PDA

Zobacz pełną wersję : Lampa pod Nikon Z6

Szydlarz
13-08-2022, 10:14
Witam ;).

Planuje zakupić swoją pierwszą lampę błyskową pod ślub. Z racji, że nie wiem ile takich wesel w roku będę robić więc nie będę szaleć z pieniędzmi. Mój budżet to maks 600PLN. Jeśli taka lampa jest zasilana bateriami AA to na ile błysków wystarcza ? Rozważam markę Yongnuo.

spiritus
13-08-2022, 17:59
Witam ;).

Planuje zakupić swoją pierwszą lampę błyskową pod ślub. Z racji, że nie wiem ile takich wesel w roku będę robić więc nie będę szaleć z pieniędzmi. Mój budżet to maks 600PLN. Jeśli taka lampa jest zasilana bateriami AA to na ile błysków wystarcza ? Rozważam markę Yongnuo.

Jak chcesz to Ci mogę puścić SB-600 używaną i nie katowaną, a najchętniej to cały zestaw: https://www.olx.pl/d/oferta/lampy-blyskowe-sb-600-2x-yongnuo-560-wyzwalacze-CID99-IDJ8g4X.html?bs=olx_pro_listing :D

A z nówek w tej cenie to Stroboss 60. Kolega ma kilka i śmiga na ślubach z tym Tylko, że on na canonie :)

OjTam
13-08-2022, 18:05
A z nówek w tej cenie to Stroboss 60.

To by był najlepszy wybór, tylko... Ta lampa jest nie do dostania. Choć, jakby może po sklepach poszukał, gdzieś by jeszcze znalazł.

Godox (bo to ich szpej, Quadra tylko naklejki swoje ma. I mniejszą cenę) jakiś czas temu wypuścił następcę, TT685II. Do dostania w okolicach 630 PLNów.

Co do YN... podobno mają problemy z Ztkami, warto by było sprawdzić.

Szydlarz
19-08-2022, 21:34
OjTam i spiritus dziękuję za odpowiedzi ;). Mam na razie kilka wydatków jak SB-600 będziesz miał jeszcze we wrześniu to odkupię :)

spiritus
19-08-2022, 22:48
Będzie ;)
Ale do dogadania 3-5 września bo później wyjazd służbowy.

Jak coś to pw