Zobacz pełną wersję : Pierwszy krok
mmaciek_free
21-10-2005, 21:42
Witam wszystkich użytkowników Nikona. wkrótce chciałbym dołączyć do waszej grupy, w związku z tym mam jedno zasadnicze pytanie dotyczące zakupu Nikona d50, a dokładnej na allegro. dać sobie spokój czy też może lepszy będzie(bezpieczniejszy gwarancja etc.) zakup w jednostkach polecanych przez was? czyli imfoto lub grosman.
imfoto...czyli nasz forumowy hesja to najpewniejsze źródło i szybka dostawa...nawet się nie zastanawiaj bo cenę ma atrakcyjną :D
Anonymous
21-10-2005, 22:45
Zgadzam sie w pelni z Alfem, wlasnie w imfoto nabylem D50, naprawde profesjonalna obsluga, no i szybkosc - dzis zamwiasz, jutro odbierasz.
grosman też jest wart polecenia :)
żółto-czarny
23-10-2005, 21:50
FOTOit... z Allegro :lol:
ja mam D70s kupionego z imfoto, dobra cena, szybko, sprawnie i profesjonalnie 8)
Anonymous
27-10-2005, 00:11
Z w/w sprzedawców zdecydowanie Hesja - jedyny z nich zna się na tym co robi. Pozostali - Tommy_J, FOTOit zupelnie nie znają sie na sprzecie fotograficznym, zreszta Pan z FOTOit z rozbrajajaca szczerościa sie do tego przyznal w rozmowie telefonicznej.
Pozdrawiam:
Andrzej
Oczywiscie Hesja, jednak Tomek obrazilby sie gdybys Mu to powiedzial w oczy (Tommy_J). Znamy sie od lat i nie zaryzykowalbym takiego stwierdzenia.
step.tom
27-10-2005, 00:30
FOTOiT ???
Niestety muszę się przyłączyć do rozmowy na temat w/w sklepu. Nigdy nie polece zakupów w FOTOiT. Wręcz będę namawiał do zaprzestania jakichkolwiek kontaktów tymi Panami. Za Andrzej 100 a do tego wprowadzają w błąd klientów aby tylko wypchnąć towar. Są nie słowni, nie terminowi, a do tego uważają klientów za głupców. ( Musiałem to z siebie wywalić bo......... ) :evil: Więcej informacji mogę udzielić na PW. Jeżeli zakupy to tylko odbiór osobisty. Chyba, że masz pewność, mowię pewność. No czyli Hesja - imfoto.
Muszę stanąć w obronie fotoit. Kupiłem u nich prawie wszystkie szkła, lampę błyskową, kartę. Nie wiem z kim kontaktowaliście się, ale ja zawsze rozmawiam z Panem Bogusławem Drwięgą. Bardzo konkretny sprzedawca. Raz musiałem troszke dłużej czekać na dostawę - ale za to nastepny zakup miał duży rabat. Ja polecam !!! Kila razy rozmawiałem z Panem Tomkiem J. (Tommy_J) - zna się na tym co robi.
A ja z kolei polecam z Allegro użytkownika medfoto .
B.dobry kontakt, szybka wysyłka, i przede wszystkim nie ma problemów ze wszelkimi uwagami i reklamacjami , co mogłem sam osobiście sprawdzić .
Pozdrawiam :)
żółto-czarny
27-10-2005, 08:26
Ja też osobiście odbieralem 70-tkę u Pana Bogusława. Sztuka z Allegro, więc była dostępna od ręki, tylko instrukcja PL jakoś nie... Musiałem się pofatygować do Stodoły :( ale przy okazji rozejrzałem się za innymi gadżetami, więc nie ma tego złego :) Poza tym proponowali mi bardzo korzystnie Sabinę 600 w zestawie, tyle że już się wyprułem na KIT'a :cry:
Oprócz mnie kupowały 3 osoby z naszej firmy i nawet udało im się sporo utargować od zakładanej sumki!
na allegro - MaciejWil - jest całkiem tanio, możesz dostać jakiegoś gratisa, no i ważne - dostaniesz gwarancje: ja tam kupiłem D70 - mam gwarancję polską, europejską, i światową - wszystkie odcinki wypełnione do tego faktura (dowód zakupu). Oczywiście będziesz też mógł sprawdzić aparat - FF/BF, bad/hot pixele itp.
Ja kupiłem D70s u Grosmana i nie mam żadnych negatywnych uwag. Jedna rzeczowa rozmowa telefoniczna wystarczyła. Dodatkowym atutem było, że mam blisko, więc pojechałem, wziąłem aparat do reki, pooglądałem i kupiłem (mam na myśli punkt w Lesznie). Jestem zadowolony.
żółto-czarny
27-10-2005, 12:28
mam gwarancję polską, europejską, i światową O kurde! Rzeczywiście nie mam gwarancji europejskiej - tutaj minus dla Pana FOTOIT-a. :(
Na jakieś testy poza typowymi oględzinami to nawet przyznam się, nie liczyłem. Zwyczajnie nie ma tam na to warunków.
mmaciek_free
27-10-2005, 14:17
Ilość pozytywnych opinii o Hesji mnie przekonała do tego sprzedawcy, teraz pozostaje uciułać reszte brakującego grosza. Dziękuje za pomoc, wiadowmo pieniądze idzie wydać łatwo.
mam gwarancję polską, europejską, i światową O kurde! Rzeczywiście nie mam gwarancji europejskiej - tutaj minus dla Pana FOTOIT-a. :(
Na jakieś testy poza typowymi oględzinami to nawet przyznam się, nie liczyłem. Zwyczajnie nie ma tam na to warunków.
Tam normalnie dostajesz aparat przykręcasz do statywu, robisz parę fotek i potem możesz je obejrzeć zaraz na kompie (oczywiście jak odbierasz osobiście, a nie wysyłka).
Anonymous
27-10-2005, 23:51
Witam
Powtorze jeszcze raz - Pan Bogusław Drwiega ( nie chcialem operowac nazwiskami, ale jak już zostalo wymienione...) - FOTOit w rozmowie telefonicznej powiedzial mi wprost, ze sie na fotografii i na sprzecie fotograficznym nie zna, on tylko nim handluje....
Tommy J - ktoś kto nie wie że Sigma do tej pory nie wypuścila tak naprawde obiektywu 18-50/2,8 do Minolty, a twierdzi że go może dostarczyć w ciągu tygodnia chyba nie jest godny polecenia.
Pozdrawiam:
Andrzej
Kupuj gdzie chcesz, ale gwarant to Hesja no i można się od niego czegoś nauczyć np. na warsztatach nawet w dziedzinie "koszykówki" :wink:
żółto-czarny
28-10-2005, 09:24
Andrzej100: Mnie powiedział w rozmowie osobistej że nie zna się na N. "Jego" firma to C.
Andrzej100: Mnie powiedział w rozmowie osobistej że nie zna się na N. "Jego" firma to C.
wspaniałe usprawiedliwienie :lol: