Zobacz pełną wersję : Sezonowo
edytarice
25-11-2022, 22:21
1. Jesiennie
68109
2. Wiosennie
68110
3. Wiosna ICM
68111
4. Wiosna ICM II
68112
5. W promieniach
68113
6. Jesien Abstrakt
68114
Rafaello666
26-11-2022, 18:28
Numer 5 bardzo fajne. Światła i cienie ładnie zapracowały.
Jedynka klimatyczna.
Piątka najciekawsza z zestawu :)
Przypomniało mi się jak dawno nie bawiłem się ICM :) Chyba sobie przypomnę :)
edytarice
26-11-2022, 22:29
Dzieki za komentarze... ostatnio cos mnie jakos bardziej bierze na abstrakty, 5ka faktycznie zagrala jesli chodzi o warunki
Jesli ktos moglby mi dac cos konstruktywnego na 1 +2, bylabym b. wdzieczna
Rafaello666
26-11-2022, 22:36
Fotka 1 też bardzo fajna. Może trochę bym rogi ściemnił, w sensie, jakaś winieta. Co do 2, to jakoś mi kontrastów brakuje. Kwiaty zlewają się trochę w plamy. Przynajmniej takie mam pierwsze odczucia.
edytarice
26-11-2022, 22:51
O, dzieki rafaello - sluszne uwagi, 2ke podciagnelam troche z cieni i moze kontrast sie zatracil a jedynka to crop z cropu ze tak powiem - orginal byl ciemniejszy na rogach bo skoncentrowalam sie na perespektywie i wysokosci drzew... ten ucinek ma wiecej nacisku na to co sie w kadrze dzieje... tak dla porownania wrzuce 1 calosc.
7. nieucieta jedynka
68133
8. Bonus - Symfonia Ciszy
68134
maniak666
27-11-2022, 12:09
Bluebellsy naj na 5 Abstrakty nie moja bajka, ale jak ktoś lubi czemu nie.
Sosenki nad Buttermere-no kadrów tam mnóstwo ( to samograje), ale wymagają światła jak cholera. Samymi kadrami nie popartymi światłem trudno porwać. Tu-tak średnio...
edytarice
27-11-2022, 19:41
Ładnie, klimat jest.
dzieki za opinie
- - - - kolejny post - - - - - -
Dzieki, fajnie zasiegnac opini innych osob - zawsze mnie intryguje co ludzie mysla i jak postrzegaja moje prace, stad tez chec dolaczenia do tego forum.
fajne wrzutki, oby więcej :) Zgadzam się, z Rafaello, że winietka na 1. by nie zaszkodziła, choć i bez niej jest bardzo fajna. W przypadku dwójki małe zdjęcie wygląda bardzo dobrze, natomiast po powiększeniu nic nie widać. Może suwaczek od ostrości pojechał za daleko? Nie wiem. 3. i 4. jak dla mnie super, bardzo przyjemne kolorki, ale piąteczka zdecydowanie najfajniejsza, oczywiście dopóki nie dojedziemy do 8. - tu jest bomba! Chwilę zastanawiałem, się co tam się w chmurach wyprawia, zanim dotarło do mnie, że nie patrzę na chmury :)
edytarice
28-11-2022, 20:03
odzio - dziekuje za komentarz, chyba przy 8 naprawde Ci sie urochomila wyobraznia, skoro chmury widziales :) ha ha
Na dzisiaj wrzuce jedno z poprzedniego sezonu, zazwyczaj zdjecia mi sie szybko nudza i gdzies sie archiwizuje po dyskach, ale akurat ten nalezy do wyjatku. Opinie mile widziane.
9. Poranny ride
68169
Rafaello666
28-11-2022, 22:18
Nr 9 też bardzo przyjemne w odbiorze. Mgiełka, światło. jest ok. Ciemniejsza linia drzew na brzegu, dodaje trochę elementu baśniowo-tajemniczego. Przynajmniej takie miałem pierwsze odczucie.
edytarice
29-11-2022, 16:08
Rafaello666 dzieki, lubie basniowe klimaty w pejzazach :)
fakt, kolejna świetna praca jest klimat i magia. Chociaż patrząc na liście drzew, ciągle mam wrażenie, że suwak ostrości w fotoszopach galopuje u Ciebie własnymi ścieżkami. Chyba, że to zamierzony efekt, niczym ciapki pędzlem?
3 i 4 są dobre - ale to chyba cyfrowy efekt ?
edytarice
30-11-2022, 21:13
Dzieki za komentarze
3 i 4 ICM w PS6
55dpi ale tez kwestia stylu jesli chodzi o ciapki - w duzej rozdzielczosci inny efekt ... tu to tylko sample takie :)
Na dzis malo sezonowy image z Francji Pld68221
Mithrandir
02-12-2022, 14:51
Dzieki za komentarze
3 i 4 ICM w PS6
(...)
Eee, cała sztuka w tym, żeby to z ręki zrobić... :-)
edytarice
02-12-2022, 17:48
sa i reczne gdzies w archiwach, kiedys tam posle jak znajde czas poszperac
Wind Mill
02-12-2022, 22:10
Dobry zestaw, może mazaje nieco odstają, ale 8 i 9 najlepsze.
edytarice
04-12-2022, 18:50
Jedziemy dalej .... z tego weekendu, moje ulubione klimaty. Z gory dziekuje za wszystkie dotychczasowe komentarze
11. Lykajac powietrze
68340
12. Przeklete
68341
13. Droga do nikad
68342
Rafaello666
04-12-2022, 19:41
W 11 jakoś mi kadr nie pasuje. 12 i 13 bardzo zacne [emoji6]
Wszystkie fajne ale mgliste najlepsze (dla mnie):wink:
pzdr.
11 i 12 taka jakaś nie pasująca do tego co wcześniej pokazywałaś, nawet 13 w lekko innym stylu, kolorystyce, itp
artur2233
07-12-2022, 22:10
Nr 3. świetny ICM, fajne kolory
edytarice
11-12-2022, 19:50
Dzieki za komentarze ... dzisiaj zdjecie z dzisiejszego poranka i przy okazji wszystkim tym ktorzy kochaja gory 'happy international mountain day!'
14. (beztwarzowe) selfie kolo domu !
68518
Piękne okoliczności przyrody. Świetnie spędzony poranek.
Pozdrawiam
Rafaello666
12-12-2022, 19:41
Dzieki za komentarze ... dzisiaj zdjecie z dzisiejszego poranka i przy okazji wszystkim tym ktorzy kochaja gory 'happy international mountain day!'
14. (beztwarzowe) selfie kolo domu !
Jak koło domu, to zazdroszczę widoków. Ja mam do najbliższych pagórków godzinkę jazdy i się zastanawiam, czy to koło domu, czy jednak nie... :grin:
maniak666
12-12-2022, 20:32
Podejście na Cat Bells. Przywołałaś wspomnienia. Różne i te dobre i te takie nie do końca fajne. Stamtąd na lewą stronę poleciała puszka z szerokim szkłem. Puszka się znalazła-wciąż działa, obiektyw przepadł bez śladu(w tych paprociach) Dzięki wielkie...
edytarice
16-12-2022, 22:26
Dzieki, przykro mi z powodu utraconego sprzetu maniak666 - jak kiedys znajde to dam znac :)
sama kiedys roztrzaskalam swoj ulubiony 14-24mm ze skal, wiec bol znany... dobrze ze ubezpieczenie pokrylo szkody!
15. na pocieszenie, bo za oknem jest szaro i zimno.... i chcialoby sie poczuc tej wiosny znowu troche....
68654
edytarice
17-12-2022, 23:30
16. pare dni temu strzelone, ciekawa jestem co myslicie !
68675
Bardzo ładne, lubię takie zdjęcia, mgła, światło, szadź na drzewach w tle.
Aczkolwiek bardziej mi osobiście sie widzi w kwadracie, ale to szczegół.
Rafaello666
17-12-2022, 23:43
Foto 16 ma fajny klimat. Zgodzę się z przedmówcą, że kwadrat byłby chyba ciekawszy. Może wymyślam, ale skoro łódka jest dziobem do prawej, to bardziej by mi pasowała z lewej strony kadru. A jak się nie da, to centralnie.
edytarice
17-12-2022, 23:53
no prosze, ale na kwadraty was wzielo :)
Tak generalnie to juz jest crop i kwadrat byl w moich rozwazaniach, ale czasami lubie troche rozszerzyc wizje - chyba szkoda mi bylo tej zawijastej mgly od lewej utracic i jednej boji(?)
dla porownania, tak to widze...
68677
Dla mnie bomba, powiesiłbym w dużym formacie :)
Rafaello666
17-12-2022, 23:59
Moim zdaniem, lepiej pod względem kadrowania. Podoba się :)
paparapa
18-12-2022, 00:33
Ja wiem że to nie koncert życzeń, ale ja widziałbym to jednak w prostokącie z większą wolną przestrzenią przed jachtem niż za.
Aha, i bez ramki. :)
Ja wiem że to nie koncert życzeń, ale ja widziałbym to jednak w prostokącie z większą wolną przestrzenią przed jachtem niż za.
Aha, i bez ramki. :)
Kwadrat nadmiernie eksponuje dość banalny jacht. Teraz to zrobiło się zdjęcie statku. Czyli zdecydowanie (dla mnie) lepszy jest prostokąt, może nawet ciut więcej jak na pierwszej interpretacji.
no prosze, ale na kwadraty was wzielo :)
a wiesz czemu? oczywiście według mnie, ponieważ masz więcej wolnej przestrzeni za łódką a nie przed :D
Ogladam Twoje prace i powiem Ci ze czujesz fotografie, praktyka zrobi swoje, bardzo ładna kolorystyka, jezeli to mozliwe, straj sie mniej wyciagac z cienia, tam gdzie sie da , zdjecia nabiora jeszcze wiekszej plastyki, lekka winietka eksponujaca srodek czesto bardzo pomaga, jedynie nalezy pamietac zeby sam srodek nie był zbyt jasny po dodaniu winiety, bo bedzie to wygladac nienaturalnie .
Co do kadrowania, straj sie rownowazyc kadr, tzn. zawartosc powinna byc mniej wiecej wywazona dla przykładu 15 - tka ma za duzo krzaczorow po prawej, ktore nie wiele wnosza do pracy, jezeli nie mozna inaczej bo po lewej moze byc cos co przeszkadza, kadrowałbym ciasniej lub w kwadrat.
Zdjecie z łodka w klimacie rewelacyjne, nalezy pmietac o tym o czym wspomniano, łodka winna wplywac do kadru, winna byc w tkzw. mocnym punkcie wowczas byłoby rewelacyjnie, w kwadracie jest dobrze szkoda tylko ze nie szerzej, generalnie dobry krajobraz sam sie prosi o szerokosc , przestrzen robi swietna robote jezeli kadr jest atrakcyjny, duzo dobrego swiatła Ci zycze :)
edytarice
27-12-2022, 15:47
dzieki za komentarze, mam tam jeszcze dosyc sporo strzalow ale brak czasu na ich przeglad i edycje.
Jestem gdzies z 6 miesiecy w plecy, bo ostatnio mam taki crazy life.
Tutaj nastepne foto, nie pamietam juz jaki numer - dajmy na to ze 16. przymrozone drzewa w chlodnej, zimowej kolorystyce ... cos ostatnio mnie bardziej na niekonwencjonalne krajobrazy bierze ... tu jest chaos, ale tez spokoj i zimowa magia - tak to czuje ! de gustibus
16.
68800
Rafaello666
27-12-2022, 18:18
Sceneria fajna, tylko trochę światła brak i wydaje się jakieś płaskie.
Sebastianito
28-12-2022, 01:08
Tak przed nowym rokiem się zakochać... niedopuszczalne!!!! Uwielbiam twoje prace, Śledzę!
edytarice
01-01-2023, 23:00
dzieki za milosc :)
tutaj 17 w jesiennej odslonie. Plaskie swiatlo i rozrzedzona mgla, tak jak chcialam.
68986
Rafaello666
02-01-2023, 12:30
Mgiełka, kolory, bardzo przyjemne, Kadrowanie jednak trochę mi nie leży. Przeszkadza mi droga, która, moim zdaniem, lepiej by się prezentowała, gdyby wychodziła ze środka kadru. Wiem, że ona potem skręca w lewo, ale jest prosta na tak długim odcinku, że centralne kadrowanie IMO lepsze.
Mgiełka, kolory, bardzo przyjemne, Kadrowanie jednak trochę mi nie leży. Przeszkadza mi droga, która, moim zdaniem, lepiej by się prezentowała, gdyby wychodziła ze środka kadru. Wiem, że ona potem skręca w lewo, ale jest prosta na tak długim odcinku, że centralne kadrowanie IMO lepsze.
chyba się zgadzam. kolory, mgła, światła - jest przyjemnie, ale kadr bym zrobił centralnie na drogę, tak mi się wydaje
edytarice
02-01-2023, 19:41
Aj tam wszystko zaraz centralnie, mozna ewentualnie zakropowac od dolu ciut
Jade dalej
18 dla tych co milosc okazuja :)
69015
Rafaello666
02-01-2023, 21:33
Aj tam wszystko zaraz centralnie, mozna ewentualnie zakropowac od dolu ciut
Jade dalej
18 dla tych co milosc okazuja :)
Tak. Jedno drzewo po lewej mniej i git. A, że wszystko centralnie, to się nie zgodzę :grin:
Fajna dróżka na 18. Można by tu pokombinować z jakimś samochodem na długim czasie, w mglisty poranek... Rozmarzyłem się :-P
maniak666
02-01-2023, 22:11
Można by tu pokombinować z jakimś samochodem na długim czasie, w mglisty poranek... Rozmarzyłem się :-P
Ale to już było... https://piotr-skrzypiec.pixels.com/collections/st+valentines+day
Rafaello666
02-01-2023, 22:13
Ale to już było... https://piotr-skrzypiec.pixels.com/collections/st+valentines+day
No tak. Wydawało mi się, że widziałem coś podobnego, tylko nie kojarzyłem, że to jest to miejsce.
edytarice
04-01-2023, 21:39
Ok, to zapodam wiecej powodow do marudzenia i wybrzydzania :)
19. Moje ulubione kolory przed wschodem slonca. Bardzo klimatyczny poranek. Lodki nie chcialy do kadru wplywac i kadr nie chcial za lodkami latac zeby sie inaczej ustawialy bo tak wlasnie pasowalo i tak mialo byc :)
69062
Rafaello666
05-01-2023, 15:06
Ok, to zapodam wiecej powodow do marudzenia i wybrzydzania :)
19. Moje ulubione kolory przed wschodem slonca. Bardzo klimatyczny poranek. Lodki nie chcialy do kadru wplywac i kadr nie chcial za lodkami latac zeby sie inaczej ustawialy bo tak wlasnie pasowalo i tak mialo byc :)
No ale jak marudzić, jak nie wolno na łódki? A na boje można? :razz: Fajny kadr i łódki są w bezpiecznym miejscu, jak dla mnie.
paparapa
05-01-2023, 18:01
Kadr jest zdecydowanie za "ciężki" z jednej strony. Mimo że tak miało być. :)
edytarice
06-01-2023, 09:39
no dobra, byl crop a tutaj jest calosc jak ktos jest zainteresowany obrazu : https://www.edytaricephotography.com/p/99276gds
Zrobie caly set jak znajde chwile, bo musze wylapac najlepsze pod publikacje i potrzebuje pomocy w wyborze !
Piękne zdjęcie, choć kadrowo też mi zgodnie z prowokacją brakuje prawej strony:) zwłaszcza, że było z czego dołożyć
edytarice
06-01-2023, 14:26
20. nadchodzi sztorm
69105
Bardzo lubię Twoje zdjęcia i to jest też bardzo ładny obrazek, ale... ;). To "ale" to pewna niespójność. Tytuł "Nadchodzi sztorm" sugeruje pewną grozę, dynamikę, gwałtowne zjawisko. Tu widać sporo spokojnej wody, a mało tzw. dramatic sky. Zmieniłbym tytuł albo inaczej kadrował, żeby pokazać ten nadchodzący sztorm.
Tak mnie wzięło na wymądrzanie się, pewnie niepotrzebnie bo obrazek jest bardzo przyjemny a warunki świetne ;)
nic się nie będę przyczepiał, podoba się :)
edytarice
06-01-2023, 16:17
ha, dzieki... woda spokojna bo zatrzymana filtrem 10ka .............. ALE, mam tu mega blast sztorm jak potrzeba wiecej dynamiki :)
21.
69107
Rafaello666
06-01-2023, 16:23
ha, dzieki... woda spokojna bo zatrzymana filtrem 10ka .............. ALE, mam tu mega blast sztorm jak potrzeba wiecej dynamiki :)
I to jest sztorm z prawdziwego zdarzenia :) Bardzo wciągający kadr, na którym widać potęgę natury.
Wind Mill
06-01-2023, 16:24
...To "ale" to pewna niespójność. Tytuł "Nadchodzi sztorm" sugeruje pewną grozę, dynamikę, gwałtowne zjawisko. Tu widać sporo spokojnej wody, a mało tzw. dramatic sky. Zmieniłbym tytuł...
Ja bym dał "Cisza przed burzą". ;)
21: jest sztorm! :)
21.
No, tu dałaś czadu!
Ps. Domyślam się, dlaczego woda taka jest ;)
Ja bym dał "Cisza przed burzą". ;)
Dokładnie!
maniak666
06-01-2023, 18:06
21.
69107
Świetne!
Czy to w Newhaven?
Gratuluję oka, cierpliwości i kadrów.
Dobra robota.
no tak, jest sztorm, ale to inny obrazek, tutaj tytuł ze sztormem pasuje, tam jak wspomniał poste, nie pasuje nic o sztormie
dodatkowo rozjaśnił bym statek, bo na razie wzrok mi ucieka na dość jasne góry na 2 planie za statkiem
edytarice
08-01-2023, 18:15
Dzieki za mile slowa.
22. Dolomity
69174
23. Toskania
69175
Świetny zbiór kapitalnych krajobrazów, urzekająca naturalność.
edytarice
08-01-2023, 18:49
sobie pomyslam ze jeszcze z drona wrzuce, bo duzo latam a malo pokazuje tych lotow...
Tutaj akurat stare z Montenegro [2018] ... wrzucam, bo brakuje mi slonca - doslownie i w przenosni, dobra pogoda zawsze nastroj poprawia gdy za oknem tylko czarne chmury i codziennie deszcz !
24.69177
Piękne klasyki, dron urozmaica zestaw. Zdecydowanie pokazuj więcej widoków z góry :)
#23 - świetne, zresztą każde co pokazujesz jest fajne, czasami tylko na siłę można się przyczepić do jakiś głupot ;)
I ja się dołączam do zachwytów, zwłaszcza sztorm (i ten spokojny i żywiołowy) mnie poraziły. Reszta tylko rewelacyjna :)
edytarice
10-01-2023, 22:35
25. Maly kosciolek na wzgorzu, Slowenia z drona
69240
26. Inny kosciolek przy porannych kolorach z kolan :)
69241
edytarice
11-01-2023, 00:08
dzieki za mile slowa
27. kolejny kosciol, tyle ich mam ze chyba ide do raju !
69243
Rafaello666
11-01-2023, 21:26
27 fajne. W 26 przyjemne kolory, tylko wydaje mi się, że kościół trochę leci na prawo.
edytarice
14-01-2023, 18:29
28. Toskania - pamietam jeszcze jak bylo goraco tamtego dnia.... samochod jadacy do agrotourissmo zakurzyl droge i fajnie, miekko wyszlo
69320
29. Teneryfa, tez bylo super - zwlaszcza morskie widoki, bo astro jakos nie wyszlo jak mialo
69321
30. takie widoki blizej domu...
69322
Rafaello666
14-01-2023, 23:43
30 leży mi jak ta lala :) Ujęcie, kolory, wszystko. Dobra, żeby się przyczepić, to może bym delikatnie kadrował, żeby krzaczki były w równych odległościach od krawędzi. Chociaż, to by wyszło chyba na szczycie najwyższej górki, więc może wymyślam.
edytarice
15-01-2023, 14:53
dzieki Rafaello, kadrowanie na 30 bylo na potrzeby zamowienia klienta. wycielam z tego panorame na sciane do kuchni - taki akryl na cala dlugosc sciany miedzy szafkami plyta indukcyjna itd.
U mnie masz zawsze dodatkowego plusa za panoramę jak na 30 :)
Ps. Toskania też świetna ;)
wycielam z tego panorame na sciane do kuchni - taki akryl na cala dlugosc sciany miedzy szafkami plyta indukcyjna itd.
świetna opcja, obrazek oczywiście też fajny
jak zwykle, wrzutka jest rewelacyjna, niesamowicie miło się ogląda Twoje prace. Choć w przypadku 28. pomimo pięknego kadru, bajkowego klimatu i cudnego światła w oczy mnie nieco szczypie przeostrzony pierwszy plan, może to kwestia kompresji, bo sam obrazek malutki. Natomiast w przypadku 30. nie mogę się napatrzeć jak genialną robotę zrobiły te ptaki, drobny szczegół, który ze świetnego zdjęcia wyniósł jest na poziom mistrzowski :)
edytarice
28-01-2023, 22:15
Dzieki
pare starych strzalow...
31. moja ulubiona miejscowka, barwy i swiatlo poprawiaja humor.
69694
32. selfie z podejscia wczesnym rankiem.
69695
Wind Mill
29-01-2023, 17:22
Selfie fajne.
Trochę szkoda przepału, ale co zrobić (poza multi ekspozycją)? Chyba przy (obniżonej) ekspozycji "na słońce" reszta by tak ładnie nie dała się wyciągnąć z cieni?
Za to pokazane 2560 pix bez straty jakości można sobie dociąć do innego (węższego) kadru, ale też dobrego. :)
edytarice
31-01-2023, 23:56
33. jedno z moich ulubionych zdjec, finalista British Photography Awards 2022.
69746
wieksza wersje mozna zobaczyc u mnie na stronie lub British Photography Awards 2022.
Dzieki!
Bardzo harmonijna i stonowana scena, mnie się bardzo podoba.
Ps. Widać załącznik, może któryś z kolegów modów pomoże to poprawić, zgłoś raport (taki trójkącik obok DODAJ NA BLOG) ;)
Rafaello666
01-02-2023, 17:56
33 bardzo na tak. Wygląda jak foto z amazońskiej dżungli :)
Nagroda w pełni zasłużona:)
edytarice
18-02-2023, 19:07
dzieki, mroczno i buro za oknem wiec wracam sobie do moich podrozy po Dolomitach lato 2022
34. perfekcyjne odbicie
70079
Rafaello666
18-02-2023, 19:20
A widzisz, Dolomity :) Co to za miejscówka? Będę pod koniec września w okolicach Cortiny parę dni i chętnie przygarnę parę tipów na wycieczki. Jakieś takie mniej oczywiste niż Tre Cime... ;)
Rzeczywiście perfekcyjne!
edytarice
19-02-2023, 13:08
dzieki obojgu
Jesli zostajesz w Cortina (moje ulubione miasteczko) i nie boisz sie wysokosci, to polecam pobliskie Monte Cristallo.
rowniez sass pardoi.
popatrz sobie na google earth, jest tam tyle do zobaczenia ze mozna byloby z latwoscia spedzic lata zwiedzajac, nawet Tre Cime ma w sobie urok jesli wezmiesz inne, mniej uczesczane sciezki i nie bedziesz pstrykac tego co wszyscy... caly teren ma w sobie duzo wodospadow, malych oczek wodnych, potokow i przeroznych formacji skalnych - problem jest ze kazdy chce ten sam szot i to wszysko jest do znudzenia.
Rafaello666
19-02-2023, 13:40
dzieki obojgu
Jesli zostajesz w Cortina (moje ulubione miasteczko) i nie boisz sie wysokosci, to polecam pobliskie Monte Cristallo.
rowniez sass pardoi.
popatrz sobie na google earth, jest tam tyle do zobaczenia ze mozna byloby z latwoscia spedzic lata zwiedzajac, nawet Tre Cime ma w sobie urok jesli wezmiesz inne, mniej uczesczane sciezki i nie bedziesz pstrykac tego co wszyscy... caly teren ma w sobie duzo wodospadow, malych oczek wodnych, potokow i przeroznych formacji skalnych - problem jest ze kazdy chce ten sam szot i to wszysko jest do znudzenia.
Mam parę tipów na wycieczki już. Będziemy raptem pięć dni, więc za dużo nie zobaczymy. Widziałem, że wokół Tre Cime jest gdzie odbić ze szlaku. Myślę też o Lago Sorapis, Monte Piana czy Croda di Fiscalina. Na Tofanę pewnie wjedziemy kolejką. Co do Monte Cristallo, to muszę poczytać opcje. Odpadają raczej wejścia wymagające dodatkowej asekuracji, bo żony nie namówię. W sumie, traktuję wyjazd jako zwiad. Jak będzie ok, to może za rok pojedziemy na dłużej i wtedy przygotuję się konkretniej. Co nie zmienia faktu, że chętnie bym ogarnął jakiś zachód, czy wschód, w miejscu gdzie można spokojnie wejść, czy zejść po ciemku.
edytarice, a to odbicie, to skąd ujęcie?
Obrazek2000
19-02-2023, 15:20
Jednak warto zajrzeć na stronę BPA, bo tam zdjęcie (33) jest w lepszej jakości.
Brawa za wyróżnienie!!!!
jurkarol
19-02-2023, 18:06
Lubisz tak wszystko jaskrawo i ostro? Trochę dla mnie za mocne, to odbicie jest zmasakrowane... dlatego to nagrodzone się korzystnie wyróżnia.
edytarice
01-03-2023, 21:10
Lubisz tak wszystko jaskrawo i ostro? Trochę dla mnie za mocne, to odbicie jest zmasakrowane... dlatego to nagrodzone się korzystnie wyróżnia.
pewnie, zwlaszcza jak sie tak dobrze sprzedaje :)
edytarice
03-03-2023, 19:44
36. w kierunku swiatla
70333
Rafaello666
03-03-2023, 20:49
Ostatni bardzo przyjemny w odbiorze. Światło aż daje po oczach, ale nie przeszkadza.
Jest klimacik. Chociaż za kolegą światełko lekko bym przytłumił.
Obrazek2000
18-03-2023, 14:09
edytarice Gratuluję obszernego artykułu w marcowym NPhoto!!!! Jeszcze nie przeczytałem, ale dzisiaj wieczorem będzie oglądane i czytane. Świetne prace!
edytarice
20-03-2023, 22:13
Dziekuje serdecznie, jesli artykul sie spodobal to zapraszam do lektury rowniez w przyszlym miesiacu :)
markoniMark
18-12-2024, 08:36
Super - 20-ka spokojna i ta dynamika na 21 :)