PDA

Zobacz pełną wersję : [ Lotnicze ] Dawno temu w Radomiu - Vador

krunz
02-02-2022, 23:42
Najlepszy drajwer F-16 ever jakiego w akcji widziałem. Dawno temu w Radomiu, takie rzeczy na niebie wyczyniał :)

60018

krunz
05-02-2022, 17:25
i jeszcze nr 2 chwile potem

60052

odzio
06-02-2022, 02:02
Dwójeczka jak dla mnie fajniejsza (choć i jedynka niczego sobie). Przez chwilę miałem wrażenie jakby rakieta z końca skrzydła była odpalona (choć, sądząc po dymie, to tylko raca?). Chmurka kondensacyjna robi świetną robotę w tym zdjęciu :)

krunz
06-02-2022, 12:52
Dwójeczka jak dla mnie fajniejsza (choć i jedynka niczego sobie). Przez chwilę miałem wrażenie jakby rakieta z końca skrzydła była odpalona (choć, sądząc po dymie, to tylko raca?). Chmurka kondensacyjna robi świetną robotę w tym zdjęciu :)

Dzięki :)
Na końcach skrzydeł smugacze ale takie zdjęcie z odpaloną rakietą to byłby czadzki. Do zrobienia tylko na poligonie lub nie daj Boże wojnie. A kondensacja faktycznie pierwsza klasa była wtedy :)

Jacenty Z.
31-03-2022, 11:47
To wytwornice dymu, które tylko trochę przypominają kształtem pociski i może przy okazji służą jako masy przeciwflatterowe. Co do odpalenia rakiety, w tej pozycji pewnie tylko z końców skrzydeł - prowadnice są zakrzywione do dołu, a pocisk na początek lekko odsuwa się od samolotu ze względów bezpieczeństwa.

To co pamiętam z moich dawnych wizyt w Radomiu to charakterystyczny rozdzierający niebo charkot F-16 :smile: