PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Entomolog

hudy1
20-07-2022, 16:57
Entomolog
64788

sufenta
20-07-2022, 20:07
Nie porywające, ale ładne. Ładne światło, ładny pomysł, ładne gratulacje. Dużo ładniejsze od poprzednich prac kolegi, które były wydumane i bez treści.

hudy1
20-07-2022, 20:31
Dużo ładniejsze od poprzednich prac kolegi, które były wydumane i bez treści.
Powinno brzmieć "moim zdaniem", ponieważ moim nie. :D

gniady
24-07-2022, 15:24
Powinno brzmieć "moim zdaniem", ponieważ moim nie. :D
Nie domyśliłeś się, że każdy z komentujących wyraża swoje zdanie, a nie Twoje? ? xD

odzio
24-07-2022, 21:21
No, niektórzy jednak się wyrażają tonem wszechwiedzy, jednym możliwym słusznym zdaniem. Więc różnie to bywa. Jak dla mnie zdjęcie bardzo fajne i klimatyczne :)

Grzesiek_G
29-07-2022, 06:48
Bardzo ciekawe zdjęcie, klimatyczne, tak. Zmieniłbym tylko kierunek spojrzenia, wydaje się nieco sztuczny. Być może dlatego, że prawej dolnej części zdjęcia , w mocnym punkcie znajduje się coś, co wzrok przyciąga.

fafniak
30-07-2022, 09:47
Dobry portret.
To chwytanie za okulary jest dobrym zabiegiem choć bardzo oklepanym. Robi dobra robotę.
Natomiast mam pewne obiekcje co do kadru. Otwarcie takie szerokie na prawą stronę u mnie powoduje chęć zobaczenia także tego czemu przygląda się bohater zdjęcia. A tego nie ma
Gdy przytniemy prawą stronę i damy bardziej w kwadrat robi się sytuacja "prostsza" bo mamy po prostu dobry portret i nie szukamy źródła zainteresowania tego pana.

- - - - kolejny post - - - - - -

Dobry portret.
To chwytanie za okulary jest dobrym zabiegiem choć bardzo oklepanym. Robi dobra robotę.
Natomiast mam pewne obiekcje co do kadru. Otwarcie takie szerokie na prawą stronę u mnie powoduje chęć zobaczenia także tego czemu przygląda się bohater zdjęcia. A tego nie ma
Gdy przytniemy prawą stronę i damy bardziej w kwadrat robi się sytuacja "prostsza" bo mamy po prostu dobry portret i nie szukamy źródła zainteresowania tego pana.

notdot
30-07-2022, 09:57
Dobry portret.

też tak uważałem aż w końcu dostrzegłem mały jasny punkcik tuż przed modelem i stwierdziłem, że to owad na który patrzy owy entomolog

fafniak
30-07-2022, 10:39
Ok. Nie zauważyłem :)

edytarice
28-11-2022, 23:06
jestem na tak, choc nie wiem czy te studyjne specjalne efekty to sa przekonujace wystarczajaco