Zobacz pełną wersję : Jacek - przesadziłeś
Przesadziłeś - rozmowa była spokojna
1 kartka juz była, no i nie wiem czy spokojna, bo paru użytkownikom podniosła ciśnienie. I była polityczna (samo to wystarcza do zamknięcia) i idiotyczna (tu mam na myśli niektóre argumenty w niej padające, a nie broń Boże wszystkich użytkowników), częściowo powielająca ruską propagandę.
WP i Interia zawiesiły komentowanie. KRRiTv kazała wyłączyć rosyjskie kanały w Pl.
Wnoszę o przywrócenie wątku, ponieważ nie było tam o religii, ani polityce POPiS.
Temat ciekawy, ważny i dotyczący nas wszystkich.
Wystarczy ewentualnie jeden chętny zielony, żeby przypilnował, by nikt przesadnie nie brykał i tyle.
lukasz_kk
25-02-2022, 00:46
Nazywanie moderatorów zielonymi w kontekście tamtego wątku wydaje się cokolwiek groteskowe :)
Nie będziemy dzielili politykę na te dopuszczalną i niedopuszczalną, bo to sie zrobi kwestia uznaniowości (moderatora) i i tak będziecie wieszali na nas psy ;)
Tu już było o winie UE która nie reagowała jak trzeba i o winie Tuska, bo w tej UE coś znaczył.
krzysztofz24
25-02-2022, 01:06
Nie będziemy dzielili politykę na te dopuszczalną i niedopuszczalną, bo to sie zrobi kwestia uznaniowości (moderatora) i i tak będziecie wieszali na nas psy ;)
No ale jednak temat wazny, bo rakiety spadaly kilkadziesiat kilometrow od polskich granic! Dla mnie tamten watek mial dosyc kulturalny poziom, nikt nikogo nie wyzywal itp. I jednak wiekszosc dotyczyla geopolityki na swiecie a ne inaszych polskich sporow jak zwykle. WP i Interia to scierwo i szmatlawce. Na tej pierwszej sa artykuly w stylu "Nie spie bo trzymam w nocy kredens" a na tym drugi mw komentarzach leca soczyscie k... i h... Tutaj jest jednak wyzszy poziom. To ze KRRiTV wylaczyla ruskei kanaly to dobrze, ale znowuz forum nikon nie ma nic wspolnego z ruskimi kanalami. Jednak moglby byc ten watek, pod okiem moderatora ale powinien zostac mz.
Tu już było o winie UE która nie reagowała jak trzeba i o winie Tuska, bo w tej UE coś znaczył.
Co znaczyl? Ze marynarki odwieszal faktycznie rzadzacym, to ja bym nie nazwal ze cos znaczyl:-D
Jesli moj komentarz o Tusku kogos uraza, to nie przeprosze, ale no ludzie...troche dystansu jednak. Z kogo zartowac jak nie z politykow.
Jacek, jestes na forum od poczatku i je tworzysz, zawsze userzy beda wieszac psy na moderacji ,zawsze bedzie ktos urazony czy przewrazliwiony itd. No tak po prostu jest...
nieźle ktoś zrobił plakat
60622
To ja się też dołożę.
60624
robin102
25-02-2022, 09:40
Aby wiedzieć jak ogromny europejski kraj zaatakowano warto zobaczyć to porównanie
Powierzchnia Polski 312 km2
Powierzchnia Ukrainy 604 km2.
Ludność 38mln / 45mln Ukraina
http://www.handel-wschod.com/node/81
- - - - kolejny post - - - - - -
Wnoszę o przywrócenie wątku, ponieważ nie było tam o religii, ani polityce POPiS.
Temat ciekawy, ważny i dotyczący nas wszystkich.
Wystarczy ewentualnie jeden chętny zielony, żeby przypilnował, by nikt przesadnie nie brykał i tyle.
Masz rację, rzeczywiście tym razem Moderator wykazał się nadgorliwością w temacie dla nas tak ważnym, że ważniejszego tu jeszcze na forum nie było. Jak lubię Pana Jacka tak Mu rozum odebrało całkowicie, ale to można jeszcze naprawić, głowe posypać popiołem i powiedzieć sorki, przesadziłem. Zdjęcia z tego posypywania popiołem głowy nie trzeba dołączać, uwierzymy.
Po kolejnym usunięciu mojego "plakatu" z 35photo - wyslałem prośbę o wykasowanie konta z dopiskiem "ask putin"
Komentarze rosjan... przerażające. Przeprane mózgi do dna
ostatni_wolny_login
25-02-2022, 09:43
też ładne
ładniejsze byłoby w tłem w połowie niebieskim, np w odcieniu #005BBB. Chciałbym umieć w gimpa
robin102
25-02-2022, 09:48
P
Komentarze rosjan... przerażające. Przeprane mózgi do dna
Zamknęli tam nam wątek. Pytałeś czy byłem. Tak byłem, mam przyjaciół w Moskwie, w Irkucku dużo rodziny i w Nowosybirsku. Czym dalej w głąb rosji tym pretensjonalna wielkomocarstwowość w tych ludziach jest większa. W przygranicznych terenach ludzie bardziej obyci z cywilizacją, bardziej światli są.
Wielkomocarstwowość wysysają z mlekiem matki, a jak karmieni sztucznym mlekiem to przechodzi ona w genach. Oni są fajni, mili, uczynni, nawet empatyczni, ładne ciepłe dziewczyny, i dobrze się z nimi wódkę pije, handluje ect, ale jak się zejdzie na politykę, globalną politykę to tu nie ma szans żadnej, ale to żadnej rozmowy, bo rosja musi być wielka i właśnie to robi cerkiew z tymi ludźmi.
ładniejsze byłoby w tłem w połowie niebieskim, np w odcieniu #005BBB. Chciałbym umieć w gimpa
To jest czyjaś praca. Nie możesz jej zmieniać. Nie pamiętam artysty (niestety)
- - - - kolejny post - - - - - -
Byłem także w Irkucku i "okolicach" 200/300 km
Poziom indoktrynacji, nawet niewyobrażalny dla nas.
Wojciech Korkuć
Znalazłbyś, jakbyś na szukanie nazwiska autora poświęcił tyle czasu co na kopiowanie jego grafiki.
Wojciech Korkuć
Znalazłbyś, jakbyś na szukanie nazwiska autora poświęcił tyle czasu co na kopiowanie jego grafiki.
dziękuję
Niemal wszystkie portale uniemożliwiają dyskusje pod artykułami dotyczącymi wojny. Zgodnie z zaleceniem Rządowego Centrum Bezpieczeństwa, które wydało ostrzeżenie o wysypie rosyjskich trolli w polskim internecie. Jak widać, są wszędzie. Dobrze, że wątek został zamknięty.
Koledzy mysla, ze "amerykanskich", "ukrainskich", "niemieckich" albo "chinskich" trolli nie ma?
sufenta Nie kompromituj się. Pokaż mi taką niemiecką instytucję https://niebezpiecznik.pl/post/kulisy-pracy-rosyjskich-prorzadowych-trolli-internetowych/ (stare, ale pokazuje też ile to trwa)
Dziwnym zbiegiem okoliczności konta antyszczepionkowe teraz sieją propagandę prorosyjską
https://spidersweb.pl/2022/02/rosyjskie-trolle-wpisy-ukraina-antyszczepionkowcy.html
Poziom indoktrynacji, nawet niewyobrażalny dla nas.
Na tym polega nacjonalizm. No dla mnie wyobrażalny, co więcej wyraźnie widze jak zwiększa się co roku, nawet tu na forum.
Koledzy mysla, ze "amerykanskich", "ukrainskich", "niemieckich" albo "chinskich" trolli nie ma?
Zajmuję Twój dom. Terroryzuję Twoją rodzinę. Jestem tu po to, by zapewnić Ci bezpieczeństwo:roll:
krzysztofz24
25-02-2022, 11:50
Wyzywajcie sie dalej od troli i kloccie, ot zaraz nastepnego watku nie bedzie...
cóż, udało się
60625
Komentarze były smutne, to jednak rozumiem podejście własciciela. Wiemy jak reżim serio podchodzi do propagandy i pewnie tak samo walczy z krytyką w sieci, jak tą fizyczną. Za manifestowanie na ulicy jest areszt, za pisanie w mediach nawet smierć(w sensie uleganie smiertelnym wypadkom) nie wiem czy 35photo jest administrowany z rosji czy spoza, ale każdy ma rodzinę..60627
tbogdanowicz
25-02-2022, 12:06
O działalności "ruskich trolli":
https://twitter.com/ibimspl?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed% 7Ctwterm%5E1496891910090280964%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5 Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.rmf24.pl%2Fekonomia%2Fne ws-orlen-zrywa-umowy-ze-stacjami-manipulujacymi-cenaminId5854830
jurkarol
25-02-2022, 12:45
Nie mają znaczenia. Nie chcę być zrozumiany jako troll, czy jakiś propagandzista. po prostu jest słabo.
A czy lekarzy w UK protestujących przeciwko obowiązkowym szczepieniom uznasz za antyszczepionkowcow czy faszystów, nazistów - ergo foliarzy?
Dokładnie tak działa rosyjska propaganda przeciw Ukrainie. Powtarzanie bajek o lekarzach w UK protestujących przeciwko szczepieniom jest sianiem propagandy antyszczepionkowej, ergo działaniem zgodnym z linią putinowskich trolli co było wielokrotnie opisywane. Zweryfikowałeś tę wiadomość, możesz podać konkretne liczby, sytuacje, czy tylko powielasz gdzieś zasłyszane hasło?
Dobra, EOT bo i tak zaraz to zostanie usunięte. Każdy sam może wyciągnąć wnioski z zasięgu ruskiej propagandy, linków jest mnóstwo, proponuję zacząć od tego od kolegi tbogdanowicz. Nie ma co obrażać się na niezależne media, bo w obajtkowych portalach tego nie znajdziesz. Bandytyzm jest bandytyzmem, agresja agresją, bombardowania Kijowa niczym nie można uzasadnić, a przytaczane "argumenty" wyglądają jak takie, a i tak były tam dziurawe ulice. To jest chore w tej sytuacji.
krzysztofz24
25-02-2022, 13:24
Ale syf robicie az zal.
Ruskie trole, szczepionki i psychopandemia...
jurkarol
25-02-2022, 13:25
Dokładnie tak działa rosyjska propaganda przeciw Ukrainie. Powtarzanie bajek o lekarzach w UK protestujących przeciwko szczepieniom jest sianiem propagandy antyszczepionkowej, ergo działaniem zgodnym z linią putinowskich trolli co było wielokrotnie opisywane. Zweryfikowałeś tę wiadomość, możesz podać konkretne liczby, sytuacje, czy tylko powielasz gdzieś zasłyszane hasło?
Dobra, EOT bo i tak zaraz to zostanie usunięte. Każdy sam może wyciągnąć wnioski z zasięgu ruskiej propagandy, linków jest mnóstwo, proponuję zacząć od tego od kolegi tbogdanowicz. Nie ma co obrażać się na niezależne media, bo w obajtkowych portalach tego nie znajdziesz. Bandytyzm jest bandytyzmem, agresja agresją, bombardowania Kijowa niczym nie można uzasadnić, a przytaczane "argumenty" wyglądają jak takie, a i tak były tam dziurawe ulice. To jest chore w tej sytuacji.
Ja nie podważam faktów.
Ale mam 2 znajomych w uk - lekarze. Nie poddają w wątpliwość szczepionki tylko przymus szczepień. Przecież bbc o tym pisalo i inne media. Za daleko podciągasz to pod jakąś propagande i putinowska akurat. Nie trzeba być takim ślepym wyznawca oficjalnych -a jednak ciągle zmiennych i sprzecznych doniesień 'naukowych' bo to też jest foliarstwo tylko od drugiej strony.
Brniesz. Ogólniki nijak mające się do wydźwięku zdania, które napisałeś. Nie tlumacz tego przymusem, którego nie było. Cała dygresja jest stąd, że konta antyszczepionkowe sieją teraz putinowska propagandę. Fakt i tyle
ps. Nic nie jest sprzeczne i zmienne, kolejna dezinformacja i manipulacja
W Anglii był bunt służby zdrowia przeciwko obowiązkowi szczepienia. Był to najlepszy dowód hipokryzji i zagrażał upadkowi całej służby zdrowia, dlatego się z tego wycofano. Od wakacji nie ma obowiązku noszenia masek, wycofano się z paszportów i obowiązkowych szczepień.
Już nie namawiają, nie propagują. Zobaczymy na jak długo.
Od prawie roku żyje tak jak kiedyś się żyło. Bez szczepienia, bez masek, bez segregacji rodem III rzeszy.
A stało się tak z kilku powodów.
1. coraz większy sprzeciw i bunt społeczny.
2. służba zdrowia która szczepiła a sama się nie chciała.
3. rosnąca narracja krytykująca same szczepienia. Ich skuteczność i bezpieczeństwo.
4. Skandale Boryska gdzie panika w mediach i zakazy, a on wino i sery wcina ze znajomymi.
Co do USA to proponuje sobie porozmawiać z kimś z bliskiego wschodu o niesieniu demokracji, niszczeniu i zabijaniu cywili.
Więc co to za regionalny argument że są jacyś dobrzy i źli?
Dla nich USA jest złe i popierają rosje. Dla nas odwrotnie. I co jest faktem i prawdą w tym układzie?
Jesteśmy naiwnym narodem, który wierzy w puste słowa i deklaracje. Krajem gdzie każda krytyka to już ruski troll, gdzie można tylko akceptować bezmyślnie i bez refleksyjnie wykonywać coraz bardziej urojone polecenia.
Rafał_Sz
25-02-2022, 15:19
Ten wątek zaraz zamknę. Zamiast niego stworze taki, w którym możecie deklarować realną pomoc dla uchodźców z Ukrainy lub ludzi którzy tam musieli zostać.