PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Tatry z Pienin

Tomekk
19-02-2022, 23:02
Cześć,
Ostatnio trochę się włóczyłem po Beskidzie Sądeckim i Pieninach. Na ogół pogoda była mało fotograficzna, także brałem to co było.
Pierwszy kadr to widok na Tatry z Wysokiego Wierchu:

60455

kipcior
20-02-2022, 12:01
Zachęcające :) Aż się popatrzyłem gdzie to jest i jak tam dojechać.

Tomekk
20-02-2022, 12:06
Dziękuję. Najlepiej zostawić samochód w Szlachtowej i żółtym szlakiem wejść na Wysoki Wierch. Można też spać w schronisku Pod Durbaszką - ok 40 minut z Jaworek.

Wind Mill
20-02-2022, 12:40
...Pierwszy kadr to widok...
Panie, skoro pierwszy to są i kolejne, pokazywać pokazywać! ;)
Pobawiłem się nożyczkami do 16:9, i sam nie wiem, niby tego nieba w prezentowanej odsłonie za dużo, ale też dzieje się na nim i szkoda odcinać.
Widać to musi być ten przypadek, że niekoniecznie podział na pół musi być nietrafiony.
W końcu na zdjęciu są różne plany, to tak nie do końca 50:50 (linia gór).

Tomekk
20-02-2022, 17:34
Panie, skoro pierwszy to są i kolejne, pokazywać pokazywać! ;)
Pobawiłem się nożyczkami do 16:9, i sam nie wiem, niby tego nieba w prezentowanej odsłonie za dużo, ale też dzieje się na nim i szkoda odcinać.
Widać to musi być ten przypadek, że niekoniecznie podział na pół musi być nietrafiony.
W końcu na zdjęciu są różne plany, to tak nie do końca 50:50 (linia gór).
No właśnie miejscówka jest fajna, ale dość szybko zarasta drzewami. Miałem do wyboru, albo części choinek na dole lub właśnie taki podział kadru. Sceneria była dynamiczna więc nie chcąc stracić klimatu kadrowałem tak...a może tylko usprawiedliwiam swoją nieudolność? :-?
Kolejne dwa kadry to samo miejsce lecz trochę czasowo wcześniej:

2
60468

3
60467