Zobacz pełną wersję : Jaki zestaw do sterowania bezprzewodowego - Lampy Reporterskie i D750
dellas84
30-01-2022, 21:47
Witam,
Doradźcie mi proszę w jaki zestaw sterowania bezprzewodowego zainwestować. Rozwojowo, kiedyś planuję zakupić lampy studyjne (pewnie Quadralite).
Natomiast na tę chwilę będę błyskał: SB900 i Quadralite Stroboss 60. Puszka to D750.
Czy ze względu na Stroboss-a Yongnuo odpada?
Myślałem o Quadralite Navigator X2, ale zacząłem mieć wątpliwości trafiając na Godox, tylko który będzie lepsze X2T czy XPro?
Planowałem jeden nadajnik i 2 odbiorniki. Natomiast, natrafiłem gdzieś na info, że niektóry lampy mają wbudowane odbiorniki. Czy to dotyczy również reporterskich?
Z góry dziękuję
Adam
Tematów o tym jest z bazylion, dosłownie...
Tak na szybko:
Godox TT685 = Quadralite S60.
Tak, mają wbudowane odbiorniki. I wyzwalacze, więc można też sterować.
I wystarczy sam X2/X Pro kupić.
dellas84
01-02-2022, 19:24
Dzięki za odpowiedź. A który z tych dwóch rozwojowo lepiej kupić?
Wyzwalacz? Jeden huk. XPro wygodniejszy z tym dużym wyświetlaczem, na X2T można lampę w razie czego posadzić. I ma BT.
Pugilares
23-01-2023, 01:00
Mi pasuje najbardziej wyzwalacz Quadralite X+ (N). Podoba mi się. że wyświetlacz jest widoczny kiedy aparat jest zablokowany w ustalonej pozycji w studio na statywie na wysokości oczu i nie muszę wchodzić na drabinę, żeby zobaczyć, co jest na wyświetlaczu. W wersji PRO wyświetlacz jest większy, lepiej widoczny bez okularów, ale moim zdaniem nie nadaje się do fotografowania ze statywem.
Dzięki za odpowiedź. A który z tych dwóch rozwojowo lepiej kupić?
Czekam na dostępność Godox XPro ll. Ma poprawiony między innymi system mocowania, bluetooth.
Też na niego czekam. Ciekawi mnie ta apka do sterowania ze smartfona. Taki bajer, ale klientom może być przydatny o ile apka będzie prostsza w obsłudze od Navigatora.
Też na niego czekam. Ciekawi mnie ta apka do sterowania ze smartfona. Taki bajer, ale klientom może być przydatny o ile apka będzie prostsza w obsłudze od Navigatora.
Prawda. Ciekawe, że na leike już dostępny w PL a reszta systemów tylko z Chin. Nawet na ostatnich targach foto w Krakowie go nie mieli.
Nic w tym dziwnego, skoro wersja da Leici była kilka miesięcy wcześniej dostępna. Te XproII na niej bazują i tyle.
Sama appka zwie się Godox Light i jest na sklepach Androida i Japka.
Z X2 (https://godox.com/product-d/X2.html) też działa.
Szkoda tylko, że nie jest to poziom Profoto na Japku.