PDA

Zobacz pełną wersję : Zabawa w RAWki 28/2021 - GŁOSOWANIE

crusiek
18-12-2021, 22:37
Cześć! :)

Przystępujemy do głosowania w 28 edycji zabawy. Mamy 10 prac od największych twardzieli :)

Głosujemy na maksymalnie 2 (słownie: DWIE!!!) prace, które Wam się spodobają.
Można oczywiście zagłosować na mniej, na jedną, dwie itp...

Bardzo prosiłbym o sumienne podejście do tematu i nie głosowanie na więcej. Głosowanie ma charakter publiczny.
Proszę pamiętać aby nie oddawać głosu na swoją pracę. Głos taki będzie nie ważny (patrz: regulamin).

Autorem zdjęcia jest: OjTam

Termin głosowania zakończy się za 3 dni - Wtorek (21.12.2021)

Numer danego zdjęcia znajduje się NAD nim.

W przypadku remisu nastąpi jednodniowa dogrywka.

Po skończonym głosowaniu proszę o wypowiedzenie się na temat zwycięskich prac.

"Oryginał"

58654

Paczka z pracami znajduje się tu => klik (https://drive.google.com/file/d/18l-aCyh-rNM1ZCGjqRhSJPwd7fUjK8RI/view?usp=sharing)

Zachęcam do pobrania paczki aby porównać zdjęcia w pełnym rozmiarze.

WASZE PROPOZYCJE

1

58664

2

58663

3

58662

4

58661

5

58660

6

58659

7

58658

8

58657

9

58656

10

58655

Po zakończonym głosowaniu zostanie ujawniona lista autorów wraz z numerami zdjęć.
Jeżeli ktoś się nie zgadza na ujawnienie to proszę o PW z taką informację.

Za chwilę otrzymacie na skrzynkę numer, pod którym znajduje się Wasza praca :)

Proszę Jacek_Z o belkę :)

Zapraszam :-)

UWAGA, UWAGA.

Najbliższa edycja będzie równocześnie edycją NO-LIMIT.
Wkroczymy w nowy roczek z resetem licznika.

.

tbogdanowicz
18-12-2021, 22:53
Zagłosłem jako pierwszy.
Wybór był łatwy. Ciekawi mnie odbiór tych prac przez inne osoby.

crusiek
18-12-2021, 22:58
Okaże się już niedługo.

Dex
18-12-2021, 23:01
Łoooookurna, to już? :roll: Muszę się zastanowić

https://i.imgur.com/OOtLruJ.gif

O ile nie zapomne :D

ksh
18-12-2021, 23:03
Chyba pierwszy raz nie musiałem się zastanawiać na co głosować :)

bogdi64
18-12-2021, 23:04
obowiązek obywatelski spełniony :), łatwo było wybrać :)

siemalysy
19-12-2021, 11:28
Różowa żaba czy tam różowy kret w tej edycji zapewniony :-D

Jacek_Z
19-12-2021, 11:46
obowiązek obywatelski spełniony :), łatwo było wybrać :)
Na początku też myślałem głównie o jednym zdjęciu, ale potem przeglądałem fotki kolejny raz i kolejny raz, żeby zobaczyć komu dać drugi głos. I o dziwo zmieniłem zdanie i wybrne wpierw zdjęci enie dostało mojego głosu. Sorry, że tak tajemniczo, ale to dlatego, że nie chcę ewentualnie niczego sugerować.

crusiek
19-12-2021, 11:55
W chwili obecnej pierwsza praca - dwa głosy przewagi.
Na drugim miejscu są dwie prace.
Trzecie miejsce póki co należy do jednej pracy.
Między drugim a trzecim miejscem jest głos różnicy

Natomiast prac z potencjałem na różowego kreta jest sztuk cztery :)

bogdi64
21-12-2021, 18:03
Natomiast prac z potencjałem na różowego kreta jest sztuk cztery - jak go podzielić ?
w takim przypadku ustawiam budzik - to będzie wspaniałe podsumowanie :)

crusiek
21-12-2021, 18:05
Siekiera czyni cuda xD

OjTam
21-12-2021, 18:07
jak go podzielić ?

https://media0.giphy.com/media/vsahiA48sJmyk/giphy.gif

bogdi64
21-12-2021, 18:10
Siekiera czyni cuda xD

coś na ten temat wiem
https://www.youtube.com/watch?v=7y6XbyYmHPI

crusiek
21-12-2021, 18:12
Ostro, no ale w końcu siekiera... musi być ostro xD

Dex
21-12-2021, 18:47
https://c.tenor.com/RBzuLg7cId0AAAAC/jason-voorhees-killing.gif

siemalysy
21-12-2021, 21:43
Dzielcie już żabokretem, bo czas gasić komputer i udać się na zasłużony odpoczynek ;)

Dex
21-12-2021, 22:03
Nornique pewnie teraz ozdoby szabruje by swoją choinke przystoić :D

OjTam
21-12-2021, 22:08
Dzielcie już żabokretem, bo czas gasić komputer i udać się na zasłużony odpoczynek ;)

Musisz jeszcze pół godziny wytrzymać. :mrgreen:
Co najmniej, bo kto wie, co tam Krecik robi.

bogdi64
21-12-2021, 22:54
toć jest wynik i krecika nie mam :(, ale przynajmniej odgadłem NR 1 :)

crusiek
21-12-2021, 23:01
Spokojnie jak na wojnie [emoji846]
Za chwilę wskoczę na komputer i podsumuje.

crusiek
21-12-2021, 23:36
SIEMA!

Podsumujmy :)

1 miejsce na podium zajął crusiek
2 miejsce zajęli Bartek oraz marcin255
3 miejsce zajął paparapa

Autor wyróżnił pracę nr 7

Przesyłam gratulację dla zwycięzców.

Zachęcam do napisania kilku słów od siebie o zdjęciach, obróbce :)

Jednocześnie proszę Bartek marcin255 oraz paparapa o przesłanie RAWek do najbliżej edycji zabawy.
Jak już wspominałem w aktualnej edycji, najbliższa edycja to będzie edycja NO-LIMIT (i zarazem ostatnia edycja w tym roku).

# 1 crusiek

58750

#2 Bartek

58751

#2 marcin255

58752

#3 paparapa

58753

#PRACA WYRÓŻNIONA - darko

58754

Wyróżnienie przyznaję pracy nr 7.
Po prostu mi się podoba :)

Pozdrawiam
OjTam

#TAJEMNICZA nagroda POCIESZENIA OD SIERŻANTA RÓŻOKRECIOROŻCA wędruje do sneer :)

58755

Przyjemnego wieczoru! :)

OjTam
21-12-2021, 23:39
A, to Krecik zgarnął 1wsze miejsce. Czyli mogę pojechać bez wstrzymywania się. :mrgreen:
Krecie, całkowicie zje..chałeś WB. :lol:
Popatrz na światła samochodu. Niebieskie się zrobiły.

Gratki zwycięzcom i dzięki za głos. xD

crusiek
21-12-2021, 23:41
A, to Krecik zgarnął 1wsze miejsce. Czyli mogę pojechać bez wstrzymywania się. :mrgreen:

Gratki zwycięzcom i dzięki za głosy.
Bo to ledy 6500 K! :D
Raczej nie nastawiałem się tutaj na oddanie realizmu :D
Ale zabawa była fajna, miałem chyba z 4 wersje potworkowe.

Ligo
21-12-2021, 23:43
Popatrz na światła samochodu.
Bo tam niebieskie żarówki były...

Crusiek, graty za zimną pracę, w sensie zimne oświetlenie. Cool.;-)

crusiek
21-12-2021, 23:45
Mnie najbardziej prace 3 i 4 się podobały. Dobrze, że trafiły na podium :)
A tam, wszystkie były najfajniejsze :)

Ale już tak poważnie, to nie wiem co kierowało głosującymi, może błękit nieba, raczej liczyłem na sierżanta kreciorożca. Zmasakrowane drzewko, zwalony WB, wyprane kolory, odszumione zbyt agresywnie, ogólnie nie byłem z siebie dumny.... ;)
Nie mniej jednak dziękuję bardzo.

paparapa
21-12-2021, 23:45

Gratki zwycięzcom i dzięki za głos. xD

Za to praca z w miarę dobrym WB dostała zaledwie 2 głosy. :) Bo kto tu patrzy na realizm? Zwłaszcza w smartfonie. :mrgreen: Taka karma...

OjTam
21-12-2021, 23:49
Gdzie zaczynają się RAWki, tam kończy się logika. ¯\_(ツ)_/¯ :lol:

paparapa
21-12-2021, 23:55

A widziałeś co zrobiłem z Twoim bałwanem? :)

OjTam
21-12-2021, 23:58
Co za ludzie. Jeden pomnik wycina, drugi auta. :lol:

Ligo
22-12-2021, 00:01
Za to praca z w miarę dobrym WB dostała zaledwie 2 głosy. :) Bo kto tu patrzy na realizm? Zwłaszcza w smartfonie. :mrgreen: Taka karma...
Czy realizm to nie jest to, co odbiera przeciętne ludzkie oko? Nie nie, żaden smartfon, ale Karmi może być.;-)

Wezmę udział w następnej RAW-kampanii, tylko z jpega. Zobaczymy, jak z tą logiką i co z tego wyjdzie.

paparapa
22-12-2021, 00:03
Co za ludzie. Jeden pomnik wycina, drugi auta. :lol:

Trzeci kurki na wieży obraca..... co za ludzie. :)

OjTam
22-12-2021, 00:05
Trzeci kurki na wieży obraca..... co za ludzie. :)

Sami swoi. :mrgreen:

crusiek
22-12-2021, 00:07
Dajcie spokój, to golf, nie samochód xD

Ligo
22-12-2021, 00:10
Powiedz to Sokolnikowi...:-D

crusiek
22-12-2021, 00:12
Powiedz to Sokolnikowi...:-D[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

paparapa
22-12-2021, 00:15
Czy realizm to nie jest to, co odbiera przeciętne ludzkie oko?;-)

To temat rzeka... Ale rawki to raczej nie obrabianie zdjęcia na swoją stronę internetową, gdzie mogę chcieć posłużyć się tak zwanym "klimatem" i efektami specjalnymi. :mrgreen:
Kiedyś, chodziło o poprawność, co by to nie znaczyło. I na pewno mieścił się w tym zakresie w miarę poprawny WB.
Spróbuj tak potraktować zdjęcie portretowe. "Czerwony" kolega raczej nie pogłaszcze Cię po głowie. :) Ale tu jest pejzaż, to tu można....:)
Po prostu bądźmy konsekwentni. :)

crusiek
22-12-2021, 00:20
No niektórych RAWek się nie da zmusić do poprawności, po to programista wymyślił kosz na pulpicie :D
Wtedy jednak można np poczuć zew artyzmu, wyżyć się, wyrzucić ze swego drugiego, albo kij, trzeciego ja nawet, wszystkie bolączki tego świata.
Dobra zapędziłem się. :)

paparapa
22-12-2021, 00:23
Dajcie spokój, to golf, nie samochód xD

Crusiek to nie jest samochód. To jest auto, a nawet das Auto

- - - - kolejny post - - - - - -

No niektórych RAWek się nie da zmusić do poprawności, po to programista wymyślił kosz na pulpicie :D
Wtedy jednak można np poczuć zew artyzmu, wyżyć się, wyrzucić ze swego drugiego, albo kij, trzeciego ja nawet, wszystkie bolączki tego świata.
Dobra zapędziłem się. :)

Ja Ciebie doskonale rozumiem. Też czasem odczuwam zew artyzmu. :)

darko
22-12-2021, 11:41
[/CENTER]

Wyróżnienie przyznaję pracy nr 7.
Po prostu mi się podoba :)

Pozdrawiam
OjTam

[CENTER]

Dziękuję za wyróżnienie i chociaż za te 2 głosy oddane

Ale już tak poważnie, to nie wiem co kierowało głosującymi, może błękit nieba, raczej liczyłem na sierżanta kreciorożca. Zmasakrowane drzewko, zwalony WB, wyprane kolory, odszumione zbyt agresywnie, ogólnie nie byłem z siebie dumny.... ;)
Nie mniej jednak dziękuję bardzo.
Też tego nie rozumiem ;)

ksh
22-12-2021, 14:10
Dlaczego akurat #5 nie dostał żadnego głosu, a takie... za przeproszeniem potworki jak #8 #9 po jeden lub dwa głosy ? :)
Wydaje mi się że głosowanie jest wypatrzone zawsze przez to że głosujący ma pulę do wydania i coś co mu się podoba najbardziej zrównuje z "hehe temu też dam punkta" ;)

crusiek
22-12-2021, 14:23
Nobla temu, kto to rozkmini [emoji846][emoji6]

OjTam
22-12-2021, 14:24
Jakieś krecie hokus-pokus. Ot, tajemnica. ¯\_(ツ)_/¯

Bartek
22-12-2021, 14:39
Dzięki za głosy! 58763

siemalysy
22-12-2021, 18:40
Dziękuję za głosy :)

Gratulacje dla zwycięzcy :)

crusiek
22-12-2021, 19:26
[emoji846]

Czekam jeszcze na Rawka od marcin255

marcin255
22-12-2021, 22:41
Poszło i 8 ... a raczej wróciło już

crusiek
23-12-2021, 00:33
Ok. Jutro wystaruje zabawę.

paparapa
23-12-2021, 21:39
Dlaczego akurat #5 nie dostał żadnego głosu, a takie... za przeproszeniem potworki jak #8 #9 po jeden lub dwa głosy ? :)
Wydaje mi się że głosowanie jest wypatrzone zawsze przez to że głosujący ma pulę do wydania i coś co mu się podoba najbardziej zrównuje z "hehe temu też dam punkta" ;)

Dzieją się tu rzeczy zniechęcające do takich zabaw.
Ja jestem bardzo ciekaw jak by uzasadnił swój wybór Jacek_Z. Zwłaszcza w świetle wypowiedzi autora na temat swojej pracy. :mrgreen:

Jacek_Z
24-12-2021, 02:31
Pierw chciałem zaznaczyć nr 1, czyli prace cruska, która zresztą zwyciężyła. Ale przy drugim przeglądaniu wydała mi się ta praca zbyt sterylna. Czyściutki niebieski, ale ... trochę straciło na klimacie. Bo jednak jakoś tak bardziej za naturalne uważa mój mózg za coś, co jest mniej naturalne (ot, przewrotność), czyli te oświetlenie nocne, gdzie dawniej dominowały lampy sodowe, świecące na żółto. Ja dłużej żyłem w takich czasach, białe LEDy na ulicach są od niedawna.
No i trochę kadrowanie nr 1 za mocne od dołu. Chyba bym zostawił trochę asfaltu.
Wybrałem nr 5, marcina255, kompromis pomiędzy klimatem a dziennym WB ;)

crusiek
24-12-2021, 10:18
Ja zupełnie nie chciałem głosować na 1. Praca bez sensu kompletnie, antypraca. [emoji23][emoji23][emoji23]

Wybaczcie mi obsowe, pani kretowa mnie przegoniła po obowiązkach i no tak wyszło, zaraz wstawię zabawę jak się dorwę do laptopa, nie mniej jednak jestem teraz 400 km od domu wiec będzie bez tabelki.

crusiek
24-12-2021, 12:37
Z utrudnieniami, ale udało się ruszyć.... Zapraszam (https://forum.nikoniarze.pl/threads/309702-Zabawa-w-RAWki-29-2021-NO-LIMIT)

OjTam
24-12-2021, 13:46
Ja dłużej żyłem w takich czasach, białe LEDy na ulicach są od niedawna.

Żeby było śmieszniej... Białych LEDów na tym zdjęciu nie ma. Znaczy są, ale nie świecą - dekoracje świąteczne na lampach i fontanna.
Dlatego pisałem, że Krecik WB całkiem pomieszał.

Tylko czy to są sodówki czy jakiś inny szajs... Tego nie wiem...

Jacek_Z
25-12-2021, 00:14
Ja wiem, że tu nie ma LEDów. To widać powszystkich pozostałych obróbkach (pomijając np BW :) )
Odfiltrowane sodówki u cruśka wyglądają jak LEDy, czyli dla mnie dziwnie.

OjTam
25-12-2021, 00:16
No cóż, logiki RAWków to chyba nikt nie ogarnia. ;)

PS. LEDy są. Tylko nie świecą.
O:
https://i.imgur.com/5vfVGcR.jpg

:lol:

Jacek_Z
25-12-2021, 02:43
No i takie zdjęcie powinieneś dać na RAWki :) No może zrobione pół godziny wcześniej, by załapać trochę światła nieba.

OjTam
25-12-2021, 02:53
Za dobrze by było. :mrgreen:
Inna sprawa... To zdjęcie było po 20 robione, w styczniu (bo to sprzed paru lat). Pół godziny by nieba nie zmieniło.

crusiek
25-12-2021, 10:54
No i takie zdjęcie powinieneś dać na RAWki :) No może zrobione pół godziny wcześniej, by załapać trochę światła nieba.Otóż to [emoji846]

ksh
25-12-2021, 13:42
Ja lubię trudne rawki do obrabiania ale najbardziej lubię takie, które dają spory margines możliwości w obrabianiu ale jednocześnie żeby nie było to absurdalne.
Pamiętajcie tez że jak dajecie tak koszmarne zdjęcia jak to ostatnie to raczej nei zachęcicie tych mniej zainteresowanych zabawą.

paparapa
26-12-2021, 00:57
Ja lubię trudne rawki do obrabiania ale najbardziej lubię takie, które dają spory margines możliwości w obrabianiu ale jednocześnie żeby nie było to absurdalne.
Pamiętajcie tez że jak dajecie tak koszmarne zdjęcia jak to ostatnie to raczej nei zachęcicie tych mniej zainteresowanych zabawą.

Mnie to akurat nie zniechęca. Bo takie zdjęcie, choć "koszmarne" jak piszesz, daje dużą możliwość nauczenia się czegoś nowego.
To co mnie zniechęca, to to jak prace są oceniane. :-(

ksh
26-12-2021, 02:11
Ocena mi nie przeszkadza póki oceniający nie widzi nicków ( a są tacy co widzą ;) ) ale to co pisałem wcześniej, głosowanie na więcej niż jedna praca jest błędem, nie wiem czemu to ma służyć, dawno temu proponowałem że to ma sens tylko jeśli za pierwsze miejsce mogę np dać 10 punktów, a drugie 6, za trzecia 4 lub coś w tym stylu.
Inna sprawa że nie ma co kombinować bo i tak są trudności w zdobyciu większej ilości uczestników jak i nawet głosujacych.

OjTam
26-12-2021, 02:18
( a są tacy co widzą ;) )

Jeśli pijesz do zielonych... Nie, nie widzimy. Nicki zna tylko Kreciownik.
Wpisywane są do ankiety dopiero po zakończeniu głosowania.
Jak już, to widzimy tylko głosy. I dlatego głosuję dopiero w ostatni dzień, pod koniec głosowania.

Jacek_Z
26-12-2021, 02:58
Potwierdzam. Tylko krecik wie kto sie kryje pod nr 1 ankiety itd.
My możemy podglądać wyniki w trakcie, dlatego można "cieknąć".
Ja po pierwsze nie podglądam przed oddaniem głosów, po drugie jak juz głosuje to na samym poczatku, gdy tych głosów oddane jest bardzo mało.
Gdy zagłosowałem na nr 5 to .. jak sie okazało byłem jedynym co głosował w tym momencie na te pracę (po zagłosowaniu moderatorom od razu sie pokazuje aktualna punktacja).
Na 1 było już wtedy gdy głosowałem kilka głosów. Na nr 5 głosy doszły później.

paparapa
26-12-2021, 09:10
dawno temu proponowałem że to ma sens tylko jeśli za pierwsze miejsce mogę np dać 10 punktów, a drugie 6, za trzecia 4 lub coś w tym stylu.
.

Takie rozwiązanie było "testowane" w OlympusClub. Chyba ze dwa lata temu. Prowadzący ocenił, że nie ma różnicy w porównaniu do obecnego sposobu głosowania. Choć ja bym się z tym nie zgodził. Eksperyment trwał bardzo krótko, mz zbyt krótko, aby wyciągać takie wnioski.
Myślę że to dobra idea, ale nie przejdzie z powodów "technicznych". Jeśli ktoś zechce wytypować najlepszą w swoim przekonaniu pracę, pozostanie mu głosowanie na jedną pracę.

crusiek
26-12-2021, 10:15
Potwierdzam oraz potwierdzam [emoji846]

Z resztą sam często zapominam kto gdzie był i na końcu ankiety i tak muszę patrzeć w pliki z nickami, cóż...
Na Olympusie faktycznie eksperyment nie przyniósł istotnych różnic, czego byłem osobiście świadkiem.

Cóż, nie da się zrobić idealnie dla wszystkich od żadnej że stron, możemy się jedynie starać popieścić Was lub pogilgotac [emoji846]

paparapa
26-12-2021, 10:24
Potwierdzam oraz potwierdzam [emoji846]

Z resztą sam często zapominam kto gdzie był i na końcu ankiety i tak muszę patrzeć w pliki z nickami, cóż...
Na Olympusie faktycznie eksperyment nie przyniósł istotnych różnic, czego byłem osobiście świadkiem.

Cóż, nie da się zrobić idealnie dla wszystkich od żadnej że stron, możemy się jedynie starać popieścić Was lub pogilgotac [emoji846]

Według moich kalkulacji różnice były. Eksperyment jednak trwał zbyt krótko, aby ta prawidłowość była bardziej widoczna.
Problemem był zwiększony nakład pracy prowadzącego zabawę.

Widzę że nabrałeś ochoty do....pieszczot. Chyba czas świąteczny dobrze Ci służy. :)

crusiek
26-12-2021, 10:32
Na szczęście ja nie mam problemu z większą ilością roboty przy rawkach, co widać po wielu wprowadzonych udziwnieniach [emoji23]
Jedyne co, to czasem mi się ponaklada trochę obowiązków i niektóre rzeczy przeciągnę o parę chwil xD

A w ogóle co się stało z poprawką ?
Wygląda jakby prowadzący zmęczył się dość szybko...

Ja zawsze mam ochotę na pieszczony xD

paparapa
26-12-2021, 11:55
Na szczęście ja nie mam problemu z większą ilością roboty przy rawkach, co widać po wielu wprowadzonych udziwnieniach [emoji23]
Jedyne co, to czasem mi się ponaklada trochę obowiązków i niektóre rzeczy przeciągnę o parę chwil xD

A w ogóle co się stało z poprawką ?
Wygląda jakby prowadzący zmęczył się dość szybko...

Ja zawsze mam ochotę na pieszczony xD

Poprawka.... echhhhh
Też nie wiem, i już nie wiem czy chcę wiedzieć. :) Zapału w tym temacie, Bogdan nie przejawia zbyt wiele.

Jacek_Z
26-12-2021, 12:22
Jeśli będzie ochotnik na poprowadzenie zabawy to sądzę, że Bogdan odda to bez walki ;)
Chce któryś z Was?

bogdi64
26-12-2021, 12:25
co JA, co znów narozrabiałem ;)

ksh
26-12-2021, 12:47
Regulamin trzeba wkuć i zdać egzamin z jego znajomości, więc nie takie proste z tymi kandydatami, no i nadgodziny podobno nie są dodatkowo płatne :)

paparapa
26-12-2021, 13:15
Jeśli będzie ochotnik na poprowadzenie zabawy to sądzę, że Bogdan odda to bez walki ;)
Chce któryś z Was?

Nie napisałem tego z pretensją. Zdaję sobie sprawę z ogromu wysiłku i czasu potrzebnego do ogarnięcia tego kramu. Nie wspomnę o stresie.
Trzeba też mieć predyspozycje do takiego wyzwania, i w miarę stały dostęp do netu, bo bez tego kiepsko.
A co najgorsze, nasz obecny kierownik tak mocno podniósł poprzeczkę, że chyba chętnych nie będzie. :)
Jacek_Z przecież wiesz, że na olympusie nie lubią obcych, zwłaszcza przyniesionych w "teczce". Jeszce do dziś krążą niezbyt pochlebne opowieści o pewnej koleżance od nikoniarzy.

Jacek_Z
26-12-2021, 14:57
Wiem, bo to też dotyczyło mnie (pisze w czasie przeszłym bo chyba już większość mnie zaakceptowała). Crusiek byłby dobry. Byłby w ogóle bardzo dobry gdyby wrócić do pomysłu Rawek miedzyforumowych.
Co ja na to poradze, że brak chętnych do prowadzenia konkursów na Oly, ale jeszcze bardziej na canon-board, gdzie nie odbywa się żaden z konkursów tego rodzaju jak na N czy Oly.

paparapa
26-12-2021, 15:28
Wiem, bo to też dotyczyło mnie (pisze w czasie przeszłym bo chyba już większość mnie zaakceptowała). Crusiek byłby dobry. Byłby w ogóle bardzo dobry gdyby wrócić do pomysłu Rawek miedzyforumowych.
Co ja na to poradze, że brak chętnych do prowadzenia konkursów na Oly, ale jeszcze bardziej na canon-board, gdzie nie odbywa się żaden z konkursów tego rodzaju jak na N czy Oly.

Nie wiem jak na canon-board, ale na oly już prawie nikomu nie chce się zdjęć robić. Mam wrażenie, że forum istnieje już tylko dzięki rozpędowi i plotkom z magla. Czyli Hyde Park. :)

crusiek
26-12-2021, 21:15
Coś można by pomyśleć Jacek_Z, choć z czasem często jest u mnie kiepawo. Jedna, dwie zabawy ok, ale więcej mógłbym się zapędzić w kozi róg. Tego się obawiam, a bardzo nie lubię nawalać, jeszcze bardziej nie lubię być nieslowny. Międzyforumowe Rawki można by odpalić, dawno nie było.

Tylko formułę nieco uszczelnić [emoji846]

- - - - kolejny post - - - - - -

Dobra, jestem w domu, setki KM przejechane :)
Jak zwykle w okolicach Bydgoszczy zwolnienie... nie wiem za ile lat to się skończy :D
Niedługo dorzucę tabelkę.

Jacek_Z
26-12-2021, 22:29
Jak zwykle w okolicach Bydgoszczy zwolnienie... nie wiem za ile lat to się skończy :D
Mogłeś zwolnić jeszcze bardziej wpadając do mnie na kawę i ciasto, mam tego pół lodówki (po Wigilii) :)
Co do Bydgoszczy - miasto w pierwszej 10 co do wielkości w tym kraju, ale zapomniane przez wszystkich, bez siły przebicia. W ostatniej kolejności jest realizowana u nas jedyna droga ekspresowa - S5, o autostradzie nie ma co mówić, nie ma i nie będzie. No i te S5 właśnie robią. Aha - była obiecana na mistrzostwa w piłce kopanej, czyli miała być oddana przed rokiem 2012. Małe 10 lat obsuwy.

crusiek
26-12-2021, 22:31
Mogłeś zwolnić jeszcze bardziej wpadając do mnie na kawę i ciasto, mam tego pół lodówki (po Wigilii) :)
Co do Bydgoszczy - miasto w pierwszej 10 co do wielkości w tym kraju, ale zapomniane przez wszystkich, bez siły przebicia. W ostatniej kolejności jest realizowana u nas jedyna droga ekspresowa - S5, o autostradzie nie ma co mówić, nie ma i nie będzie. No i te S5 właśnie robią. Aha - była obiecana na mistrzostwa w piłce kopanej, czyli miała być oddana przed rokiem 2012. Małe 10 lat obsuwy.

Gdyby nie to, że jechałem z przyległościami... myślałem o tym, ale nie w takiej sytuacji [emoji846]
A rano niestety do pracy.... [emoji23]

OjTam
26-12-2021, 22:33
Aha - była obiecana na mistrzostwa w piłce kopanej, czyli miała być oddana przed rokiem 2012. Małe 10 lat obsuwy.

Klasyk.

W mojej mieścinie remontowali perony PKP, też na 2012 (choć w jakim celu...), skończyli, bo ja wiem, w 2016? I już coś się mówi, że od przyszłego roku będą przebudowane od nowa, bo są... za krótkie dla pociągów ekspresowych...
A żeby całkiem śmieszniej było... Dworzec PKP jest jakieś 3km od centrum miasta, z niewielkim parkingiem i praktycznie brakiem busów.

crusiek
26-12-2021, 22:36
No coś się tam dzieje ale strasznie dużo czasu to zajmuje.

Nie mniej jednak z Leszna do Gdańska już w 3.50h da się dojechać nie łamiąc szczególnie mocno przepisów.