tigre251
09-07-2007, 18:48
Czy ktoś ma lampę CULLMAN 40 AF Powerzoom? Jak nią sprawnie wykrozystać z Nikonem D70?
Wizualnie to lampa prezentuje się bardzo profesjonalnie z NikonemD70, lepiej niż SB-600.
Lampa wykaraskałem z Nikona F50.
W lampie są 3 opcje: TTL, M i ML. Poza tym działa ZOOM i jest przełącznik synchronizacj który nie wiem do czego jest przełączałem nie widzę rezultatów synchronizacji:)
TTL nie działa wogole na żadnej z konfiguracji z D70
M działa tylko w trybie FULL (na maxa błysk w lampie) lub w opcji "1/16" w ktorej zdjecia nawet wychodzą.
Trybu ML nie rozgryzlem jeszcze, ale wstępnie widzę ze nie działa wogóle.
Jeżeli ustawię w Nikonie D70 TTL to nie mogę wyzwolić błysku, działa natomast w M i Commander mode :-)
Jakieś sugestie?
Wizualnie to lampa prezentuje się bardzo profesjonalnie z NikonemD70, lepiej niż SB-600.
Lampa wykaraskałem z Nikona F50.
W lampie są 3 opcje: TTL, M i ML. Poza tym działa ZOOM i jest przełącznik synchronizacj który nie wiem do czego jest przełączałem nie widzę rezultatów synchronizacji:)
TTL nie działa wogole na żadnej z konfiguracji z D70
M działa tylko w trybie FULL (na maxa błysk w lampie) lub w opcji "1/16" w ktorej zdjecia nawet wychodzą.
Trybu ML nie rozgryzlem jeszcze, ale wstępnie widzę ze nie działa wogóle.
Jeżeli ustawię w Nikonie D70 TTL to nie mogę wyzwolić błysku, działa natomast w M i Commander mode :-)
Jakieś sugestie?