Zobacz pełną wersję : [ Ptaki ] czas polowania
wypad do Puszczy Białowieskiej zazwyczaj przynosi coś fajnego.
dzisiaj odkryłem jej nowe oblicze, zdjęć nie było mimo, że dwa razy wilk mi wyszedł :)
na powrocie pokazała sie ona 20.03.2022
61101
maniak666
20-03-2022, 20:43
Czarownie jak zwykle. Bajeczna kolorystyka.
Świetne .Jak będziesz następnym razem odezwij się
Świetne jest to, że te Twoje sówki zawsze są inaczej pokazane, niezmienne jest tylko to, że zawsze doskonale ujęte :)
Piękne zdjęcie. Piękna sówka.
Keszelski
22-03-2022, 10:28
Bajeczne! Niesamowity klimat ma to zdjęcie. Zgłoszone
Mógłbyś coś więcej (niż w 1 poscie) napisać jak ono powstało? - z podchodu, wspinałeś się na drzewo, żeby mieć taką perspektywę (chyba spłoszyłoby ją takie działania)? Z jakiej pory (godziny) dnia jest ...
marcin255
22-03-2022, 12:23
Świetna scena.
Bajeczne! Niesamowity klimat ma to zdjęcie. Zgłoszone
Mógłbyś coś więcej (niż w 1 poscie) napisać jak ono powstało? - z podchodu, wspinałeś się na drzewo, żeby mieć taką perspektywę (chyba spłoszyłoby ją takie działania)? Z jakiej pory (godziny) dnia jest ...
miejscówka mi znana od kilku lat, znasz rewir to wcześniej czy później ją spotkasz napewno usłyszysz, ten gatunek zupełnie nie boi sie ludzi, tez zalezy od osobnika, ten pozwala podejśc bardzo blisko na pełen kadr, perspektywa taka bo siedziała dośc nisko około 2-3 metrów, statyw na wysokośki około 190 i jest, samo zdjęcie zrobione około 17:40, kiedy juz słonko praktycznie znikało za horyzont
Keszelski
24-03-2022, 22:47
Dzięki za odzew. Teraz już wiem trochę więcej. Podziwiam i zazdroszczę tych zdjęć z sowami. Oczywiście podziwiam też znajomość i umiejętność wyszukiwania rewiru tych niezwykłych ptaków. Ja już mam swoje lata, ale sowy siedzącej i "pozującej" (;-)) do zdjęcia, jeszcze nie widziałem.
Ba, sowę widziałem chyba tylko raz - ona była w locie, a ja jechałem samochodem.