Zobacz pełną wersję : Czas na drugie body
Tomasz1973
22-03-2022, 18:52
Witam. Powoli nadchodzi czas, kiedy to zaczyna mi brakować drugiego body. Obecnie posiadam D750, ale noszę się z zamiarem kupna drugiego Nikona. Matryca APSC, zależy mi na szybkim i precyzyjnym silniku AF. Fotografia ptaków w locie. Co moglibyście polecić ze starszych modeli amatorskich?
ostatni_wolny_login
22-03-2022, 21:22
d7200 w górę? nie mówię że jestem ekspertem z moim d7100, ale jak tak czytam forum i oglądam testy na YT to d7100 był... udanym modelem dla niewymagającego amatora, tak pod względem matrycy jak i osprzętu
Jeżeli ma być APSC Nikona do fotografowania ptaków w locie to jest chyba dzisiaj tylko jedna opcja D 500.
D7200 do wolnych ptaszków a D500 do szybkich :lol:
zależy mi na szybkim i precyzyjnym silniku AF.
To jest w obiektywie, a nie body.
D500, D7500, D7200. Nic innego z DX
zeby galkologia byla jak najbardziej podobna. to chyba D7200, nie?
mam taki combos odmiennego wyznania (6D2 + 80D) i to jest fenomenalna sprawa - z wierzchu specjalnie nie odroznisz, dopiero przykladajac celownik widac roznice (w jednym z nich jest mnostwo przestrzeni dookola obszaru punktow AF). ale poza tym obsluga jak dwie krople wodki, tylko film inny :D
Tomasz1973
26-03-2022, 16:20
Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Poszukam, popatrzę jak cenowo wyglądają i co jest dostępne w necie.
Witam. Powoli nadchodzi czas, kiedy to zaczyna mi brakować drugiego body. Obecnie posiadam D750, ale noszę się z zamiarem kupna drugiego Nikona. Matryca APSC, zależy mi na szybkim i precyzyjnym silniku AF. Fotografia ptaków w locie. Co moglibyście polecić ze starszych modeli amatorskich?
D500 najlepsza lustrzankowa konstrukcja aps-c Nikona.