PDA

Zobacz pełną wersję : [ Lotnicze ] Mitsu

krunz
09-07-2022, 00:06
Elo,

Dyskretny uśmiech Business Class :)

64518

Ligo
09-07-2022, 00:12
Ślicznota.

Czy pilot dostał mandat za niemanie kółek przy lądowaniu?
I to chyba z tej samej fabryki, co Zero robiła?;-)

krunz
09-07-2022, 01:07
Ślicznota.

Czy pilot dostał mandat za niemanie kółek przy lądowaniu?
I to chyba z tej samej fabryki, co Zero robiła?;-)

Małe kółka to mały mandat ;)
To aż tak stary dziadek jak Zero to nie jest ale firma się zgadza :)

odzio
11-07-2022, 11:48
aaa no to mandatu raczej nie było, te samoloty przecież musiały tylko wystartować :D

Uroczy uśmieszek i ładne wykadrowane. Ciągle mnie fascynuje jak się Wam udaje zrobić ostry korpus samolotu z obwódką śmigieł :D Exif pokazuje 1/125s... a samolot już po rozbiegu... jak to tak?

mori
12-07-2022, 10:58
Świetne!

krunz
16-07-2022, 23:04
aaa no to mandatu raczej nie było, te samoloty przecież musiały tylko wystartować :D

Uroczy uśmieszek i ładne wykadrowane. Ciągle mnie fascynuje jak się Wam udaje zrobić ostry korpus samolotu z obwódką śmigieł :D Exif pokazuje 1/125s... a samolot już po rozbiegu... jak to tak?

Hehe 1/125 toż to spokojny czas jest :) W heli często trzeba zejść do 1/20 aby wirnik zamknąć. Tutaj było w miarę prosto. Samolot był jednak jeszcze dość daleko i skrót perspektywy na 500mm robi swoje. Jego rozmiary kątowe przy tym czasie i odległości nie zwiększają się na tyle aby rozmyć kontury samolotu a wystarcza aż nadto aby rozbujać śmigła.

Świetne!

Dzięki!

Ligo
17-07-2022, 04:44
To chyba ani start, ani lądowanie, tylko low pass nad lądowiskiem.
Przynajmniej tak mi się wydaje, ale to krunz najlepiej wie.

krunz
17-07-2022, 22:35
To chyba ani start, ani lądowanie, tylko low pass nad lądowiskiem.
Przynajmniej tak mi się wydaje, ale to krunz najlepiej wie.

Nie wiem jak to odgadłeś ale rzeczywiście to był niski przelot.

Ligo
17-07-2022, 23:14
Nie ma żadnej filozofii, bo przy starcie to nie ten kąt wznoszenia. A do przyziemienia powinien mieć już dawno wysunięte podwozie.
Swoją drogą trzeba mieć stalowe jaja, żeby robić low pass 2 metry na ziemią.