Zobacz pełną wersję : Zabawa w RAWki 1/2023
Dobry wieczór! :)
Sprawdźmy, co działo się w ostatniej edycji RAWek :)
Ostatnią edycję wygrał Kojocisko, wpadł, zrobił swoje i wyszedł, pozostawiając pył po przeciwnikach ;) :)
Gratuluję wszystkim uczestnikom i dziękuję za udział.
W edycji nr 29/2022 wzięło udział 16 RAWkowiczów a zagłosowało 35 osób.
Dziękuję wszystkim za poświęcony czas i zaangażowanie !
Zwycięzcą całego cyklu zabaw zostają
Rafaello666 - GRATULACJE!!!
oraz
Bartek - GRATULACJE :)
Swoją drogą pierwszy raz jak tu jestem chyba jest remis w całym cyklu, choć pamięć ultna jest, mogę się mylić :)
69093
Startujemy nowy cykl zabaw. Potrwa on 10 edycji i zakończony zostanie oczywiście podsumowaniem w tabelkce.
Postanowiłem przeznaczyć na skromny upominek nagrodę dla zwycięzcy cyklu, w postaci książki (Wydanie III jak na zdjęciu):
69058
Powodzenia :)
Proszę pamiętać o prawidłowym rozmiarze zdjęć AKTUALNIE: 1600 - dłuższy bok dla zdjęcia poziomego. Dla zdjęcia pionowego: 1200 - dłuższy bok...Proszę nie przesyłać prac mniejszych (z zachowaniem rozmiarów wynikających z formatów oczywiście :) )
Szczegóły i FAQ w regulaminie.
REGULAMIN: LINK (https://forum.nikoniarze.pl/threads/302772-AKTUANY-REGULAMIN-zabawy-w-RAWki)
Termin nadsyłania prac mija 11.01.2023 o godzinie 21:30 (środa)
Głosowanie i komentarze w odrębnym wątku
Wyłonienie zwycięzcy potrwa 3 dni, natomiast ewentualna dogrywka - 1 dzień
Autorem nadesłanego RAWka jest: poste :)
Plik DNG ( DJI Air 2S ) do pobrania: 69061
W razie problemów z pobraniem pliku, proszę o PW.
Pliki JPG proszę oznaczać swoim nickiem.
Pamiętajcie żeby prace wysyłać na nasz standardowy adres:
[email protected]
Zastrzeżenia do obróbki: Dozwolone wszystko co w regulaminie
ZDJĘCIE POGLĄDOWE:
69060
Czas ..... start ! :)
Jacek_Z - Poprosimy o belkę :D
.
Rafaello666
04-01-2023, 21:00
Oj, to mnie zaszczyt dopadł. Prawdziwy konkurs wygrałem!!! Bardzo dziękuję za wszystkie głosy w całym cyklu. Zabawa wciągająca. Bartek, niewiele brakowało. Jeszcze raz gratki dla wszystkich zabawowiczów i wyrazy uniżonej :mrgreen: wdzięczności dla kierownika zabawy za jej prowadzenie, pomimo prądów zdradliwych i ścieżek zawiłych :mrgreen:
Pozwolę sobie od czasu do czasu zaburzyć zabawę wysyłając swoją pracę, zrobię to trzy razy w ciągu cyklu, tak dla dramaturgii [emoji846]
Rafaello666 to była ostra wymiana zdań, na ostatniej prostej puściłeś nitro, gratki raz jeszcze.
Rafaello666
04-01-2023, 21:15
Pozwolę sobie od czasu do czasu zaburzyć zabawę wysyłając swoją pracę, zrobię to trzy razy w ciągu cyklu, tak dla dramaturgii [emoji846]
Rafaello666 to była ostra wymiana zdań, na ostatniej prostej puściłeś nitro, gratki raz jeszcze.
Największym szokingiem dla mnie było, to, że spodobała się moja obróbka zdjęcia z modelką. No nic, trza się brać za tego rawka. Samo się nie zrobi ;)
Samo się nie zrobi, to prawda :)
Ja nadal testuje Topaz VS DXO, Topaz Photo AI jak i DxO pureraw2 ogarniają RAWy. Topaz za każdym razem wychodzi słabiej, mimo, że ma opcję poćwiczenia suwakami ręcznie....
Zmienia się też kolorystyka...
DxO po lewej
69063
... ... ... Bartek, niewiele brakowało. ... ... ...
Oczywiście gratuluje zwycięstwa! 69084
Gdyby Kierownik zaliczył mi opis w 28 edycji to mielibyśmy remis, (żadnych pretensji) ale odkuje się w następnym cyklu ;) choć czasu na zabawę rawkami (a nawet i na fotografowanie) ostatnio mi ciągle brakuje to staram się jak tylko mogę uczestniczyć.
Oczywiście gratuluje zwycięstwa! 69084
Gdyby Kierownik zaliczył mi opis w 28 edycji to mielibyśmy remis, (żadnych pretensji) ale odkuje się w następnym cyklu ;) choć czasu na zabawę rawkami (a nawet i na fotografowanie) ostatnio mi ciągle brakuje to staram się jak tylko mogę uczestniczyć.
No i oczywiście, że powinien zaliczyć, ale jest ślepy i ma sklerozę, masz opis i jest w odpowiednim czasie, a w tabelce niet. Co daje nam DWA PIERWSZE MIEJSCA! :)
Przydałby się tutaj mi jakiś automat, ale forum nie ma takiego API, żebym mógł sobie z automatu ściągać potrzebne cyferki w odpowiednie pola ech....
Wieczorem poprawię tabelkę, podmienię i poprawię podsumowanie :)
To ten, no.... chyba pozostaje póki co pogratulować obu zwycięzcom? :)
(ale wtopa ... :/)
no to gratulacje panowie, ja też zaskakująco dla siebie całkiem wysoko, więc dziękuję za wszystkie głosy oddane na moje próby
paparapa
05-01-2023, 17:53
No i oczywiście, że powinien zaliczyć, ale jest ślepy i ma sklerozę, masz opis i jest w odpowiednim czasie, a w tabelce niet. Co daje nam DWA PIERWSZE MIEJSCA! :)
Przydałby się tutaj mi jakiś automat, ale forum nie ma takiego API, żebym mógł sobie z automatu ściągać potrzebne cyferki w odpowiednie pola ech....
No to jak nic, musisz jakąś dogrywkę zrobić. :mrgreen:
I gratki dla najlepszych. :)
O, widzę że zaplanowałeś już sobie wygrać trzy razy..... :mrgreen:
Sebastian nic nie poprawiaj zostaw jak jest, odkuje się w następnym cyklu. ;)
Rafaello666
05-01-2023, 18:14
Sebastian nic nie poprawiaj zostaw jak jest, odkuje się w następnym cyklu. ;)
Skoro się należy, to dla ducha sportowej rywalizacji trzeba poprawić. Ja jestem za :)
No i teraz mogę spokojnie zasnąć :)
Jedna praca na skrzynce :)
dokładam i czekam na efekty, niebo ze mną wygrało :)
Światło... i Krecik :mrgreen: Czy w ksionszce będzie autograf Kreciownika, zasuszona rosówka jako zakładka i odrobinka kreciosierści albo gleby? :roll:
Myślę, że mojego autografu nawet rosoweczki by nie chciały [emoji1787]
Eeeeee, to sie nie bawie xD
heh, widać, że matryca ma mniejszą rozdzielczość dynamiki, ciągnięcie z cienia i od razu szum i artefakty
powalczę jeszcze dzisiaj z obrazkiem i zobaczymy
paparapa
06-01-2023, 11:48
heh, widać, że matryca ma mniejszą rozdzielczość dynamiki, ciągnięcie z cienia i od razu szum i artefakty
powalczę jeszcze dzisiaj z obrazkiem i zobaczymy
Czyli mały powrót do przeszłości. :)
Ale i tak jest nieźle. Potrafi być gorzej.
a pewnie że potrafi być gorzej a nawet całkiem źle
ale powalczy się z tym co jest i coś tam będzie widać :D
Na chwilę obecną mamy trzy prace [emoji846]
jestem na pudle - koniec :)
jestem na pudle - koniec :)
a ja nie wysłałem jeszcze, więc jestem W pudle :D
A później wszyscy do drewutni :mrgreen:
Rafaello666
07-01-2023, 12:37
Ja jeszcze nawet nie pobrałem... Lenia mam i weekend imprezowy. Jutro może powalczę.
A później wszyscy do drewutni :mrgreen:
boję się zapytać co (albo kto) jest w drewutni :twisted:
i znów ten sam problem, kto ma przynieść flaszkę :(
i znów ten sam problem, kto ma przynieść flaszkę :(
no dobra, przyniosę ;)
A nie wiem :D ale był kiedyś taki serial, że Emila za kare ojciec wysyłał do drewutni :mrgreen:
Rafaello666
08-01-2023, 21:43
Wysłałem rawka. Nie do końca przekonany, ale trudno.
Flaszkę też mogę przynieść. ;)
Flaszkę też mogę przynieść. ;)
to się nie zła imprezka szykuje :)
Na samą myśl mnie już głowa rozbolała [emoji6]
paparapa
08-01-2023, 23:44
Na samą myśl mnie już głowa rozbolała [emoji6]
Panie.... głowa boli tylko po flaszkach ze sklepu. :)
Rafaello666
09-01-2023, 09:29
Panie.... głowa boli tylko po flaszkach ze sklepu. :)
Oj tak. Ostatnio miałem okazję raczyć się obficie świetnym bimberkiem i nie dość, że wchodził, to rano obudziłem się całkiem rześki :)
A nie wiem :D ale był kiedyś taki serial, że Emila za kare ojciec wysyłał do drewutni :mrgreen:
ha, pamiętam
ale rawek posłany to może nie będę musiał iść do drewutni :D
to może nie będę musiał iść do drewutni :D
abstynent ???
Nieeee, no tu akurat drewutnia za kare ;) Chlać w drewutni to już inna bajka :mrgreen:
Chlać w drewutni to już inna bajka :mrgreen:
Można się nieźle urżnąć i mocno narąbać, twierdzisz? ;)
Można :mrgreen: i pare innych żeczuf :mrgreen:
Zapraszam do GŁOSOWANIA (https://forum.nikoniarze.pl/threads/314225-Zabawa-w-RAWki-1-2023-GŁOSOWANIE) :)