fotografowie chcieli takie sesje. Naga amazonka to super temat. Pamiętam w Wymysłowie, około 15 z nas, czyli większość, wstało skoro świt ;) o 6 rano. Ja mam od lat zdjęcie z tej sesji jako tło na fejsie.
Fakt, naga amazonka, to jest temat ;-) Jacku, pokaż prosżę to wspomniane foto :)
Głownie obawiam się sktuteczniej "obsługi" zwierzęcia + nie każda modelka będzie się dobrze czuła w takiej scenie.
To nie moja fotka, tylko backstage. Ja to ten centralnie w kadrze. Amazonka jest daleko. https://www.facebook.com/jacek.ziolkowski/
Oczywiście to musi być modelka która lubi i potrafi. Iza jeździła konno i się cieszyła na sesje.
Grupka w jakiej będziesz sama sobie ustali co chce robić. Nic nie jest narzucane.
spiritus
21-04-2023, 15:49
mamy tu doświadczonych w pracy z tymi zwierzętami?
Za dzieciaka źrebak mnie w kolano kopnął i od tamtej chwili wiem, że do koni się nie podchodzi od tyłu. Wystarczy ta cenna uwaga? :D
Witam, po marcowym Covidzie "krakenie" i zapaleniu płuc wracam do żywych, jednocześnie przepraszam za "ciszę płatniczą" i określenie się w temacie. Niestety moja obecność na plenerze okazała się niemożliwa, ze względu na ruchy kadrowe w mojej działalności i zmiany personalne osób współpracujących. Proszę o skreślenie z listy plenerowej.
Pozdrawiam i życzę wspaniałych kadrów.
Byłeś jako towarzyszący, nie wiem czy to zauważyłeś.
Szkoda że cie nie będzie :(
EDIT - status osoby towarzyszącej nie zmienia nic w modelkach, więc można się Jacku jeszcze podłączyć.
Bardzo proszę o drugą ratę, czyli za swój pobyt z wyżywieniem. Za pokój 2-3 osobowy kwota 630 zł, jeśli ktoś chce pokój 1-osobowy to 850 zł.
To mi da orientacje kto chce jedynkę a kto dwójkę-trójkę, bo część się nie zdeklarowała.
Niektórzy zapłacili od razu obie części, mogą tego wpisu nie brać do siebie.
Czy mamy wegan, wegetarian itp? Piszcie.
spiritus
04-05-2023, 09:52
Ja dziś lub jutro zrobię przelew drugiej raty.
Pokój dwuosobowy poproszę :)
Carlos_lo
09-05-2023, 16:35
ktos moze z Bydgoszczy wybiera sie dzien wczesniej - tzn w srode?;)
Modelki ogłaszam ciut później. Po weekendzie majowym.
Czy mamy już finalny skład pleneru?
spiritus
14-05-2023, 22:08
Czy mamy już finalny skład pleneru?
Oczywiście.
Jacek i reszta zgrai :D
W pierwszym poście.
Z tym, że dwie osoby komunikują, że możliwe, że nie przyjadą. Robi sie bardzo dziwnie, bo wychodzi na to, że niektóre grupy 3-osobowe będą niepełne!!! Czyli w dwóch grupach będzie 2 foto na modelkę.
Drugi problem jest taki, że pani podała wycenę naszego pobytu na 25-30 osób. Jesli teraz te 2 osoby jednak nie przyjadą, passer który pierwotnie chciał przyjechać też nie może, to będzie 13 foto, 5 modelek, ja i Tomek +1 żona, czyli 21 osób. O 4 za mało.
By było "ciekawiej" to wyleciała ze składu modelka, ma deprechę i ... miesiąc w psychiatryku. No masakra. Ja z tego stresu to chyba tez do niej dołączę :( Mam kogoś zamiast niej, piękna twarz, oczy, ale figura taka ... nieidealna, takie "mocne" nogi i pupa. Jest jeszcze 10 dni.
TOP67 ja ci nie mówiłem, ale masz do zabrania full modelek. Ba, teraz na fejsie sie zgłosila ciekawa dziewczyna, ale .. z Wrocławia i nie ma jak jej zabrać. Wrocław to zagłębie modelek :)
Chyba dziś po południu zasypię fejsa kolejnymi ogłoszeniami.
TOP67 ja ci nie mówiłem, ale masz do zabrania full modelek. Ba, teraz na fejsie sie zgłosila ciekawa dziewczyna, ale .. z Wrocławia i nie ma jak jej zabrać. Wrocław to zagłębie modelek :)
W drodze powrotnej obiecałem podrzucić Carlosa do Poznania. Jak będzie trzeba, to wyciągnę C4 Gran Picasso. Wtedy dam radę zabrać 3 modelki i bagaże. Carlos pojedzie w bagażniku :-P
A Anita? Ja juz teraz mam 3 modelki, ta byłaby czwarta (więc jej nie biorę), ale wiem, że skoro Anita to nawet teraz jest już ciasno. Trzeba pomyśleć co z Carlosem. Najwyżej my go zabierzemy do Bydg a do Poznania pojedzie pociągiem.
Faktycznie brzmi skomplikowanie, bo plener już blisko - Jacku, powodzenia z tym dodatkowym stersem... Może warto sprawdzić z gospodarzami, co oni na przyjazd delikatnie mniejszej grupy? 21 na 25 planowane to jeszcze chyba nie dramat - gorzej jakbyśmy ledwo doliczyli się 15.
Małe grupy przy fotografowaniu to chyba najmniejszy problem, o ile w ogóle.
Możemy przed spotkaniem na miejscu zobaczyć jakieś portfolia lub profile tych potwierdzonych modelek?
A Anita? Ja juz teraz mam 3 modelki, ta byłaby czwarta (więc jej nie biorę), ale wiem, że skoro Anita to nawet teraz jest już ciasno. Trzeba pomyśleć co z Carlosem. Najwyżej my go zabierzemy do Bydg a do Poznania pojedzie pociągiem.
Liczyłem z Anitą. W C4 wygodnie pojedzie 5 osób i dużo bagażu. Na krótki dystans 6 osób i trochę mniej bagażu. 7 osób, to już praktycznie bez bagażu.
Wyjazd planowałem w czwartek ok 9-10. Modelki są z samego Wrocławia, czy dojadą?
Carlos_lo
15-05-2023, 13:16
do Bydgoszczy doczlapie sie dzien wczesniej samolotem, myslalem, ze zajrzalbym do Torunia, bo na miejsce nie dam rady sam dojechac
anita_wlo
15-05-2023, 17:59
To i ja zapytam o pf modelek - łatwiej pomysły przychodzą do głoowy. Kto wie, może coś ciekawego wymyślę :P. Na grupy dzielimy się przed plenerem czy na plenerze?
Wierzę w Tomka - mi napisał że mogę się nie ograniczać jeśli chodzi o bagaż :grin:
Wierzę w Tomka - mi napisał że mogę się nie ograniczać jeśli chodzi o bagaż :grin:
Z tego co wiem, to brakuje modelki ciuchowej. Zatem do zabrania są same aktowe. One swoje stringi spakują w torebki :grin:
spiritus
15-05-2023, 18:50
Ba grupy dzielimy się przed plenerem czy na plenerze?
Jacek dzieli przed plenerem patrząc na staż fotograficzny i udziału na jego plenerach aby osoby, które nie mają zbyt wielkiego pojęcia o portrecie nagle nie były same... tylko aby trafiły na kogoś doświadczonego. Listę czyta na pierwszym spotkaniu organizacyjnym.
Carlos_lo
15-05-2023, 19:27
i tyle express
Jest grupa na fejsie, nie wszystkich zaprosiłem, bo nie wszystkich mam w znajomych albo nie znam nicków. ILKK, rzk, Zbigniew - podajcie jakie macie konta na fejsie (dajcie link do FB w PW)
Na grupie są podane modelki, portfolia linki do IG albo MM itp.
UWAGA UWAGA UWAGA. Cuda się dzieją. ;) W składzie modelek jest jedna super sie zapowiadająca, ładna i młoda Monika z Gliwic. Cuda, bo przyjedzie mając lat 17, a wyjedzie mając lat 18. Jak z tego wynika ma 18-tkę :) w niedzielę (28.05), kiedy już wracamy i jak wiecie to słaby dzień by coś dokładać do planu zajęć. Zresztą ona chce jak najszybciej wrócić do Gliwic by choć wieczorem usiąść z rodzinką (bo dla koleżanek robi urodziny w wakacje).
Czy jesteśmy w stanie wymyślić coś oryginalnego by sprawić jej przyjemność? I kiedy?
Możemy (tak sądzę, nie pytałem) zamówić tam tort by go podano np na kolacje (bo nie ukradnie czasu z sesji foto) w ... dajmy na to w piątek (sobotę?). Będzie nas 24, to tak ze 2-3 torty i kilka szampanów. Czy kameralnie, po prostu zanieść tort i szampana do pokoju dziewczyn?
Inne pomysły?
Oczywiście nie zdradzajcie zainteresowanej że coś kombinujemy.
spiritus
22-05-2023, 21:48
Można kupic jakieś balony, serpentyny i te takie do dmuchania trąbki i ogarnąć jakąś sale na szybko po kolacji w sobotę. Będzie nas dużo więc szybko ogarniemy.
Jak się wyrobimy dość szybko to reszta dziewczyn ja przyprowadzi pod pretekstem spotkania organizacyjnego.
Zapuści się jakaś muzykę i będzie można zrobić mini imprezę ;)
Pomysł z tortem jest spoko ;)
Aby przypadkiem nie wpaść z przystrajaniem sali to można dziewczynę gdzieś wywieźć (niby do sklepu) albo jakaś inna ją może na spacer wyciągnie... a jak nie to będą ja musiały w pokoju trzymać :D
Carlos_lo
29-05-2023, 07:23
Dzieki Jacku za plener, tego bylo potrzeba wszystkim:) z calej zyczliwosci polecam i do nastepnego, czasem wrzuce cos pogietego