PDA

Zobacz pełną wersję : Biznes foto, fotografia ślubna

Jastrząb
31-05-2022, 14:41
Cześć.
Noszę się z zamiarem otworzenia biznesu foto, raczej ukierunkowanego na rynek ślubny.
Szukam partnera, wspólnika aby lepiej to zaplanować, a później skalować.
Domyślam się, że branża ucierpiała przez ostatnie dwa lata.
Oczywiście zdaję sobie sprawę, że konkurencja jest ogromna.
Zarówno ze strony uznanych, z ugruntowaną pozycją firm, jak i małych podmiotów stosujących dumpingowe ceny.
Przez wiele lat pracowałem w branży, gdzie konkurencja była równie ogromna, jak nie większa. Jednak tam bariery wejścia na rynek były kilkadziesiąt razy większe.
Zapraszam do dyskusji, wszelkie za i przeciw będą mile widziane.
A jeżeli ktoś chce się spotkać i przegadać sprawy przy winku, czemu nie. :)
Michał.

Cosnek
31-05-2022, 15:44
Nie nastawiaj się na to, że to fotografia będzie jedynym źródłem twoich przychodów. To może się skończyć wpakowaniem w długi i frustracją. No chyba że masz więcej klientów niż czasu a kalendarz zabukowany na pół roku do przodu. Mam kilkuletnie doświadczenie w fotografowaniu wesel, chrzcin czy innych event-ów. Zawsze miałem inne żródło zarobku, na wszelki wypadek. Fotografia to ciężki kawałek chleba, samo pstrykanie to niewielka część pracy, większość czasu spędzisz przed komputerem, na rozmowach z klientem, reklamie itd. Ogólnie do tego interesu trzeba być dobrze zorganizowanym. Więcej powiedzą Ci bardziej doświadczeni koledzy. W każdym razie powodzenia.

andystar
31-05-2022, 17:11
Przeczytaj
https://fotoblogia.pl/17894,fotografowie-na-skraju-ubostwa-wiekszosc-ma-problemy-finansowe