PDA

Zobacz pełną wersję : Zakup lightrooma.

jans-s
21-02-2023, 23:15
Z planu fotograficznego kupuję wszystko czy tylko to co mnie interesuje ? Chcę Lrc + Ps bez chmury czy tak się da ?

https://www.adobe.com/pl/creativecloud/plans.html?promoid=1NZGDB24&mv=other

Kojocisko
21-02-2023, 23:38
masz trzy plany:

https://www.adobe.com/pl/creativecloud/photography/compare-plans.html?promoid=1NZGDB24&mv=other

I wybierasz ten, który ci pasuje, np. ten bez chmury.

black70
15-03-2023, 20:28
Albo z 20GB, albo 1TB. Najtańszy plan (20GB Lr+Ps) przez Turcję to ok. 12 zł/mies. To cały czas działa.

odzio
20-03-2023, 12:52
jak to zrobić? Trzeba konfigurować VPN i udawać, że jest się Turkiem, czy wchodzisz na bezczela na turecką stronę adobe i klikasz? Jakie są rozsądne metody płatności w lirach?

black70
02-04-2023, 11:52
odzio Nie, nie udajesz Turka, tylko udajesz, że jesteś w Turcji w momencie zakupu. To zasadnicza różnica. Równie dobrze możesz to zrobić będąc tam na wakacjach. Wtedy widzisz region Turcja i ceny w lirach. Podpinasz kartę wielowalutową np. Revolut i tyle. Potem nie musisz korzystać już z VPN. Logujesz się na swoje konto i pobierasz oprogramowanie.

barto28
05-09-2023, 18:53
odzio Nie, nie udajesz Turka, tylko udajesz, że jesteś w Turcji w momencie zakupu. To zasadnicza różnica. Równie dobrze możesz to zrobić będąc tam na wakacjach. Wtedy widzisz region Turcja i ceny w lirach. Podpinasz kartę wielowalutową np. Revolut i tyle. Potem nie musisz korzystać już z VPN. Logujesz się na swoje konto i pobierasz oprogramowanie.

A jeżeli wykupisz z regionu Tureckiego i np zrezygnujesz ze subskrybcji to czy ponowne oplacenie nadal bedzie w lirach czy już będę widoczny jako region w PL?
Tak sie składa ze w przyszłym tygodniu bede w Turcji :D

barto28
06-09-2023, 15:19
black70 wysłałem PW

stock
12-09-2023, 20:58
patent komus zadzialal ? Bo juz dosc wiekowy jest. Mi odrzuca zarowno revoluta zwyklego jak i wirtualnego oraz standardowa karte z velo banku. Nie robie przez VPN, a jedynie zmieniam w adresie strony z pl na tr

RMC
12-09-2023, 21:55
patent komus zadzialal ? Bo juz dosc wiekowy jest. Mi odrzuca zarowno revoluta zwyklego jak i wirtualnego oraz standardowa karte z velo banku. Nie robie przez VPN, a jedynie zmieniam w adresie strony z pl na tr

W sensie zakup "w Turcji"?

Jeszcze około miesiąca temu działało ok (w sierpniu tak zakupiłem). Odpalony VPN, wybrany region Turecki i poszło. Zmęczyłem się nieco bo stronę obsługiwałem w języku tureckim :) i trochę niepewności miałem czy wszystko właściwie klikam. Ale dałem radę.

Uwaga, po drodze trzeba było uważać bo w którymś momencie mnie pytał czy na pewno uważam Turcję za właściwy region i czy mnie nie przełączyć na stronę stosowniejszą. Chyba przy płatności ale nie poddałem się i wszystko zakończone sukcesem.

Acha, płaciłem normalną kartą PKO. Pociągnęło mi już samo za kolejny okres i jak należy 12 zł :)

stock
13-09-2023, 07:25
kurde, to może przez to że miałeś ten VPN - ja tego nie mam niestety. A chyba darmowych VPN tak na chwile to nie ma.

RMC
13-09-2023, 08:08
No nie ma darmowych niestety.

Ja na ta okazje zaplacilem za 1 miesiac - ExpressVPN. Cenowo wychodzilo cos kolo 50 zl wiec i tak sie oplaca w ramach oszczednosci na Adobe. Oblsuguje Turcje. Trzeba pamietac tylko pozniej anulowac go bo bedzie co miesiac kase pobierac :)

stock
13-09-2023, 08:17
aaa - zatem spróbuję tak zrobić. Cenowo i tak się to opłaci.

robcio.m
13-09-2023, 20:10
kurde, to może przez to że miałeś ten VPN - ja tego nie mam niestety. A chyba darmowych VPN tak na chwile to nie ma.

Bez VPN to raczej nie przejdzie bo wspomniano, że zakupu należy dokonać będąc w Turcji (po to właśnie jest VPN żeby zasymulować, że łączysz się z Turcji i masz na czas transakcji turecki adres IP)

W obecnych czasach coraz trudniej znaleźć działające serwery VPN za darmo natomiast sa programy które utrzymują bazę serwerów w różnych miejscach i często aplikacje te maja krótki okres próbny/testowy (być może wystarczający do dokonania tej transakcji)

Słyszałem natomiast ze sa tańsze regiony jak Turcja obecnie (nie wiem czy nie Liban czy coś, do sprawdzania, sam nie korzystam)

stock
14-09-2023, 01:57
zabralem sie za dzialania i najpierw cos mi sie wywalilo z platnoscia z ten vpn. testowalem dwie karty i dupa. potem stwierdzilem ze nawet jak mi sie uda to kupic to potem ugrzezne na konfiguracji tych serwerow i sie poddalem. Kupilem standardowo za 12 ojro i luz. Zupelnie nie chcialo mi sie w tym rzezbic a 40 zl to w sumie nie pieniadz i mam swiety spokoj teraz. LRc dziala :)