PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z lampa blyskowa wbudowana d50..prosze o pomoc

Marwan
13-07-2007, 21:21
Witam....mam problem z wbudowana lampa blyskowa w aparacie d50..lampa na poczatku dzialala prawidlowo..ale nagle przestala wogole dzialac...lampa unosi sie ale jest calkowity brak blysku!!! czy taka lampa moze sie zpalic??aparat jest prawie nowy i maly przebieg ma :(:(

slav1973
13-07-2007, 21:44
Może to podobny problem: http://www.forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=31303.

pzdr

Marwan
13-07-2007, 21:55
niestety nie jest taki problem,,,,zresetowalem aparat do ustawien fabrycznych i nawet jak ustawiam tryb wymuszony flesh,to flesh sie unosi ale zerooo blysku..??? co sie dzieje :-?

Archangel
13-07-2007, 21:56
z tego co pamietam to dosc czesta wada w d50 :)
jak sie nie boisz to wyslij do serwisu^^ :D

podoba mi sie "calkowity brak blysku" heh ;)

Marwan
13-07-2007, 22:22
z tego co pamietam to dosc czesta wada w d50 :)
jak sie nie boisz to wyslij do serwisu^^ :D

podoba mi sie "calkowity brak blysku" heh ;)

mozsz mi napisac co masz na mysli (bac sie serwisu) ??

maciek_apocaliptic
14-07-2007, 02:30
mozsz mi napisac co masz na mysli (bac sie serwisu) ??

zapewne chodzi o to, ze wyslesz aparat na gwarancyjnych warunkach do serwisu, w odpowiedzi dostaniesz "sorry ale to Twoja wina" czy cos w tym stylu a i moze po drodze cos zginąc np. bateria? :)
Taką sytuacje miał mój kolega przed kilkoma laty, kiedy to wysłał monitor do serwisu bo po włączeniu okazało sie ze na ekranie jest czarna plamka. ...czekał 3 tyg, odesłali z powrotem z tekstem ze ta wada "miesci sie w granicach norm" i ch... mozesz zrobic :) a na dodatek odesłali mu ten monitor bez podstawki hehe porazka totalna.
Zatem najlepiej jesli sam osobiscie sie pofatygujesz do renomowanego serwisu Nikona, tak ja mysle, pozdrawiam.