Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Góry lutowe 2022
Jakby się komuś wydawało, że za oknem widzi wiosnę to Barania Góra dzisiaj wyglądała tak:
1. Plamy na matrycy
60058
2. Zapowiadali słońce i opady śniegu i tak było
60059
3.
60060
4.
60061
5.
60062
6. Podejście na szczyt z wieżą widokową
60063
7.
60064
8. Widok w kierunku Babiej Góry
60067
9. Ścieżka do najbliższej budki z piwem
60066
siemalysy
05-02-2022, 23:43
Dziękuję za tą wrzutkę :) Ładna zima. Lubię taką zimę w górach :)
Dziś miałem góry oglądać na żywo. Miały być: Szyndzielnia, Klimczok, Błatnia. Jednak wczorajsze alerty i informacje pogodowe spowodowały, że zrezygnowaliśmy z wyjazdu. Żałuję, bo cały tydzień się na to nakręcałem.
A gdzie sprawdzałeś, bo nie widziałem nic niepokojącego na dzisiaj.
Ja zwykle patrzę tu i wybieram tą, która mi pasuje ;)
http://bielsko-biala.infometeo.pl
Ewentualnie windguru na jezioro Żywieckie
https://www.windguru.cz/2906
Fakt, że masz trochę daleko, żeby się wpakować np na mgłę i nic nie zobaczyć.
siemalysy
06-02-2022, 00:28
Na twojapogoda i meteoblue. Było ostrzeżenie silnego wiatru. Głównie to wpłynęło na odpuszczenie. U nas przed 5 ranu dmuchnęło porządnie.
...
Fakt, że masz trochę daleko, żeby się wpakować np na mgłę i nic nie zobaczyć.
Zależy dokąd, ale 300 i plus 300 km trzeba liczyć. Swoją drogą na Baraniej Górze byliśmy 27 grudnia.
Na wiatr to nie patrz na ostrzeżenia, bo czasami wieje mocniej przez godzinę i już sieją panikę. Sprawdzaj porywy na icm (meteo.pl, na infometeo też jest). Jak jest cały dzień blisko 100km/h to faktycznie jest słabo wychodzić gdzieś ponad 1000m na otwartą przestrzeń. Niżej w lesie nadal jest ok. Ale jak podają porywy bliżej 50km/h to w praktyce w ogóle nie jest problem i można iść wszędzie, tylko z kapturem na głowie.
świetne fotki, ale 1-4 po prostu magiczne. Pięknie uchwyciłeś ten sypiąc śnieg :)
Dzięki, słońce odwaliło całą robotę ;)
Wind Mill
06-02-2022, 12:42
Zimna zimowa zima. Dobrze cieszyć oko i nie marznąć tudzież zakopywać się rowerzem w śniegu. :D
Ładna ta kipciorowa zima jest.... zazdro :)