Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] 3 wcielenia Charlotte
mam nadzieje ze Wam sie modelka nie znudzila... udalo mi sie wygrzebac jeszcze kilka pstrykow
modelka: Charlotte
wizaz/stylizacja: Dorota Hayto
milego ogladania
1.
http://psychodelic.org/%7Esailor/gaga/charlotte/s1_PFA3158bw.jpg
2.
http://psychodelic.org/%7Esailor/gaga/charlotte/s_PFA3132.jpg
3.
http://psychodelic.org/%7Esailor/gaga/charlotte/s_PFA3194.jpg
4.
http://psychodelic.org/%7Esailor/gaga/charlotte/s_PFA3203.jpg
5.
http://psychodelic.org/%7Esailor/gaga/charlotte/s_PFA3204.jpg
Wszystkie są świetne, najbardziej jednak podchodzi mi 4ka, chociaż mam wrażenie, że dłoń trochę masywnie wyszła, ale może mi się tylko wydaje.
A mi najbardziej podoba się trójka. Najmniej jedynka. Reszta gdzieś w środku :D
...a ja nie widze zdjec :( we wczesniejszym Twoim poscie tez mi sie nie wyswietlaja
...a ja nie widze zdjec :( we wczesniejszym Twoim poscie tez mi sie nie wyswietlaja
Bo to post exclusive - nie wszyscy mają dostęp ;)
Fotki fajne, bardzo mi odpowiada ta stylizacja no i Charlotte urocza :)
1 najbardziej mi się podoba, ale ja tu widzę 5 wcieleń ;)
KS
napisalem juz gdzie indziej ale zapomnialem dodac, ze modelka jest swietna...tutaj natomiast 4 mnie najbardziej :)
wszystkie bardzo dobre.
2,4,5 naj... lubię taki kadry :)
Madziulek
09-07-2007, 14:36
1 jakaś taka mdła :lol: ;-)
już więcej nic nie napisze bo znów mnie zlinczujesz ;-) :D
a poważnie super sesja najbardziej podoba mi się 4,2,5 , 1 dokładnie w tej kolejności
3 też jest ciekawa ..ale chyba najbardziej udziwniona , nie pasuje mi apaszka do stroju a tym bardziej ten zegarek , ale to tylko moje zdanie :)
Jak zwykle bombowo, modelka ekstra, ale jedynka taka jakaś zadymiona wyszła. Celowy zabieg?
jedynka wg mnie rewelacyjna.
Pytanko - jak na piatce zrobiłes tło.. czy orginalnie było całe białe.? czy może jest faktycznie takie samo jak wyglada na zdjęciu.? czy to jednolity material dowalony fleszem? Przyda mi się odpowiedź.
k2-kabala
09-07-2007, 16:18
Po dacie rejestracji widzę, że jesteś „starym” użytkownikiem tego portalu, posiadasz spore doświadczenie – widziałem Twoją stronę. Ja jestem nowym uczestnikiem tego forum i mam nadzieje, że nie popełnię nietaktu krytykując Twoje prace, nie zamieściłem jeszcze swoich prac, ale mam nadzieje, że sam fakt uczestnictwa w tym forum pozwala mi na krytykę.
nr 1 jest najlepszym zdjęć z tych 5, kadr, światło, pomysł, modelka
nr 2 do strony technicznej nic nie mam, niepodobna mi się ustawienie modelki a dokładnie jej nos – wyszedł po prostu nieładnie i jest po prostu wielki, skupia mój wzrok i nie pozwala mi skoncentrować się na całym zdjęciu
nr 3 podoba mi się, może rzeczywiście ta apaszka jest zbędna, mimo że robi ciekawy efekt –nadaje ekspresji
nr 4 jest na drugim miejscu po nr 1 kadr, światło i modelka OK.
nr 5 tak jak nr 2, tylko, po co ta apaszka, brak pomysły na zdjęcie, ładnie rozświetlone tło.
Mam nadzieje, że nikogo nie uraziłem swoją opinią.
Pozdrawiam
Jedynka świetna. Przypomina mi czasy gdy na mieście były pracownie fotograficzne, a nie "fotolaby". Takie zdjęcie z wystawy - ale w najlepszym gatunku.
Mam małe pytanie co do 4 (kadr bardzo mi się podoba). Co się dzieje z cerą modelki poniżej linii okularów? Szczególnie na lewym policzku. To jakieś cuda ze światłem czy inna obróbka lub jej brak?
4 interesująca, fajnie wygląda w BW, najlepsza chyba z całej sesji ;)
czwóreczka przemawia do mnie intensywnie!
Bo to post exclusive - nie wszyscy mają dostęp ;)
oo dostalem dostep :)
Dla mnie 4 najlepsiejsza. :)
Zbigniew
09-07-2007, 17:08
Jak dla mnie wszystkie nieparzyste są najlepsze. Ale zawsze jakiś inny byłem ... :(
Mnie najbardziej podoba się 3
Fotki super. Najlepsza wg mnie jest 4ka a najmniej podoba mi sie nr 2 (nie wiem dlaczego, ale kojarzy mi sie z więziennictwem brakuje tylko tabliczki z numerkiem:)). Zdjęcia rewelacyjnie wykonane.
jedynka taka jakaś zadymiona wyszła
zadymiona?? nie rozumiem ;) .. to normalny b&w jest
jak na piatce zrobiłes tło.. czy orginalnie było całe białe.? czy może jest faktycznie takie samo jak wyglada na zdjęciu.?
tlo jest/bylo szare.
sam fakt uczestnictwa w tym forum pozwala mi na krytykę.
alez oczywiscie ;)
odpowiadajac - na 3 i 5 apaszka "robi" cale zdjecie .. bez niej by raczej nie mialo racji bytu ;)
pytanie co do 4 (kadr bardzo mi się podoba). Co się dzieje z cerą modelki poniżej linii okularów? Szczególnie na lewym policzku. To jakieś cuda ze światłem czy inna obróbka lub jej brak?
na lewym opoliczku widzisz normalna kobieca deliaktna niezblurowana i nie zamieniona w plastik skore, ktora po doswietleniu kontra ukazuje swa fakture i wyglada wlasnie tak.
w obecnych czasach faktycznei powinna byc wygladzona pedzelkiem .. ale gwarantuje ci ze na duzym powiekszeniu nie razi .. a przynajmniej wyglada naturalnie :)
Dla mnie 1 i 4.
Do 1 nic bym nie dodawał i nie ujmował natomiast na 4 coś mi ta "gęsia skórka" z lewej strony twarzy się nie widzi.
Jakoś nie lubię retuszów ale tu by się przydał.
Takie to moje zdanie.
Ogólnie bardzo fajnie.
ja napiszę tylko o 2, która jest zdecydowanie najsłabsza ze wszystkich zdjęć a nawet jest bardzo słaba. dlaczego. IMO po pierwsze, mało oryginalny kadr. po drogie, koloru tła chyba nie przemyślałeś ponieważ zupełnie nie pasuje do skóry i reszty barw. ani nie kontrastuje ani nie uzupełnia. po trzecie, różnica w kolorze skóry między pomalowaną twarzą a ramionami i dekoltem jest nieprzyzwoicie duża i po prostu wygląda to bardzo źle.
ja napiszę tylko o 2, która jest zdecydowanie najsłabsza ze wszystkich zdjęć a nawet jest bardzo słaba. dlaczego. IMO po pierwsze, mało oryginalny kadr. po drogie, koloru tła chyba nie przemyślałeś ponieważ zupełnie nie pasuje do skóry i reszty barw. ani nie kontrastuje ani nie uzupełnia. po trzecie, różnica w kolorze skóry między pomalowaną twarzą a ramionami i dekoltem jest nieprzyzwoicie duża i po prostu wygląda to bardzo źle.
coz .. roznica kolorow skory wcale niejest tak wielka, przynajmniej u mnie na monitorze i na odbitce.
co do tla - neutralne, co do kadru - wiekszosc klasycznych kadrow jest malo oryginalna :)
coz .. roznica kolorow skory wcale niejest tak wielka, przynajmniej u mnie na monitorze i na odbitce.
co do tla - neutralne, co do kadru - wiekszosc klasycznych kadrow jest malo oryginalna :)
nie do końca się z tobą zgodzę. diabeł tkwi w szczegółach i z prostego kadru można zrobić oryginalny obraz, trzeba tylko mieć pomysł. co do tła to na pewno nie jest ono neutralne. neutralnym nazwałbym tło czarne lub białe, w zależności od zdjęcia. ten kolor zupełnie nie współgra z innymi, wręcz sie gryzie. po prostu kolorowa papka.
Cód, miód i orzeszki. :)
Nie lubisz jak się ludziska zepiają, to i ja będę grzeczny. :D
nie do końca się z tobą zgodzę. diabeł tkwi w szczegółach i z prostego kadru można zrobić oryginalny obraz, trzeba tylko mieć pomysł. co do tła to na pewno nie jest ono neutralne. neutralnym nazwałbym tło czarne lub białe, w zależności od zdjęcia. ten kolor zupełnie nie współgra z innymi, wręcz sie gryzie. po prostu kolorowa papka.
wiesz .. podrzuce ci Charlotte na sesje .. pokaz ten prosty i oryginalny obraz ....
nie wiem skad u ciebie ta wiedza (mniemam ze z duzego praktycznego doswiadczenia) .. zapewniam cie jednak ze ani bialy ani czarny nie sa kolorami neutralnym a raczej bardzo agresywnymi.
Nie lubisz jak się ludziska zepiają, to i ja będę grzeczny.
alez czepiaj sie .. nie lubie jedynie gdy ludzie czepiaja sie ******* :)
alez czepiaj sie .. nie lubie jedynie gdy ludzie czepiaja sie ******* :)
Ech, to nie ma się do czego przyczepić. Okropne! :D
Witam,
Wiec ja jeszcze swoje 3 grosze dodam;).
ad.1 Bardzo mi sie podoba ten portret, kompozycja oraz BW. Jedynie oczka gdyby były ciut ostrzejsze.
ad.2. OK
ad.3 Swietne, i ten wiaterek, podoba mi się poza.
ad.4 Super! Ehh ten wyraz twarzy, człowiek gotów się zakochać. ;)
ad.5 Ok
FPiękna modelka!:)
Pozdrawiam,
AMI
Sebastiann
10-07-2007, 22:03
cała seria świetna!
perfekcja, jak zwykle :-)
a w jedynce futerko jeszcze milsze niż na poprzednich ujęciach (http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=30923)
paparazzo
11-07-2007, 11:10
Przedze wszytskim musze powiedziec, ze bardzo udana sesja :)
Charlotte w roznych obliczach: od spokojnej ulozonej dziewczyny (2), kokietki (4), panny z pazurkiem (5) po dame (3 i 1)
I jak ogolnie nie lubie ciasnych kadrow to tutaj 1 przypadla mi bardzo do gustu
arachiusz
11-07-2007, 19:08
hmm nie znam się na takiej fotografii ale mogę napisać że 1 i 4 mz sa świetne .
Ogólnie technicznie udana sesja ale porównując do innych taka trochę bez emocji.
1. Ma coś w sobie ale za wąsko moim zdaniem
2. Prawie legitymacyjne
3. Sztuczna poza, brak emocji
4. Najlepsze, zmysłowe, zabawne, cieszące
5. Jestem na nie, kolorystyka, poza
pozdrawiam
2. Prawie legitymacyjne
nie zgadzam się, jest prawie paszportowe :-)
kiedyś widziałem podobne na PKiN, ogromne, zasłaniało cały zegar
No dla mnie to absolutnie trójka. Zdjęcia otwierały się jedno po drugim, i nagle przy trójce serce podskoczyło z zachwytu.