Zobacz pełną wersję : Zabawa w RAWki 13/2022 [EX3] - GŁOSOWANIE
Dobry, wtorkowy wieczór! :)
Przystępujemy do głosowania w 13 edycji zabawy. Mamy ponownie 13 prac :) Cos dużo tych trzynastek, dobrze, że to nie piątek :)
Głosowanie ma charakter publiczny. Głosujemy wg zmian, które zostały przegłosowane w wątku z ankietą: LINK (https://forum.nikoniarze.pl/threads/310382-Zabawa-w-Rawki-eksperymentalny-cykl-zabaw)
Proszę pamiętać aby nie oddawać głosu na swoją pracę. Głos taki będzie nie ważny (patrz: regulamin).
Autorem zdjęcia jest: spiritus
spiritus - proszę o przyznanie dodatkowych 10 punktów za najlepszą Twoim zdaniem obróbkę i 5pkt pocieszenia dla drugiej. W wiadomości prywatnej lub poprzez mail zgłoszeniowy, przed zakończeniem głosowania :)
Termin głosowania zakończy się za 3 dni - Piątek (17.06.2022)
Numer danego zdjęcia znajduje się NAD nim.
W przypadku remisu nastąpi jednodniowa dogrywka.
Po skończonym głosowaniu proszę o wypowiedzenie się na temat zwycięskich prac.
"Oryginał"
63883
Paczka z pracami znajduje się tu => klik (https://drive.google.com/file/d/1O8El5d5s7MTIUtSOqdJCcMv0p4i1GNmH/view?usp=sharing)
Zachęcam do pobrania paczki aby porównać zdjęcia w pełnym rozmiarze.
WASZE PROPOZYCJE
1
63893
2
63892
3
63891
4
63890
5
63889
6
63888
7
63887
8
63886
9
63885
10
63884
11
63896
12
63895
13
63894
Po zakończonym głosowaniu zostanie ujawniona lista autorów wraz z numerami zdjęć.
Jeżeli ktoś się nie zgadza na ujawnienie to proszę o PW z taką informację.
Za chwilę otrzymacie na skrzynkę numer, pod którym znajduje się Wasza praca :)
Proszę Jacek_Z o belkę :)
Zapraszam :-)
.
ale teraz za to pierwszy :)
spiritus
14-06-2022, 22:15
O cholera, takiej frekwencji się nie spodziewałem. Najs ;)
Jestem ciekaw z czym mieliście problemy.
Punkty przyznam i zagłosuję dopiero jutro aby obejrzeć wszystko na spokojnie na komputerze.
siemalysy
14-06-2022, 22:25
ale teraz za to pierwszy :)
Chciałbyś ;)
Chciałbyś ;)
no dobra :(, ale przynajmniej swoją poznałem :)
Po 12 głosujących, jedna praca daleko z przodu.
Potem siedem prac ma po 1 głosie i dalej już jest pustka :D
Jestem ciekaw z czym mieliście problemy.
Znalezieniem odpowiedniego uwydatnienia mocnego punktu w kadrze, nie szkodząc przy tym reszcie ...
Jeśli by przyjąć, że obróbka miałaby być tworem artystycznej wyobraźni, to trudno nie jest, ale zdjęcie zamienia się w potworka :D
Jeśli by przyjąć normalne kanony, to to zadanie było dość trudne do wykonania :)
Jeśli by przyjąć fotografię jako dokumentacyjną, to w zasadzie niewiele trzeba było by robić.
Ja sobie trochę poszalałem, a trochę nie :)
a ja miałem problem na którą zagłosować :(
Jeśli by przyjąć normalne kanony, to to zadanie było dość trudne do wykonania
Jeśli by przyjąć fotografię jako dokumentacyjną, to w zasadzie niewiele trzeba było by robić.
w 100% się pod tym podpisuję
pumeeque
15-06-2022, 17:12
Dobry dzień, zagłosowane :)
O jacie jacie, kogo moje oczy widzą xD
Dziękować, kłaniam się nisko i stópki całuję w podzięce xD
stópki całuję w podzięce xD
A ten znowu z tym fetyszem... I znowu trzeba go będzie deską prostować...
pumeeque
15-06-2022, 17:46
O jacie jacie, kogo moje oczy widzą xD
Dziękować, kłaniam się nisko i stópki całuję w podzięce xD
ho ho ho :DD
Fajnie tu znów być 8-)
A ten znowu z tym fetyszem... I znowu trzeba go będzie deską prostować...
Moge ja? Moge ja? :D
Moge ja? Moge ja? :D
Czyń honory.
https://64.media.tumblr.com/c769036b6ce7eed5d1a678f38d307b1a/tumblr_n9azm7nm5u1r7c92bo1_500.gif
Głosujemy, głosujemy [emoji846]
Wybaczcie, zupełnie mi wyleciało z głowy, że dzisiaj się kończy ankieta, sąsiad podrzucił mi sprzęt do naprawy i zeszło....
Podsumuję rano.
Podsumowanie :)
Mamy wybitnie dużo prac na podium.... :)
1 miejsce na podium zajął kipcior
2 miejsce zajęli: Fotolatryk Bartek janu3 crusiek
3 miejsce zajęli HungryHyena spiritus sneer
Autor przyznał 10 pkt pracy nr 5 oraz przyznał 5 pkt pracy nr 13
Przesyłam gratulację dla zwycięzców.
kipcior - prosimy o RAWka do nowej edycji :)
Zachęcam do napisania kilku słów od siebie o zdjęciach, obróbce, jeśli napiszecie w ciągu 24h, przyznane zostaną dodatkowe punkty :) :)
#1 kipcior
63949
#2 Fotolatryk
63950
#2 Bartek
63951
#2 janu3
63952
#2 crusiek
63953
#3 HungryHyena
63954
#3 spiritus
63955
#3 sneer
63956
#Prace wy RÓŻnione
+10 pkt: Bartek,
63951
+5 pkt: crusiek
63953
Miłego dnia! :)
Wdrożony program Podium +++? :mrgreen:
To będzie ciężkie dla budżetu D: ale co tam, raz się żyje :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
Powiem szczerze po 3 rundach, że ten model głosowania niewiele zmienia. ba, po 3 rundach otarliśmy się 2krotnie o dorgywki i jak widać wyniki również bywają ciekawe :)
Pomijam fakt, że mi osobiście nie leży :)
To co? Powrót do poprzedniego?
Raczej tak, ale ostatecznie wynik ankiety będzie decydujący, odpalę takową wraz ze startem nowej zabawy.
Dodrukuje sie głosy :mrgreen:
[emoji23][emoji23][emoji23]
Ja tam nie wiem, dawno mnie nie było, teraz wziąłem udział i wygrałem, więc system wydaje się być bardzo dobry ;) No chyba, że to promocja dla powracających ;)
Nie podobały mi się kolory oświetlenia na oryginale więc je pozmieniałem. Świat jest za mało kolorowy. Beton wygląda beznadziejnie, a przecież mówią że w mieście powinno być więcej zieleni ;)
Filary na rzece szaro-bure betonowe. A jakby tu była mgła w przyszłości...
Na koniec wyostrzyłem, odszumiłem i poszło.
Jadę co pofocić i wyślę rawa wieczorem.
kipcior myśl nad rawkiem, a ja tym czasem "popedałuję" sobie kajakiem, dawno mnie na rzece nie widzieli.
https://i.pinimg.com/736x/3f/05/1f/3f051f9e992fd301a7323714af7ed25c--art-rooms-childhood-memories.jpg
kipcior myśl nad rawkiem, a ja tym czasem "popedałuję" sobie kajakiem, dawno mnie na rzece nie widzieli.
A relacja live z topienia trufla gdzie? xD
Nie wiem, czy chciałbyś takie gore oglądać [emoji1787][emoji23]
Tak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!
Tak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!
+1. :mrgreen:
Chcemy zobaczyć relację lajw jak Kraken zjada Nornique'a :mrgreen:
W Bełtyku to najwyżej jakiś mikroKrakenik urośnie. I to on będzie zjedzony, nie Nornique. ¯\_(ツ)_/¯
Ale nie sprecyzował gdzie płynie tym swoim pontonem :roll:
Z Juszkowa w nieznane [emoji6]
Dwie sekundy później utopił telefon. :mrgreen:
Kurna, gdzie ja telefon posiałem....
Piszę siłą woli [emoji1787]
Gratulacje dla zwycięzcy i całego podium, oraz wielkie dzięki za wyróżnienie 63959
Obróbka jak obróbka bez jakiś większych trudności za to kadrowanie problematyczne, więc postanowiłem zastosować trójpodział w poziomej jak przy krajobrazie i za pierwszą linię 1/3 uznałem linię nawierzchni mostu, tak żeby wyszły trzy strefy, pierwszy plan: woda, drug:i most-tramwaj, budynki, trzeci: niebo, korciło mnie też ustawienie filarów mostu symetrycznie ale nie komponowało się to w całość więc zostawiłem niesymetryczność.
spiritus
18-06-2022, 15:30
Dzięki za głosy i podium :D
Ja kadrowałem aby linie krzyżowały się pomiedzy tramwajem a mostem w okolicy środka tramwaju. Wolę jednak przygaszone kolory i do tego starałem się dążyć. Z tego też powodu nie dałem wyróżnienia zwycięskiej pracy, choć przypuszczałem na samym początku, że wygra. Dodatkowo wyostrzenie i lekkie przygaszenie ekspozycji na wszystkim poza tramwajem. To by było chyba na tyle z obróbką.
Gratuluję pudenialsom i cieszę się, że tyle osób wzięło udział.
Co do sposobu głosowania to też uważam, że jest uciążliwe bo chciałoby się zagłosować na więcej... a się nie da. Dodatkowo poprzednie głosowanie jakby bardziej ukazywało kto jest na czele stawki, teraz to są różnice jednego, może dwóch głosów i nie do końca wiadomo kto jest lepszy a kto ma zwyczajnie farta bo akurat komuś się dana praca spodobała.
Wprowadziłbym punkty karne za nie przesłanie rawa do następnej zabawy. Wielokrotnie było tak, że ktoś wygrał ale z pewnych przyczyn nie wyśle rawa bo jest na wyjeździe, zmarł mu chomik... czy mu się nie chce i zmyśla (oby nie). ;)
Wprowadziłbym punkty karne za nie przesłanie rawa do następnej zabawy. Wielokrotnie było tak, że ktoś wygrał ale z pewnych przyczyn nie wyśle rawa bo jest na wyjeździe, zmarł mu chomik... czy mu się nie chce i zmyśla (oby nie). ;)
wyrywanie paznokci, publiczne biczowanko, i kilka jeszcze raarytasów :) Jestem za ;)
spiritus
18-06-2022, 16:01
sadocreciomaso
Dwie sekundy później utopił telefon. :mrgreen:
Ale jakie ma w deche okularki :D Że niby go słońce razi :mrgreen:
Ale jakie ma w deche okularki :D Że niby go słońce razi :mrgreen:
Przywykł do ciemnych tuneli. Tu dodatkowo woda jako lustro działa. Nawet Kreta może w takich warunkach razić. :mrgreen:
Mają świetnie działający filtr polaryzacyjny :)
spiritus
18-06-2022, 16:55
Nie ściemniaj nam tu, nie wyglądają na takie co nimi można kręcić 360st xD
Nie ściemniaj nam tu, nie wyglądają na takie co nimi można kręcić 360st xD
:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:
Powiem tak, w tych brylach praktycznie nie widzę ekranu telefonu, tak czy inaczej działają świetnie i łapią fajne kadry :)
:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:
Powiem tak, w tych brylach praktycznie nie widzę ekranu telefonu, tak czy inaczej działają świetnie i łapią fajne kadry :)
Laski nie widzą, że sie na nie gapisz :mrgreen:
Posłałem rawa żeby punktów karnych nie dostać ;)
spiritus
18-06-2022, 20:45
Posłałem rawa żeby punktów karnych nie dostać ;)
Podeślij na pw jak możesz :D
Wyjeżdżam na 3 tyg i nie wiem jak będzie z czasem teraz. Wieczorem mam akurat czas aby to ogarnąć ;)
RAWek otrzymany, jedna praca na skrzynce a zabawa jeszcze nie ruszyła, szok.
Jutro startujemy.
Zapraszam do nowej ZABAWY (https://forum.nikoniarze.pl/threads/311820-Zabawa-w-RAWki-14-2022-EX4)
Powiem szczerze po 3 rundach, że ten model głosowania niewiele zmienia. ba, po 3 rundach otarliśmy się 2krotnie o dorgywki i jak widać wyniki również bywają ciekawe :)
Pomijam fakt, że mi osobiście nie leży :)
ooooooo mądrze gada, dać mu dżdżownicę