Zobacz pełną wersję : Pomoc Ukraińcom - deklaracje forumowiczów - pomoc bezpośrednia
Rafał_Sz
25-02-2022, 15:28
Wątek dla chętnych osób które mogą zaoferować realne wsparcie dla Ukraińców uciekających przed wojną lub tych, którzy zostali w swoim kraju. Wszelkie dyskusje na tematy związane z polityką, samą wojną itp. będą "nagradzane" kartkami, a osoby lekceważące moją prośbę w sposób rażący - banowane.
Od siebie oferuję:
Transport od wschodniej granicy do okolic Jeleniej Góry
Wsparcie finansowe
Użyczenie w pełni wyposażonej kawalerki [ZAJĘTA]
Pomoc przy załatwianiu formalności z pobytem i ew. pracą
kontakt pw lub nikoniarz.pl małpa gmail.com
ostatni_wolny_login
25-02-2022, 15:59
Co do zasady nie ufam zrzutkom, a z zasobów nie mam nic do udostępnienia (uroki mieszkania na wynajętym*, ale jak trafisz kogoś Rafał_Sz, organicznego, namacalnego, nie "fundusz", to deklaruję wsparcie finansowe.
Właśnie przygotowuję paczki z ubraniami i jedzeniem z dłuższym terminem. Wyślę prawdopodobnie na jakiś adres lwowski, a jak się nie uda to przemyski, bo na razie szukam. Dojdzie za około 2-3 tygodnie.
Do nas właśnie jedzie bardzo daleka rodzina żony. Matka z dwójką dzieci. Na razie będą spali na kanapie i materacu. Zobaczymy ile to potrwa. Najbardziej odczuje to żona, która straci dostęp do TV Romance.
spiritus
27-02-2022, 10:58
60659
........
Rafał_Sz
27-02-2022, 12:27
spiritus przewidziałem taki tok wydarzeń i dlatego od początku postawiłem na pomoc bezpośrednią. Najważniejsza jest teraz przepustowość przejść granicznych i niezakłócanie zorganizowanej pomocy odgórnej.