PDA

Zobacz pełną wersję : Znak wodny

koniksk
11-09-2022, 13:09
Szukam programu na Mac OS do hurtowego wstawiania znaku wodnego, podpisu. Do obróbki zdjęć używam C1 dla Nikona i nie chcę tego zmieniać. Zależy ma czymś bezpłatnym, ewentualnie bardzo tanim. I żeby nie ingerował w zdjęcie, w sensie jakość itp.

Teu
11-09-2022, 17:50
Darmowy gimp - wstawiasz zdjęcia jako warstwy i lecisz z tematem.
Z ciekawości, po co dodawać takie rzeczy?

sruba
11-09-2022, 18:29
Darmowy gimp - wstawiasz zdjęcia jako warstwy i lecisz z tematem.
Z ciekawości, po co dodawać takie rzeczy?

Na przykład kiedy wysyłasz klientowi zdjęcia z sesji do wyboru.

koniksk
11-09-2022, 19:09
Przepraszam, źle to nazwałem. Chodzi mi o wstawianie loga, nie wiem dlaczego nazwałem to znakiem wodnym.

Teu
12-09-2022, 12:04
Na przykład kiedy wysyłasz klientowi zdjęcia z sesji do wyboru.

I trzeba je psuć obrazkiem/podpisem/logiem/etc.? Nie lepiej landing page z hasłem + brak możliwości pobrania jpeg? Gdzie jedyna możliwość to prt. screen w podłej rozdzielczości?
Tak tylko pytam.

sruba
12-09-2022, 13:06
I trzeba je psuć obrazkiem/podpisem/logiem/etc.? Nie lepiej landing page z hasłem + brak możliwości pobrania jpeg? Gdzie jedyna możliwość to prt. screen w podłej rozdzielczości?
Tak tylko pytam.

Chyba zależy, czy ktoś potrafi stworzyć taką landing page, bo wydaje mi się, że nie każdy. Poza tym do instagrama nie trzeba dobrej rozdzielczości, więc możliwość wykorzystania tak pozyskanych zdjęć na SM istnieje przez nie do końca uczciwego klienta. Usunięcie znaku wodnego, żeby to jakoś wyglądało to raczej wyższa szkoła jazdy i zdecydowanie więcej pracy... Każdy ma swój workflow, jeden robi tak a inny tak pewnie...

Mane
04-10-2022, 13:59
Tak tylko pytam.

Możesz podać przykład takiej strony, z której nie można pobać zdjęć?

lukasz_kk
04-10-2022, 15:15
Nie każdy umie korzystać z okienka debugowania w przeglądarce :)