Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] Czy kiedyś nie były bardziej rude?
Coraz więcej szarego futerka. A może to kwestia pory roku?
60492
Albo jakiś mix z wiewiórką amerykańską? Inwazyjną zresztą.
krzysztofz24
21-02-2022, 00:48
A moze to wiewiorka, ktora ma juz wiele wiosen na karku i posiwiala ze starosci;-)?
Raczej młoda sztuka.
Ale ja się nie znam.;-)
Duża nie była, więc chyba młoda. Wszystkie te parkowe jakieś takie poszarzałe.
Na działce u mnie mieszkają takie leśne i są zupełnie rude, ale to obserwacja z lata. Może teraz też maja inne futerko.
krzysztofz24
21-02-2022, 01:30
Jaja sobie przeciez robie z tym posiwieniem wiewiorki ze starosci:-D. Choc moj pies np troche posiwial na starosc, szczegolnie na pysku, taki troche siwy wilk byl;-).
A co do wiewiorek, to pamietam jak sie zdziwilem, jak w Zakopanem pierwszy raz zobaczylem taka ciemna brazowa wiewiorke.
Na co mnie goral u ktorego mialem kwatere uswiadomil - bo to sa gorskie wiewiorki.
cz4rnuch
21-02-2022, 10:05
Wiewiórki szare nie mają tych charakterystycznych pedzelków na uszach także to nasza pospolita jak najbardziej polska, która dodatkowo na zimę zmienia grubość futerka przez co niejako się "odbarwia". Przyjdzie wiosna, lato to sierść nabierze koloru.
krzysztofz24
21-02-2022, 12:53
Wiewiórki szare nie mają tych charakterystycznych pedzelków na uszach także to nasza pospolita jak najbardziej polska, która dodatkowo na zimę zmienia grubość futerka przez co niejako się "odbarwia". Przyjdzie wiosna, lato to sierść nabierze koloru.
A może to wcale nie jest polska wiewiórka;-). Może to przybysz z południa, czyli czeski Drevny Kocur:-D.
A może to wcale nie jest polska wiewiórka;-). Może to przybysz z południa, czyli czeski Drevny Kocur:-D.
Bo to praska wiewiórka jest, tylko mogło jej się pomylić i myśli, że jest z Pragi ale czeskiej :)