PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Dawno temu w Ajt Bin Haddu

krunz
09-08-2022, 17:40
Świt w Ajt Bin Haddu, zdjęcie sprzed 11 lat hehe.

65309

fafniak
10-08-2022, 10:23
Któryś raz tu "zachodzę" i z każdym razem mam wrażenie że nasycenie kolorami jest zbyt wysokie

notdot
10-08-2022, 10:40
Któryś raz tu "zachodzę" i z każdym razem mam wrażenie że nasycenie kolorami jest zbyt wysokie

też tak mam, szczególnie na dole, które odciąga wzrok od środkowej części kadru

krunz
10-08-2022, 13:43

też tak mam, szczególnie na dole, które odciąga wzrok od środkowej części kadru

Dzięki za uwagi. Na telefonie faktycznie mocno przesaturowane ale kurcze na 2 moich monitorach wygląda dobrze. Tego zielonego i tak trosze zgasiłem ale racja za mało. Dzięki za wskazówki jeszcze się pobawię w obróbkę. Pozdrawiam.

Jacek_Z
11-08-2022, 18:00
Może trochę przesycone, ale wcale nie tak bardzo. Kolor ziemi i zieleni w Maroku mnie zaskoczył. W tej okolicy był mniej nasycony, ale w dolinach Atlasu był niesamowity. Zieleń jak świeży szypiorek ;)
To robione telefonem?

PS. Spałem się tej twierdzy. Nieprawdopodobny zachód i wschód słońca. Najmniejsza łazienka w jakiej w życiu byłem. Pochylając się nad mikroskopijnym zlewem dotykałem tyłkiem drzwi :) ale widok za oknem jeden z najpiękniejszych.
Odżyły wspomnienia :) (rok 2013).

crusiek
11-08-2022, 20:27
Tak jak i moje, przy tej rzeczce z lokalsami w piłę grałem.
Bardzo fajne miejsce i bardzo ładne zdjęcie.

horn3t
12-08-2022, 08:39
Fajne zdjęcie, kolory w moim guście :)

krunz
13-08-2022, 10:51
Może trochę przesycone, ale wcale nie tak bardzo. Kolor ziemi i zieleni w Maroku mnie zaskoczył. W tej okolicy był mniej nasycony, ale w dolinach Atlasu był niesamowity. Zieleń jak świeży szypiorek ;)
To robione telefonem?

PS. Spałem się tej twierdzy. Nieprawdopodobny zachód i wschód słońca. Najmniejsza łazienka w jakiej w życiu byłem. Pochylając się nad mikroskopijnym zlewem dotykałem tyłkiem drzwi :) ale widok za oknem jeden z najpiękniejszych.
Odżyły wspomnienia :) (rok 2013).

Zdjęci robione jeszcze moim ulubionym Nikonem D300 w 2011 roku :) Co do widoków to faktycznie jedne z najładniejszych jakie widziałem. A zdjęcia po to w końcu są aby karmić wspomnienia :)

Tak jak i moje, przy tej rzeczce z lokalsami w piłę grałem.
Bardzo fajne miejsce i bardzo ładne zdjęcie.

O fajowo. W takim miejscu grac w piłę to czaderska sprawa :)

Fajne zdjęcie, kolory w moim guście :)

Dzięki :)