Zobacz pełną wersję : Gdzieś w Polsce...
1
Szyb naftowy niedaleko Dębicy
64462
2
Cerkiew Ikony Matki Bożej „Wszystkich Strapionych Radość” w Koterce
66236
jacek dr
13-09-2022, 19:22
dojazd do Koterki, jest trochę z zaskakujacym finiszem ,jedziesz i nagle granica :grin: Fajne miejsce z klimatem i ciekawą historią.
Trochę można jescze podprostować.
Na zdjęciu cerkiew wygląda jakby przyjechała do Koterki ;) chmury i rozmyte drzewa sprawiają wrażenie panoromowania
3
Radiostacja gliwicka
70613
4
elektrownia w Opolu
71549
Kojocisko
27-04-2023, 19:10
Fajna ta seria
Fajna ta seria
Dziękuję:)
Wind Mill
29-04-2023, 22:17
W rzeczy samej, dobra seria.
5
Na granicy pięknej pogody i ulewy.
Kościół Znalezienia Krzyża Świętego i Matki Boskiej Częstochowskiej, "Kościół w polu"
71597
Coś mnie wzięło ostatnio na zdjęcia elektrowni... Tym razem poszedłem w kwadrat. Myślę, że przy odbiciach to sensowne rozwiązanie.
6
Elektrownia w Rybniku
71692
Rafaello666
02-05-2023, 19:19
Zakłady przemysłowe fajnie się fotografują w nocy. Widzę, że kręcisz się z aparatem w moich okolicach. Blisko Nysy jest ciekawe miejsce, które często mijam autem. Wytwórnia etanolu ;) W nocy, z drogi wygląda obłędnie, aczkolwiek jeszcze nie byłem fotografować. Może w najbliższy weekend podjadę. Dzięki za inspirację :)
Jak jestem na "gościnnych występach", to nie omieszkam stanąć w fajnym miejscu ze statywem :)
Co do fabryki koło Nysy... Zerknąłem na szybko na zdjęcia w internetach i rzeczywiście wdzięczny obiekt. Zapisuję na liście :)
7
Radioteleskop w Piwnicach koło Torunia
72206
krzysztofz24
17-05-2023, 00:39
Najbardziej fabryki do mnie "trafiaja";-).
choc cala seria spoko pomysl.
Świat, który odchodzi...
8
72842
9
72843
krzysztofz24
03-06-2023, 01:13
9 ma lepszty klimat przemijania niz 7...
10
Wiadukt kolejowy w Bolesławcu
73468
Wind Mill
23-06-2023, 22:09
Na pierwszy rzut oka, w sumie na drugi, bo pierwszy to miniaturka na belce, bardzo się podoba.
Za drugim (trzecim) spojrzeniem, dokuczają małe mankamenty - trochę się położyła perspektywa i "ołówkowość" słupów i drutów - to chyba wina obróbki.
Ale niebo plus iluminacja wiaduktu nadal robią robotę.
Na pierwszy rzut oka, w sumie na drugi, bo pierwszy to miniaturka na belce, bardzo się podoba.
Za drugim (trzecim) spojrzeniem, dokuczają małe mankamenty - trochę się położyła perspektywa i "ołówkowość" słupów i drutów - to chyba wina obróbki.
Ale niebo plus iluminacja wiaduktu nadal robią robotę.
Dziękuję za opinię...
Nie bardzo rozumie "ołówkowość", że za kontrastowe?
Wind Mill
24-06-2023, 16:10
Tak, bez opisu można nie zrozumieć, o co mi chodzi.
Przypominają rysunek ołówkiem, w szczególności na kalce. Do tego jakieś rozmazanie tła wokół (bywa we wspomnianej technice rysunku) - przypuszczam, iż to może efekt ciągania z cieni?
Tak, bez opisu można nie zrozumieć, o co mi chodzi.
Przypominają rysunek ołówkiem, w szczególności na kalce. Do tego jakieś rozmazanie tła wokół (bywa we wspomnianej technice rysunku) - przypuszczam, iż to może efekt ciągania z cieni?
Z cieniami może być, bo zdjęcie robiłem już przy głębokiej niebieskiej godzinie z filtrem ND500 i czas 45 sekund. Zależało mi na rozmyciu chmur, a te jak na złość powoli się przesuwały. No i zdjęcie wyszło delikatnie ciemne, stąd kombinacje.
jendrzej_44
19-09-2023, 15:39
12/ Zamek Czocha w Leśnej
12/ Zamek Czocha w Leśnej
Oczywiście... Za dużo tych zamków mam ostatnio...
Głupi błąd...
ck_dezerter
19-09-2023, 16:51
To chyba Czocha a nie Moszna?
To chyba Czocha a nie Moszna?
Tak, biję się w pierś... czeski błąd
13
Zamek Książęcy w Oleśnicy
77124
14
Elektrownia w Bełchatowie
78142
Niezły industrial jak z innej planety. Chyba chciałbym więcej dołu. Zdaje się, że jest tam wielka maszyna odkrywkowa, mz fajnie jakby była w kadrze
Niesamowity widok
I chyba fajnie, że nie poszedłeś w klimat grozy
Kolejny industrial
15
Elektrownia w Skawinie
78318