Zobacz pełną wersję : [ Foto-żart ] Doux désir
65033
Przepraszam że model troszkę wymięty ale sami wiecie jaka jest sytuacja i jak wielki to obiekt pożądania obecnie.
Jaka sytuacja? Jak ktoś się poddaje powszechnej panice, to ma sytuację, a jak trochę myśli to ma tak:
https://polskie-smaki.pl/cukier-bialy/120-cukier-bialy-1kg-5906340630011.html
Prawda, że cena normalna.
Prawda, że cena normalna.
Wysyłka gratis?
spiritus
29-07-2022, 12:49
Polecam nie słodzić i problem znika :)
No fajnie. Stronka padła. xD
Timed out wyrzuca. Chyba za duże zainteresowanie. :lol:
Polecam nie słodzić i problem znika :)
Nie słodzić można, sam tak kawę czy herbatę piję. Tylko co jeśli ktoś ma od cholery przetworów do zrobienia?
cz4rnuch
29-07-2022, 12:55
Do tego można tam zamówić max 10 kg czyli jednak sytuacja :)
Nie słodzić można, sam tak kawę czy herbatę piję. Tylko co jeśli ktoś ma od cholery przetworów do zrobienia?
Otóż to. :)
spiritus
29-07-2022, 13:42
kij tam z przetworami, co z bimbrem? :D
<zapadła sroga cisza><kosternacja><płaczizgrzytaniezębów>. :)
Motyla noga, dyskusja jest ale zero oceny kadru, modela, techniki i jaki sprzęt :(
Ja cukier kupuję tylko do ciast i deserów, które go wymagają, cała reszta od dawien dawna słodziki lub zamienniki cukru.
Czekam jak ktoś w internetach krzyknie że octu brakuje i ludzie będą kupowali po 30 butelek na zapas :)
Ocet wytrzymał wszystko, w tym PRL więc nie liczyłbym na to :D
Model - widać, że słodziak, to co tu pisać.
Kadr zbyt centralny jednak no i ja bym inaczej blendę ustawił ;)
August68
29-07-2022, 13:55
https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/ocet-to-nowy-cukier-juz-brakuje-go-na-polkach/hd6fb1g
:-)
Myślałem, że logiczne. Potraktowany jako przetwór. :mrgreen:
65063
Nie słodzę, ale sprawdziłem ceny w UK. Naprawdę w Polsce kilogram cukru kosztuje 5zł?
Od pracownika z Auchan w Krakowie, na magazynie mają kilkanaście palet cukru, na półce w sklepie brak, zachciało się im robić spekulacje, czysty zarobek, cena w hurcie wzrosła o 17% od grudnia 2021r, w sklepie z ~2,50-2,99zł na tyle co widzimy teraz, tak się robi interesy :)
spiritus
29-07-2022, 15:16
Wgl panuje jakaś dziwna mania straszenia o braku na dane rzeczy po czym ceny lecą w kosmos.
Ze swojego ogródka całkiem niedawno była akcja, że braknie magazynków do AR-15. Ludzie kupowali po 20 sztuk jakby jutra miało nie być. Po tygodniu ceny 200% względem tej normalnej. Pech chciał, że akurat potrzebowałem taki magazynek to znajomy i tak i tak zamawiał większą ilość z USA więc nawet taniej wyszło niż ceny sprzed podwyżki.
Nie wiem czy wiecie ale kart pamięci za chwile braknie :twisted:
"owczy pęd", "zachowanie stadne", często poruszana kwestia w marketingu, nawet w podstawach jest to dobrze omówione jako element kampanii sprzedażowej.
Kolejki na stacjach paliw "bo braknie paliwa" lub kolejki do bankomatów "bo braknie gotówki", to widzieliśmy i wiemy jakie ma podłoże, ludzie są obecnie bardzo podatni pod takie akcje.
Nie kumam o co ludzie mają pier*olca z tym cukrem. Mi paczka kg starcza na ponad rok...
Chyba faktycznie cukier to najgorszy narkotyk.
Też nie wiem o co chodzi z tym cukrem - u nas w sklepie (który jest tak polski jak ten cukier) cukru pod dostatkiem.
A ja słodzę, ale miodem - ostatnio była dostawa, przecenionego, o 37%. Więc tej "słodkiej komedii" zupełnie nie kumam.
Motyla noga, dyskusja jest ale zero oceny kadru, modela, techniki i jaki sprzęt :(
Ja cukier kupuję tylko do ciast i deserów, które go wymagają, cała reszta od dawien dawna słodziki lub zamienniki cukru.
Czekam jak ktoś w internetach krzyknie że octu brakuje i ludzie będą kupowali po 30 butelek na zapas :)
To ja spytam co to za szkło ?
Cosina MC 135mm f/2.8 na Nikon Zfc
andystar
30-07-2022, 21:58
Dobrze jest mieć 50 kg cukru i 5 kg drożdży.
Z czegoś trzeba robić drożdżówki.
drożdżówki.
tak u was mówią na bimber? :D