PDA

Zobacz pełną wersję : Jacek - przesadziłeś

fafniak
24-02-2022, 23:58
Przesadziłeś - rozmowa była spokojna

Jacek_Z
25-02-2022, 00:39
1 kartka juz była, no i nie wiem czy spokojna, bo paru użytkownikom podniosła ciśnienie. I była polityczna (samo to wystarcza do zamknięcia) i idiotyczna (tu mam na myśli niektóre argumenty w niej padające, a nie broń Boże wszystkich użytkowników), częściowo powielająca ruską propagandę.
WP i Interia zawiesiły komentowanie. KRRiTv kazała wyłączyć rosyjskie kanały w Pl.

Ligo
25-02-2022, 00:40
Wnoszę o przywrócenie wątku, ponieważ nie było tam o religii, ani polityce POPiS.
Temat ciekawy, ważny i dotyczący nas wszystkich.
Wystarczy ewentualnie jeden chętny zielony, żeby przypilnował, by nikt przesadnie nie brykał i tyle.

lukasz_kk
25-02-2022, 00:46
Nazywanie moderatorów zielonymi w kontekście tamtego wątku wydaje się cokolwiek groteskowe :)

Jacek_Z
25-02-2022, 00:47
Nie będziemy dzielili politykę na te dopuszczalną i niedopuszczalną, bo to sie zrobi kwestia uznaniowości (moderatora) i i tak będziecie wieszali na nas psy ;)
Tu już było o winie UE która nie reagowała jak trzeba i o winie Tuska, bo w tej UE coś znaczył.

krzysztofz24
25-02-2022, 01:06
Nie będziemy dzielili politykę na te dopuszczalną i niedopuszczalną, bo to sie zrobi kwestia uznaniowości (moderatora) i i tak będziecie wieszali na nas psy ;)
No ale jednak temat wazny, bo rakiety spadaly kilkadziesiat kilometrow od polskich granic! Dla mnie tamten watek mial dosyc kulturalny poziom, nikt nikogo nie wyzywal itp. I jednak wiekszosc dotyczyla geopolityki na swiecie a ne inaszych polskich sporow jak zwykle. WP i Interia to scierwo i szmatlawce. Na tej pierwszej sa artykuly w stylu "Nie spie bo trzymam w nocy kredens" a na tym drugi mw komentarzach leca soczyscie k... i h... Tutaj jest jednak wyzszy poziom. To ze KRRiTV wylaczyla ruskei kanaly to dobrze, ale znowuz forum nikon nie ma nic wspolnego z ruskimi kanalami. Jednak moglby byc ten watek, pod okiem moderatora ale powinien zostac mz.

Tu już było o winie UE która nie reagowała jak trzeba i o winie Tuska, bo w tej UE coś znaczył.
Co znaczyl? Ze marynarki odwieszal faktycznie rzadzacym, to ja bym nie nazwal ze cos znaczyl:-D

Jesli moj komentarz o Tusku kogos uraza, to nie przeprosze, ale no ludzie...troche dystansu jednak. Z kogo zartowac jak nie z politykow.
Jacek, jestes na forum od poczatku i je tworzysz, zawsze userzy beda wieszac psy na moderacji ,zawsze bedzie ktos urazony czy przewrazliwiony itd. No tak po prostu jest...

fafniak
25-02-2022, 08:48
nieźle ktoś zrobił plakat
60622

fafniak
25-02-2022, 09:23
też ładne
60623

pawelp
25-02-2022, 09:30
To ja się też dołożę.
60624

robin102
25-02-2022, 09:40
Aby wiedzieć jak ogromny europejski kraj zaatakowano warto zobaczyć to porównanie

Powierzchnia Polski 312 km2

Powierzchnia Ukrainy 604 km2.

Ludność 38mln / 45mln Ukraina

http://www.handel-wschod.com/node/81

- - - - kolejny post - - - - - -

Wnoszę o przywrócenie wątku, ponieważ nie było tam o religii, ani polityce POPiS.
Temat ciekawy, ważny i dotyczący nas wszystkich.
Wystarczy ewentualnie jeden chętny zielony, żeby przypilnował, by nikt przesadnie nie brykał i tyle.
Masz rację, rzeczywiście tym razem Moderator wykazał się nadgorliwością w temacie dla nas tak ważnym, że ważniejszego tu jeszcze na forum nie było. Jak lubię Pana Jacka tak Mu rozum odebrało całkowicie, ale to można jeszcze naprawić, głowe posypać popiołem i powiedzieć sorki, przesadziłem. Zdjęcia z tego posypywania popiołem głowy nie trzeba dołączać, uwierzymy.

fafniak
25-02-2022, 09:41
Po kolejnym usunięciu mojego "plakatu" z 35photo - wyslałem prośbę o wykasowanie konta z dopiskiem "ask putin"

Komentarze rosjan... przerażające. Przeprane mózgi do dna

ostatni_wolny_login
25-02-2022, 09:43
też ładne
ładniejsze byłoby w tłem w połowie niebieskim, np w odcieniu #005BBB. Chciałbym umieć w gimpa

robin102
25-02-2022, 09:48
P

Komentarze rosjan... przerażające. Przeprane mózgi do dna
Zamknęli tam nam wątek. Pytałeś czy byłem. Tak byłem, mam przyjaciół w Moskwie, w Irkucku dużo rodziny i w Nowosybirsku. Czym dalej w głąb rosji tym pretensjonalna wielkomocarstwowość w tych ludziach jest większa. W przygranicznych terenach ludzie bardziej obyci z cywilizacją, bardziej światli są.
Wielkomocarstwowość wysysają z mlekiem matki, a jak karmieni sztucznym mlekiem to przechodzi ona w genach. Oni są fajni, mili, uczynni, nawet empatyczni, ładne ciepłe dziewczyny, i dobrze się z nimi wódkę pije, handluje ect, ale jak się zejdzie na politykę, globalną politykę to tu nie ma szans żadnej, ale to żadnej rozmowy, bo rosja musi być wielka i właśnie to robi cerkiew z tymi ludźmi.

fafniak
25-02-2022, 09:54
ładniejsze byłoby w tłem w połowie niebieskim, np w odcieniu #005BBB. Chciałbym umieć w gimpa

To jest czyjaś praca. Nie możesz jej zmieniać. Nie pamiętam artysty (niestety)

- - - - kolejny post - - - - - -

Byłem także w Irkucku i "okolicach" 200/300 km
Poziom indoktrynacji, nawet niewyobrażalny dla nas.

cdc
25-02-2022, 09:59
Wojciech Korkuć

Znalazłbyś, jakbyś na szukanie nazwiska autora poświęcił tyle czasu co na kopiowanie jego grafiki.

fafniak
25-02-2022, 10:28
Wojciech Korkuć

Znalazłbyś, jakbyś na szukanie nazwiska autora poświęcił tyle czasu co na kopiowanie jego grafiki.

dziękuję

Yanis
25-02-2022, 10:35
Niemal wszystkie portale uniemożliwiają dyskusje pod artykułami dotyczącymi wojny. Zgodnie z zaleceniem Rządowego Centrum Bezpieczeństwa, które wydało ostrzeżenie o wysypie rosyjskich trolli w polskim internecie. Jak widać, są wszędzie. Dobrze, że wątek został zamknięty.

sufenta
25-02-2022, 10:41
Koledzy mysla, ze "amerykanskich", "ukrainskich", "niemieckich" albo "chinskich" trolli nie ma?

poste
25-02-2022, 10:45
sufenta Nie kompromituj się. Pokaż mi taką niemiecką instytucję https://niebezpiecznik.pl/post/kulisy-pracy-rosyjskich-prorzadowych-trolli-internetowych/ (stare, ale pokazuje też ile to trwa)

Dziwnym zbiegiem okoliczności konta antyszczepionkowe teraz sieją propagandę prorosyjską
https://spidersweb.pl/2022/02/rosyjskie-trolle-wpisy-ukraina-antyszczepionkowcy.html

matbe
25-02-2022, 10:46
Poziom indoktrynacji, nawet niewyobrażalny dla nas.
Na tym polega nacjonalizm. No dla mnie wyobrażalny, co więcej wyraźnie widze jak zwiększa się co roku, nawet tu na forum.

Jurek Ż
25-02-2022, 11:32
Koledzy mysla, ze "amerykanskich", "ukrainskich", "niemieckich" albo "chinskich" trolli nie ma?
Zajmuję Twój dom. Terroryzuję Twoją rodzinę. Jestem tu po to, by zapewnić Ci bezpieczeństwo:roll:

fafniak
25-02-2022, 11:36
cóż, udało się
60625

krzysztofz24
25-02-2022, 11:50
Wyzywajcie sie dalej od troli i kloccie, ot zaraz nastepnego watku nie bedzie...

matbe
25-02-2022, 11:52
cóż, udało się
60625

Komentarze były smutne, to jednak rozumiem podejście własciciela. Wiemy jak reżim serio podchodzi do propagandy i pewnie tak samo walczy z krytyką w sieci, jak tą fizyczną. Za manifestowanie na ulicy jest areszt, za pisanie w mediach nawet smierć(w sensie uleganie smiertelnym wypadkom) nie wiem czy 35photo jest administrowany z rosji czy spoza, ale każdy ma rodzinę..60627

tbogdanowicz
25-02-2022, 12:06
O działalności "ruskich trolli":

https://twitter.com/ibimspl?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed% 7Ctwterm%5E1496891910090280964%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5 Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.rmf24.pl%2Fekonomia%2Fne ws-orlen-zrywa-umowy-ze-stacjami-manipulujacymi-cenaminId5854830

jurkarol
25-02-2022, 12:45
Nie mają znaczenia. Nie chcę być zrozumiany jako troll, czy jakiś propagandzista. po prostu jest słabo.

A czy lekarzy w UK protestujących przeciwko obowiązkowym szczepieniom uznasz za antyszczepionkowcow czy faszystów, nazistów - ergo foliarzy?

poste
25-02-2022, 12:57
Dokładnie tak działa rosyjska propaganda przeciw Ukrainie. Powtarzanie bajek o lekarzach w UK protestujących przeciwko szczepieniom jest sianiem propagandy antyszczepionkowej, ergo działaniem zgodnym z linią putinowskich trolli co było wielokrotnie opisywane. Zweryfikowałeś tę wiadomość, możesz podać konkretne liczby, sytuacje, czy tylko powielasz gdzieś zasłyszane hasło?

Dobra, EOT bo i tak zaraz to zostanie usunięte. Każdy sam może wyciągnąć wnioski z zasięgu ruskiej propagandy, linków jest mnóstwo, proponuję zacząć od tego od kolegi tbogdanowicz. Nie ma co obrażać się na niezależne media, bo w obajtkowych portalach tego nie znajdziesz. Bandytyzm jest bandytyzmem, agresja agresją, bombardowania Kijowa niczym nie można uzasadnić, a przytaczane "argumenty" wyglądają jak takie, a i tak były tam dziurawe ulice. To jest chore w tej sytuacji.

krzysztofz24
25-02-2022, 13:24
Ale syf robicie az zal.
Ruskie trole, szczepionki i psychopandemia...

jurkarol
25-02-2022, 13:25
Dokładnie tak działa rosyjska propaganda przeciw Ukrainie. Powtarzanie bajek o lekarzach w UK protestujących przeciwko szczepieniom jest sianiem propagandy antyszczepionkowej, ergo działaniem zgodnym z linią putinowskich trolli co było wielokrotnie opisywane. Zweryfikowałeś tę wiadomość, możesz podać konkretne liczby, sytuacje, czy tylko powielasz gdzieś zasłyszane hasło?

Dobra, EOT bo i tak zaraz to zostanie usunięte. Każdy sam może wyciągnąć wnioski z zasięgu ruskiej propagandy, linków jest mnóstwo, proponuję zacząć od tego od kolegi tbogdanowicz. Nie ma co obrażać się na niezależne media, bo w obajtkowych portalach tego nie znajdziesz. Bandytyzm jest bandytyzmem, agresja agresją, bombardowania Kijowa niczym nie można uzasadnić, a przytaczane "argumenty" wyglądają jak takie, a i tak były tam dziurawe ulice. To jest chore w tej sytuacji.

Ja nie podważam faktów.
Ale mam 2 znajomych w uk - lekarze. Nie poddają w wątpliwość szczepionki tylko przymus szczepień. Przecież bbc o tym pisalo i inne media. Za daleko podciągasz to pod jakąś propagande i putinowska akurat. Nie trzeba być takim ślepym wyznawca oficjalnych -a jednak ciągle zmiennych i sprzecznych doniesień 'naukowych' bo to też jest foliarstwo tylko od drugiej strony.

poste
25-02-2022, 14:29
Brniesz. Ogólniki nijak mające się do wydźwięku zdania, które napisałeś. Nie tlumacz tego przymusem, którego nie było. Cała dygresja jest stąd, że konta antyszczepionkowe sieją teraz putinowska propagandę. Fakt i tyle
ps. Nic nie jest sprzeczne i zmienne, kolejna dezinformacja i manipulacja

90s
25-02-2022, 14:58
W Anglii był bunt służby zdrowia przeciwko obowiązkowi szczepienia. Był to najlepszy dowód hipokryzji i zagrażał upadkowi całej służby zdrowia, dlatego się z tego wycofano. Od wakacji nie ma obowiązku noszenia masek, wycofano się z paszportów i obowiązkowych szczepień.
Już nie namawiają, nie propagują. Zobaczymy na jak długo.
Od prawie roku żyje tak jak kiedyś się żyło. Bez szczepienia, bez masek, bez segregacji rodem III rzeszy.

A stało się tak z kilku powodów.
1. coraz większy sprzeciw i bunt społeczny.
2. służba zdrowia która szczepiła a sama się nie chciała.
3. rosnąca narracja krytykująca same szczepienia. Ich skuteczność i bezpieczeństwo.
4. Skandale Boryska gdzie panika w mediach i zakazy, a on wino i sery wcina ze znajomymi.

Co do USA to proponuje sobie porozmawiać z kimś z bliskiego wschodu o niesieniu demokracji, niszczeniu i zabijaniu cywili.
Więc co to za regionalny argument że są jacyś dobrzy i źli?
Dla nich USA jest złe i popierają rosje. Dla nas odwrotnie. I co jest faktem i prawdą w tym układzie?

Jesteśmy naiwnym narodem, który wierzy w puste słowa i deklaracje. Krajem gdzie każda krytyka to już ruski troll, gdzie można tylko akceptować bezmyślnie i bez refleksyjnie wykonywać coraz bardziej urojone polecenia.

Rafał_Sz
25-02-2022, 15:19
Ten wątek zaraz zamknę. Zamiast niego stworze taki, w którym możecie deklarować realną pomoc dla uchodźców z Ukrainy lub ludzi którzy tam musieli zostać.