Zobacz pełną wersję : SB700 pokazuje przegrzanie - czy da się naprawić?
w jednej z moich lamp SB700 losowo pojawia się symbol przegrzania i lampa przestaje działać choć przegrzana na 100% nie jest. Wyłączenie i włączenie najczęściej pozwala zrobić jedno kolejne zdjęcie po czym znowu staje. Dzieje się to losowo, czasem błyśnie kilkadziesiąt razy zanim pojawi się komunikat. Czy da się to naprawić? Jeśli tak, to gdzie?
patronat
19-09-2022, 13:04
Wylacz w menu lampy, powinna byc taka opcja.
Sama lampa może się nie przegrzewać, ale mogą baterie/aku. Sprawdzałeś?
akumulatory się nie grzeją, ale pogrzebałem w tym temacie na forum zagranicą i mówią że wyczyszczenie styków lampy z baterią pomaga, sprawdzimy
przeczyściłem, nie pomogło. kwestia akumulatorów też to nie jest.
sokolnik
24-09-2022, 15:14
moja SB700 jest w serwisie Nikona już ze 2 tyg albo 3... i mam dalej czekać bo części nie mają... za 2 tyg do nich napisze...
także jakby co szukaj innego serwisu albo wysyłaj jak najszybciej bo terminy dosyć długie :D
a w serwisie jest z tego samego powodu?
sokolnik
25-11-2022, 20:18
a w serwisie jest z tego samego powodu?Wróciła moja lampa he no co mogę powiedzieć, błyska :) 570 zł i działa ha 3msc temu lampa wysłana masakra.
sokolnik
03-05-2023, 15:31
no i przestała działać ... do tego wyłączona się nagrzewa w okolicy akumulatorów i same akumulatory się nagrzewają mimo że lampa wydaje się "trupem"... dziwne... pobłyskała parę razy do rodzinnego albumu i dziś odmówiła posłuszeństwa... ehhh na naprawy serwisowe Nikon daje jakąś gwarancje? :D
wystygła i po włożeniu eneloopów świeci się ciągle lampka AF na czerwono ale lampa nie reaguje na jakikolwiek przycisk :/
krzysztofz24
03-05-2023, 15:38
Pół roku? Wątpię...
Trochę schrzanili. Jak już ASO Nikona trzymało długo ta lampę i wymienili dużo rzeczy, to trochę dziwne że tak szybko następna poważna awaria...
sokolnik
04-05-2023, 11:10
Naprawią mi w ramach reklamacji bez problemu :)
Dobry serwis :)
sokolnik
23-05-2023, 22:49
Naprawią mi w ramach reklamacji bez problemu :)
Dobry serwis :)Haha przesłali mi kosztorys na ponad 1100 zł he
Wydrukowałem im korespondencję, nasze maile... Mieli to ogarnąć a tu kosztorys na 1100 zł he a wcześniej za naprawę zapłaciłem 580 zł... Masarka.
Oszaleli.
Nowa sb700 kosztuje 1100 zł
sokolnik
28-05-2023, 20:31
zareagowali na mojego maila i jest promocja :D 780 zł hehe