Zobacz pełną wersję : Tele do zawodów pływackich
witam wszystkich mam pytanie niedługo mam zawody pływackie mojego syna, długoogniskowych do tej pory nie używałem, skupiam się na Nikkor 80-200 2.8 ED NEW, chyba że macie inne sugestie jaki obiektyw się sprawdzi, Nie chcę wydawać dużo, jeśli chodzi o budżet, ponieważ być możeObiektyw będzie użyty kilka razy
LeonardZelig
06-02-2023, 16:49
Nie lepiej wypożyczyć sprzęt w takim wypadku?
Nie lepiej wypożyczyć sprzęt w takim wypadku?
Jedynie co mogę wypożyczyć, to Tamron 70-210 f/4, może źle określiłem kilka razy, po prostu zawsze moja zajawka to były obiektywy szerokie, więc doświadczenie tutaj zerowe, ale wiadomo że z biegiem czasu złapię wene to tele, więc to tak zabrzmiało ??
LeonardZelig
06-02-2023, 21:32
To pożycz tego Tamrona i sprawdź czy Ci pasuje. Osobiście nie pchałbym się w starsze konstrukcje.
W hali jak rozumiem? F4 to za ciemno będzie, f2.8 to minimum niestety. W zeszłym tygodniu fotografowałem w hali na lodowisku, dobrze oświetlonym zresztą, i żeby jako tako zamrozić ruch na 1/500s to ISO nie schodziło poniżej 6400 na f2.8.
To pożycz tego Tamrona i sprawdź czy Ci pasuje. Osobiście nie pchałbym się w starsze konstrukcje.
Zapytam jutro o te szkielka, fajnie jakby mieli T 70-200 2.8 G2 ponoć fajne szkło i VC
- - - - kolejny post - - - - - -
W hali jak rozumiem? F4 to za ciemno będzie, f2.8 to minimum niestety. W zeszłym tygodniu fotografowałem w hali na lodowisku, dobrze oświetlonym zresztą, i żeby jako tako zamrozić ruch na 1/500s to ISO nie schodziło poniżej 6400 na f2.8.
Dokładnie, i mam obawy czy te f/4 wyrobi, tudzież przy szerokich szkłach nie oporów sporo przymykać, jak mówię nie pracowałem nigdy z tele, więc...
Dokładnie, i mam obawy czy te f/4 wyrobi, tudzież przy szerokich szkłach nie oporów sporo przymykać, jak mówię nie pracowałem nigdy z tele, więc...
Ja do wszelkich zawodów sportowych w hali na które chodziły moje dzieci używałem 70-200 f2.8 i tym obiektywem miałem najwięcej udanych zdjęć.
Próbowałem też stałek 135mm f1.8 i 35 f1.2, ale to nie było to, albo za krótko, albo za szeroko, albo coś ucięte. Do tego typu reportażu jednak zooom to najlepsza opcja.