PDA

Zobacz pełną wersję : Jaki zestaw do sterowania bezprzewodowego - Lampy Reporterskie i D750

dellas84
30-01-2022, 21:47
Witam,

Doradźcie mi proszę w jaki zestaw sterowania bezprzewodowego zainwestować. Rozwojowo, kiedyś planuję zakupić lampy studyjne (pewnie Quadralite).

Natomiast na tę chwilę będę błyskał: SB900 i Quadralite Stroboss 60. Puszka to D750.

Czy ze względu na Stroboss-a Yongnuo odpada?

Myślałem o Quadralite Navigator X2, ale zacząłem mieć wątpliwości trafiając na Godox, tylko który będzie lepsze X2T czy XPro?

Planowałem jeden nadajnik i 2 odbiorniki. Natomiast, natrafiłem gdzieś na info, że niektóry lampy mają wbudowane odbiorniki. Czy to dotyczy również reporterskich?

Z góry dziękuję
Adam

OjTam
30-01-2022, 21:56
Tematów o tym jest z bazylion, dosłownie...
Tak na szybko:
Godox TT685 = Quadralite S60.
Tak, mają wbudowane odbiorniki. I wyzwalacze, więc można też sterować.

I wystarczy sam X2/X Pro kupić.

dellas84
01-02-2022, 19:24
Dzięki za odpowiedź. A który z tych dwóch rozwojowo lepiej kupić?

OjTam
01-02-2022, 19:31
Wyzwalacz? Jeden huk. XPro wygodniejszy z tym dużym wyświetlaczem, na X2T można lampę w razie czego posadzić. I ma BT.

Pugilares
23-01-2023, 01:00
Mi pasuje najbardziej wyzwalacz Quadralite X+ (N). Podoba mi się. że wyświetlacz jest widoczny kiedy aparat jest zablokowany w ustalonej pozycji w studio na statywie na wysokości oczu i nie muszę wchodzić na drabinę, żeby zobaczyć, co jest na wyświetlaczu. W wersji PRO wyświetlacz jest większy, lepiej widoczny bez okularów, ale moim zdaniem nie nadaje się do fotografowania ze statywem.

burton
03-04-2023, 15:02
Dzięki za odpowiedź. A który z tych dwóch rozwojowo lepiej kupić?
Czekam na dostępność Godox XPro ll. Ma poprawiony między innymi system mocowania, bluetooth.

Jacek_Z
04-04-2023, 00:22
Też na niego czekam. Ciekawi mnie ta apka do sterowania ze smartfona. Taki bajer, ale klientom może być przydatny o ile apka będzie prostsza w obsłudze od Navigatora.

burton
04-04-2023, 10:06
Też na niego czekam. Ciekawi mnie ta apka do sterowania ze smartfona. Taki bajer, ale klientom może być przydatny o ile apka będzie prostsza w obsłudze od Navigatora.
Prawda. Ciekawe, że na leike już dostępny w PL a reszta systemów tylko z Chin. Nawet na ostatnich targach foto w Krakowie go nie mieli.

OjTam
04-04-2023, 10:24
Nic w tym dziwnego, skoro wersja da Leici była kilka miesięcy wcześniej dostępna. Te XproII na niej bazują i tyle.
Sama appka zwie się Godox Light i jest na sklepach Androida i Japka.
Z X2 (https://godox.com/product-d/X2.html) też działa.
Szkoda tylko, że nie jest to poziom Profoto na Japku.